reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

tak to dopiero poczatek 7 tc ale na usg pieknie widac 2 woreczki owodniowe 2 fasolki w srodku, mialam podwojna owulacje - u mnie w rodzinie ani u meza nie ma blizniat wiec przezylismy szok ja sie tak glosno smialam w gabinecie u lekarza ze moj maz domyslil sie ze cos sie swieci ...moja b mila gin powiedziala mi ze mam sie cieszyc bo te maluchy zawsze beda mialy siebie i tak do tego chce podejsc bo oczywiście jeżeli z maluszkami będzie ok to bedzie moje 4 i 5 dziecko !!!! ja b kocham dzieci ale tego sie nie spodziewalam
Wiem o czym mówisz, my też planowaliśmy tylko drugie dziecko, a tu nagle drugie i trzecie :-) ciąża jest dwuowodniowa dwukosmówkowa, u nas w rodzinach też nie było bliźniąt, byłam w takim szoku jak lekarz nam powiedział... u nas koniec 10 tyg. Fajnie że jest tu druga bliźniacza ciąża :-)

reklama
U mnie i mojego meza mamy w rodzinie blizniakow ( moj tata jest blizniakiem) i liczylam na dwojke lub trojke :) stosujecie juz kremy na rozstepy ? Czy jeszcze za wczesnie ? Jutro 11 tc, strasznie sie ciesze :) codzienni ogladam w necie zdjecia usg

Ja chyba poczekam do końca pierwszego trymestru, bo większość kosmetyków jest dla kobiet od drugiego trymestru, a znacie jakieś kosmetyki prócz oliwki, które są bezpieczne w pierwszym trymestrze???Może coś polecacie??? Przy bliźniętach chciałabym już zacząć :-)

Pola może u mnie to też wiek, bo mam 33 lata :-)
hej tez b sie ciesze ze bedziemy mogly popisac sobie o blizniakach a jak sie czujesz? ja mam juz brzuch, czasem mi sie wydaje ze czuje jak te maluchy sie rozpychaja ...no i straszne mdlosci

Hej, ja od soboty biorę espumisan póki co ten w kropelkach dla niemowląt (dostałam w spadku po bratanicy, której już przeszły kolki) 40 kropli rano i wieczorem. Ponadto jem żywność, która mniej fermentuje w żołądku i bezglutenową. Powiem Wam, że już widzę poprawę, wczoraj wzdęcie miałam tylko 3 h, dzisiaj nawet nie wymiotowałam póki co i po masażu brzucha ból i wzdęcie przechodzi i zaczynają pracować jelita. :) Także nie wiem na ile to zasługa espumisanu, a na ile zmiany diety. Jak już całkiem mi miną wzdęcia to sobie wycofam espumisan i sprawdzę czy dalej jest ok. :)
dzieki za rady tez sprobuje ze zmiana diety

Jak wroce do domu musze sprawdzic co jest napisane :) a jak u was z farbowaniem wlosow ?? To sa przesady czy rzeczywiscie lepiej nie farbowac ?

Miciur-ka myślę że nie masz racji z tym progesteronem i beta. Mi na polozniczym gin tłumaczył, że to jakoś od pęcherzyka zależy... ale dokładnie nie wytłumaczę bo w szoku byłam i niewiele do mnie dotarło. Poza tym wątpię żeby ordynator oddziału zalecił mi niemiarodajne badanie.

Ellie ja póki co to tylko nawilżam skórę zwykłym balsamem Garniera. W ciąży z córką w 5 i 6 miesiącu nie mogłam smarować nic bo mi się skurcze przypałętały. Od 4 miesiąca, a potem od 7 stosowałam kosmetyki Lirene i Pharmaceris i powiem Wam że szału nie zrobiły. Już po porodzie kupiłam bio Oil i teraz chyba tylko jego bd stosować, bo działał najlepiej. Zabrakło tylko regularności i niestety zostały przebarwienia.

Ja właśnie odgrzewalam mojemu flaki w termos, bo jak wraca kolo 23 to my z Alutką smacznie śpimy, a jemu się nic grzać nie chce. Ogólnie nie lubię flaków wołwych i ich zapachu.... a teraz ledwo garnek umyłam.

reklama
Pola może u mnie to też wiek, bo mam 33 lata :-)
hej tez b sie ciesze ze bedziemy mogly popisac sobie o blizniakach a jak sie czujesz? ja mam juz brzuch, czasem mi sie wydaje ze czuje jak te maluchy sie rozpychaja ...no i straszne mdlosci
Mdłości odpadły mnie właśnie w 7 tygodniu i przez 3 tygodnie trzymało strasznie, mdłości, ale wymioty tylko kilka razy, od dwóch dni mdli mnie mniej ale zaczęły mnie wzdecia dla odmiany męczyć :-) ja też mam już trochę brzuszek :-) a pojawił się właśnie w 7 tyg. Gorsze samopoczucie może być związane z bliźniętami, wg wszystkich źródeł, a czujesz się inaczej niż w poprzednich ciążach??? Na kiedy masz termin? Ja na 13.02 a z usg na 10.02

Do góry