reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

mi wg wszelkich "testow" wychodzi chlopiec, u M w rodzinie sami chlopcy, u nas tez dwoch chlopcow, jesli i tym razem bedzie chlopiec, to konczymy "produkcje" ;-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
Mi w tym tescie wyszedl chlopczyk :) hahaha a ja juz kupilam 4 sukienki ... A jesli chodzi o test z soda to trzeba wsypac do kuebczka sode ( nie duzo tak zeby przykrylo dno) i nastepnie dodac mocz.. Jesli sie pieni to podobno bedzie chlopiec jak nie ma zadnej reakcji to bedzie dziewczynka... Na youtubie jest pokazane i rzeczywiscie niektorym sie duzo pieni a czasami wcale..

Hej!
U koleżanki na usg w 12 tygodniu wyszedł Julian, a później na usg połówkowym okazało się, że jednk będzie Julka, tak więc do tych pierwszych usg trzeba podchodzić sceptycznie... :) U mnie lekarz nie określał tak wcześnie płci, dopiero na połówkowym powiedział, że będzie dziewczynka (widać było dokładnie na 3D) i tak już zostało. :)
Z Lilą wyglądałam super w ciąży, ładna cera, włosy, mały brzuszek. Wszyscy od początku mi wmawiali synka, a ja miałam jednak przeczucie na dziewczynkę. Zresztą ani razu nie śniła mi się dziewczynka, tylko chłopcy. A to blondynek, a to brunecik z kręconymi włoskami... Nigdy niewczynka! :)

Teraz też mam przeczucie na dziewczynkę, chociaż mam trądzik i nie wyglądam zbyt korzystnie... :p

ja jestem b ciekawa jak to będzie u mnie w domu 3 corki co zreszta jest super bo zawsze mam z kim pogadac, isc na zakupy i do kina zwlaszcza z moja najstarszą :') a moj maz z tesciem modla się chociaż o jednego chlopca a najlepiej dwóch :') a jak znowu beda dziewczynki ..ja sie nie zmarwie ale moj biedny maz sie zalamie ..musze porobic testy o kt piszecie

Elenna- czyli można nie wierzyć we wszelkie "zabobony" co do płci , ja np. Z synkiem tez piękna cera super samopoczucie i ciągnęło mnie tylko do pomarańczy, wmawiali dziewczynkę bo super cera itp. A wyszedł chłopak :).

Eveee - dlatego chyba najbezpieczniej jeśli już o płeć chodzi to minimum na polowkowym się pytać jeśli ktoś chce wiedzieć, :) . A co do snow to mi się śniło ze mam na rękach dziewczynkę (zanim zaszłam w ciążę) i stwierdziłam ze jak się córka urodzi to się "obranduje czarownica" haha

Test z sody chyba zrobię z ciekawości[emoji14]

Edit:

Pola trzymam.kciuki za chociaż jednego chłopca - a co tam niech mąż i teść mają ;) :D .
Właśnie tez bym chciała córkę żebym mogła tak jak ty chociaż pogadać kiedyś za x lat coś porobić , bo syn raczej pójdzie w swoją stronę chociaż zasady tu nie ma.nie raz syn bliżej mamy niż nie jedna córa :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny w 9tyg nie ma możliwości sprawdzenia płci. Narządy wyglądają na tym etapie tak samo. .jak wam się uda podejrzeć co ma dzidzia między nóżkami to wygląda to jak siusiak - to jest wyrostek płciowy. Po 12tyg5dni narządy są dopiero na tyle rozwinięte ze lekarz z dobrym sprzętem może coś dojrzeć.
1468486921-1d1mld.jpeg

Miciur-ka mi tylko koleżanka z pracy powiedziała, że bd córka, bo miałam okrągły brzuch.
Podobno synek jest zawsze mamusi a córeczka tatusia. U nas Ala to z tatą wszędzie pójdzie, a jak jest w domu to go na krok nieodstępuje :) choć może to być kwestia tego, że M mało czasu z nami spędza.

Ja od wczoraj w szpitalu (plamienie i krwawienie), na szczęście z kropką wszystko ok, było usg, serduszko bije więc kamień z serca. Nikomu nie polecam takich atrakcji.

Widzę, że wywołałam spore zamieszanie z tym 9 t i widoczną plcia... to tylko domysl lekarza, ktory powiedzial ze na dziewczynke sa male szanse i widac bylo na usg raczki nozki pepowinke oraz kikutka malego...mam nadzieje ze to nie zadna anomalia...tfutfu... mi to jest obojetne co bedzie za plec, choc czuje ze chlopiec : )
Co do olejku migdalowego - w mydlarni u franciszka - nie w kazdym miescie - 69 zl za 50 ml, dosc drogo lub w sklepach z naturalnymi kosmetykami.. albo w necie poszperac na allegro. U mnie dzis pogoda paskudna, ale jak nie jest duszno to mam wiecej energii i sily. Zreszta jest jakby lepiej. Drugi miesiac to byla katastrofa. Oby u nas wszystkich szlo ku lepszemu. Sciskam!!!

reklama
Airfix - tez o tym czytałam właśnie ze tak samo to wygląda :)

Elenna- może być ze trochę jedno trochę drugie, u nas jest tak ze jak W. Wraca z pracy to tylko a chodź a to a siamto a wiesz mnie olewa no ale co się dziwić skoro mnie ma zawsze ;)

Wszystkozajete- ojej , trzymam kciuki za twoją fasolkę, a co jest przyczyną coś powiedzieli ? Trzymaj się tam :*

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry