reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix właśnie tego się boję,że to nie minie, bo ja z córką tak jak Ty do porodu wymiotowalam i miałam mdłości szczególnie na początku do 5 msc. i potem ostatnie dwa miesiące, pewnie dlatego teraz jestem przerażona...

reklama
Emma Ja dzis zjadłam garstkę chipsów, wypilam kawę której nie piję tylko dlatego ze glowa mnie bolała i wisze nad umywalką. Po słodkim takich rzeczy nie ma,wszystko co słone wywołuje mdłości i do wymiotow ciągnie.

Airfix miałam tak z córką słodkie wchodziło słone nie, a teraz mam na odwrót żadnych słodyczy a szczególnie lodów, za to słone kwaśne lepiej mi , ale samopoczucie takie samo... najgorsze to gotowanie dla córki i męża...

Airfix - u mnie to samo , zamiast mi przechodzić to wczoraj apogeum dziś tez ledwie do domu dojechałam, lekarz zdziwiony bo mówi ze powinno mi już przechodzić a nie być gorzej ale przecież na to reguły nie ma , tak jak Tobie słodkie mi pomaga, wczoraj kilka żelków zjadłam jak juz byłam na granicy wymiotów i przeszło ,

Emma - mi też najbardziej gotowanie dokucza najlepiej bym zamknęła na klucz kuchnie żeby zapachów nie robić ,

Paula - witaj :)

Dziewczyny dziś u lekarza byłam i przeziernosc ok, dzidzia ma 4,46 mm, skakała ostro i wszystko jest na swoim miejscu żebra nawet liczyliśmy hihi, dziś mam 11 tydzień 2 dzień, dokładnie , fajnie bąbelek fikał , łożysko mam na tylnej ścianie i powiedział ze bardzo dużo ruchow będę czuła hihi, fajnie :) -nie wiemy co w środku siedzi ale dzidzia zdrowiutka najważniejsze - kamień z serca :), oby do lutego .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Emma, Miciur-ka Dla mnie kuchnia to też umordowanie. Czuje sie gotujac wszystko jakby mi ktos wlewal to wszystko oczami do zeladka. A spróbować wodę na makaron czy ziemniaki czy jest słona, od razu umywalka. Wczoraj zwymiotowalam na reklamie Lays....fuuj. A raczej wymiotuje rzadko, najczęściej tylko straszy i ciągnie.
Miciur-ka Kolejna wizytka kiedy?Wtedy podgladniemy dzidzie ;)

Miciurka - to widzę że u Was wszystko tak jak u nas łącznie z łożyskiem, super!:) kiedy nastepna wizyta? Mi 28ego kończy się L4 więc muszę iść przedłużyć ale lekarz powiedział że jak będę chciała przyjść pooglądać dzidzie to mogę w tym tygodniu :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja miałam iść na wizytę w środę ale akurat wypada nam pogrzeb dziadka i musiałam przełożyć. Dopiero na 27 lipca było miejsce. To będzie 11 tc +2 dni. Usg genetycznego pewnie jeszcze nie zrobi. Kolejny tydzień nie założą karty ciąży [emoji52] Ale co poradzić, akurat tak się złożyło...

Liliana - 27.05.2014
Czekamy na drugie maleństwo - 13.02.2017

Airfix właśnie tego się boję,że to nie minie, bo ja z córką tak jak Ty do porodu wymiotowalam i miałam mdłości szczególnie na początku do 5 msc. i potem ostatnie dwa miesiące, pewnie dlatego teraz jestem przerażona...

nie wiem czy Was dziewczyny pociesze ale ja pierwsza ciaze mialam najgorsza wymioty prawie caly czas , jedynie drugi trymestr troche lepszy , ale kolejne ciaze juz lepiej pierwszy trymestr okropny a potem duzo lepiej...ja tez mam kryzys wcz czulam sie okropnie tylko ja to 8 tydzien. .to jeszcze się pomecze ..trzymam za nas wszystkie kciuki zeby przeszlo ..

Airfix - u mnie to samo , zamiast mi przechodzić to wczoraj apogeum dziś tez ledwie do domu dojechałam, lekarz zdziwiony bo mówi ze powinno mi już przechodzić a nie być gorzej ale przecież na to reguły nie ma , tak jak Tobie słodkie mi pomaga, wczoraj kilka żelków zjadłam jak juz byłam na granicy wymiotów i przeszło ,

Emma - mi też najbardziej gotowanie dokucza najlepiej bym zamknęła na klucz kuchnie żeby zapachów nie robić ,

Paula - witaj :)

Dziewczyny dziś u lekarza byłam i przeziernosc ok, dzidzia ma 4,46 mm, skakała ostro i wszystko jest na swoim miejscu żebra nawet liczyliśmy hihi, dziś mam 11 tydzień 2 dzień, dokładnie , fajnie bąbelek fikał , łożysko mam na tylnej ścianie i powiedział ze bardzo dużo ruchow będę czuła hihi, fajnie :) -nie wiemy co w środku siedzi ale dzidzia zdrowiutka najważniejsze - kamień z serca :), oby do lutego .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

super ze wszystko ok :-) :), jak male zdrowe to reszte da sie przezyc jakos ;) dokładnie aby do lutego

reklama
Powiem Wam, że po swoich przebojach z krwawieniami i plamieniami to nawet na mdłości i zgagę nie narzekam, bo traktuje je jako znak, że kropek się dzielnie trzyma.

Do góry