reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2017

Anonimka no ja wlasnie w 6tc (mala pomylka wcześniej) dotarłam na potwierdzenie ciąży ale doktor kazał przyjść kolejny raz dopiero w 10. Jakoś tak mam cały czas ochotę pójść wcześniej, żeby znów zobaczyć maleństwo ;d

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zaczęłam od pobytu w szpitalu jak tylko zobaczyliśmy 2 kreski spędziliśmy tam 9 dni i podglądaliśmy 3 razy. Potem kontrol w 8 tyg i teraz dopiero w 12 tyg bo mój doktorek na urlopie. A serduszka nie słuchaliśmy też tylko oglądaliśmy i mierzyliśmy tętno

Myślicie, ze lekarz na NFZ na każdej wizycie będzie robił mi USG? Jest bardzo dokladnym lekarzem jeżeli chodzi o badania i wizyty trwają naprawdę długo.

Densik ja tez tylko widziałam serduszko. Mam nadzieje, ze na najbliższej wizycie usłyszymy serduszko bo tatuś już nie może się doczekać.

Anna25 ja pierwszy raz slyszałam serduszka w 5t.6d. Miałaś już usg?.
tak w 7 tyg (wtedy pierwszy raz slyszalam serdusio) i w 10 tyg, a oprocz tego usg w szpitalu 8 i 9 tydz

Dziewczyny jak często miałyście pierwsze wizyty? Ja na pierwszą udałam się w 5tc, a teraz mam przyjść dopiero w 10 :)

w sumie 4 razy, ale u nas standard przy "zdrowej " ciazy to usg i wizyta co 3-4 tyg

8599e6ydh9ss8jgy.png

Miciur-ka gratki udanego usg.

Klauduska w zdrowej ciąży wizyty raz na miesiąc to standard. Ja z obciążonym wywiadem mam co 3 tyg.

Witam nowe Mamusie:)

Była mowa o tatusiach przy porodzie. Ja chciałam urodzić sn i M mi 8 miesięcy truł, że on chce być przy tym. W końcu się zgodziłam pod warunkiem, że może mnie oglądać tylko od pasa w górę, a na czas szycia idzie z małą. I... wyszło na moje:p. Poród nie wystartował i skończyło się cc.
Teraz chyba zdecyduje się na cc planowane, M też mnie na takie rozwiązanie namawia.
Za 4 dni wizyta... juz mam stresa :/

reklama
Elenna - czemu się stresuje z?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się zawsze stresuje wizytą... czy wszystko bd ok. A teraz jeszcze czekam na wieści czy krwiak mi się wchłonął.

Elenna chcesz mi powiedzieć, że dostaje się wybór sn czy cc?
Po pierwszym cc (z przyczyn nagłych) mogę zdecydować jak chce rodzic. Oczywiście trafiają się lekarze fanatycy PSN, ktorzy namawiają na VBAC ale ja do takiego nie chodzę.:p

Do góry