reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

mi wg wszelkich "testow" wychodzi chlopiec, u M w rodzinie sami chlopcy, u nas tez dwoch chlopcow, jesli i tym razem bedzie chlopiec, to konczymy "produkcje" ;-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
Mi w tym tescie wyszedl chlopczyk :) hahaha a ja juz kupilam 4 sukienki ... A jesli chodzi o test z soda to trzeba wsypac do kuebczka sode ( nie duzo tak zeby przykrylo dno) i nastepnie dodac mocz.. Jesli sie pieni to podobno bedzie chlopiec jak nie ma zadnej reakcji to bedzie dziewczynka... Na youtubie jest pokazane i rzeczywiscie niektorym sie duzo pieni a czasami wcale..

Hej!
U koleżanki na usg w 12 tygodniu wyszedł Julian, a później na usg połówkowym okazało się, że jednk będzie Julka, tak więc do tych pierwszych usg trzeba podchodzić sceptycznie... :) U mnie lekarz nie określał tak wcześnie płci, dopiero na połówkowym powiedział, że będzie dziewczynka (widać było dokładnie na 3D) i tak już zostało. :)
Z Lilą wyglądałam super w ciąży, ładna cera, włosy, mały brzuszek. Wszyscy od początku mi wmawiali synka, a ja miałam jednak przeczucie na dziewczynkę. Zresztą ani razu nie śniła mi się dziewczynka, tylko chłopcy. A to blondynek, a to brunecik z kręconymi włoskami... Nigdy niewczynka! :)

Teraz też mam przeczucie na dziewczynkę, chociaż mam trądzik i nie wyglądam zbyt korzystnie... :p

ja jestem b ciekawa jak to będzie u mnie w domu 3 corki co zreszta jest super bo zawsze mam z kim pogadac, isc na zakupy i do kina zwlaszcza z moja najstarszą :') a moj maz z tesciem modla się chociaż o jednego chlopca a najlepiej dwóch :') a jak znowu beda dziewczynki ..ja sie nie zmarwie ale moj biedny maz sie zalamie ..musze porobic testy o kt piszecie

Elenna- czyli można nie wierzyć we wszelkie "zabobony" co do płci , ja np. Z synkiem tez piękna cera super samopoczucie i ciągnęło mnie tylko do pomarańczy, wmawiali dziewczynkę bo super cera itp. A wyszedł chłopak :).

Eveee - dlatego chyba najbezpieczniej jeśli już o płeć chodzi to minimum na polowkowym się pytać jeśli ktoś chce wiedzieć, :) . A co do snow to mi się śniło ze mam na rękach dziewczynkę (zanim zaszłam w ciążę) i stwierdziłam ze jak się córka urodzi to się "obranduje czarownica" haha

Test z sody chyba zrobię z ciekawości[emoji14]

Edit:

Pola trzymam.kciuki za chociaż jednego chłopca - a co tam niech mąż i teść mają ;) :D .
Właśnie tez bym chciała córkę żebym mogła tak jak ty chociaż pogadać kiedyś za x lat coś porobić , bo syn raczej pójdzie w swoją stronę chociaż zasady tu nie ma.nie raz syn bliżej mamy niż nie jedna córa :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny w 9tyg nie ma możliwości sprawdzenia płci. Narządy wyglądają na tym etapie tak samo. .jak wam się uda podejrzeć co ma dzidzia między nóżkami to wygląda to jak siusiak - to jest wyrostek płciowy. Po 12tyg5dni narządy są dopiero na tyle rozwinięte ze lekarz z dobrym sprzętem może coś dojrzeć.
1468486921-1d1mld.jpeg

Miciur-ka mi tylko koleżanka z pracy powiedziała, że bd córka, bo miałam okrągły brzuch.
Podobno synek jest zawsze mamusi a córeczka tatusia. U nas Ala to z tatą wszędzie pójdzie, a jak jest w domu to go na krok nieodstępuje :) choć może to być kwestia tego, że M mało czasu z nami spędza.

Ja od wczoraj w szpitalu (plamienie i krwawienie), na szczęście z kropką wszystko ok, było usg, serduszko bije więc kamień z serca. Nikomu nie polecam takich atrakcji.

Widzę, że wywołałam spore zamieszanie z tym 9 t i widoczną plcia... to tylko domysl lekarza, ktory powiedzial ze na dziewczynke sa male szanse i widac bylo na usg raczki nozki pepowinke oraz kikutka malego...mam nadzieje ze to nie zadna anomalia...tfutfu... mi to jest obojetne co bedzie za plec, choc czuje ze chlopiec : )
Co do olejku migdalowego - w mydlarni u franciszka - nie w kazdym miescie - 69 zl za 50 ml, dosc drogo lub w sklepach z naturalnymi kosmetykami.. albo w necie poszperac na allegro. U mnie dzis pogoda paskudna, ale jak nie jest duszno to mam wiecej energii i sily. Zreszta jest jakby lepiej. Drugi miesiac to byla katastrofa. Oby u nas wszystkich szlo ku lepszemu. Sciskam!!!

reklama
Airfix - tez o tym czytałam właśnie ze tak samo to wygląda :)

Elenna- może być ze trochę jedno trochę drugie, u nas jest tak ze jak W. Wraca z pracy to tylko a chodź a to a siamto a wiesz mnie olewa no ale co się dziwić skoro mnie ma zawsze ;)

Wszystkozajete- ojej , trzymam kciuki za twoją fasolkę, a co jest przyczyną coś powiedzieli ? Trzymaj się tam :*

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry