reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny wy też tak macie czasem ochotę ukatrupić swoją teściową? I powiedzieć żeby się odpierniczyła od moich dzieci bo sama swoich nie umiała dobrze wychować, wiem bo z jednym z nich żyję na co dzień?? Co za kawał średniej baby z niej zaraz chyba wybuchn tak mnie naładowała. Kiedyś. Chyba powiem jej wszystko co mi na wątrobie leży... Babsztyl wredny!!!! Sporty za wiązankę ale już nie mogę wytrzymać i musiałam się komuś wyżalić.
Skąd ja to znam... :D

reklama
Airfix o kurcze to Ci się nieciekawie z tym łożyskiem ułożyło. Odpoczywaj. A mąż niech katering do domu załatwi ;)

Rozmaryn ja ze swoją teściową to mam istną sinusoide. Jak czegoś potrzebuje to Wszystko by mi pomogła zrobić. A jak się przy czymś pomocy odmówi to się i z miesiąc nieodzywa. :p

Anna - tak to " normalne " (jeśli można tak napisać hehe) ostatnio miałam tak samo - to zmiana ilości i ciśnienia krwi i w ogóle wysiłek organizmu bo to jednak duża zmiana dla nas , odpoczywaj i uważaj żebyś gdzieś nie padła,

Elenna- ale Tobie to chyba progesteron sztuczny zaburzał wynik bety, skoro eveee nie bierze to będzie wynik ok

Emma- tak dobrze czytasz Pola pisze ze będą bliźniaki :)

Airfix- a to nic nie zaszkodzi ze tak.szyjka nisko i łożysko w sensie nie ma.zagrozenia dla dzidzi wczesnego porodu czy coś ? Taka uroda twoja po prostu czy od czego ? Mówił ze się podniesie czy coś ...

Wszystko zajete- kciuki za dzidziusia trzymam odpoczywaj ile się da,

Rozmaryn- a ja tam bym nie czekała tylko wygarnela od razu ;) - a co się będziesz denerwować heh :)

Ellie- szczerze współczuję życia z teściami ja bym nie dała rady jednak rodzina musi mieć granice i mieć osobne domy , bo zawsze kończy się "wpierdzielaniem" itp.

I serio mi się zawsze fajne mamy moich facetów trafiały ale wiadomo jak to jest do czasu - są różne typy "tesciowych" hyhy ;)

Ja dziś z synem szału dostane, wyprowadza mnie z równowagi, chyba taki dzień,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

a krwawienie z jakiego powodu?
lez i wypoczywaj!

Bliżej nieokreślonego. Na usg jakieś tam puste przestrzenie w macicy dopatrzyła i może to stamtąd, ale pewności nie ma.

Nudzi mi się to wypoczywanie ;) Przed 11 dopiero wstałam i właściwie leże poza wyprawami do kuchni czy łazienki. Jeszcze dziś będę musiała do garażu się wyprawić zapakować paczki (mam mały e-sklep, prowadzę sama, więc nie mam wyjścia za bardzo) i tyle z planowanych atrakcji. Mam nadzieję, że mąż obiad upoluje i dostarczy ;)

Miciur-ka progesteron nie ma wpływu na betę :)

Rozmaryn współczuje, moja teściowa jest super babka, dobrze się dogadujemy (nawet jakieś tam wspólne wypady na koncert itp) - zobaczymy jak będzie jak dowiedzą się o ciąży (u nas nikt nie wie) w jakim nasileniu się włączy "babcia dobra rada" :p

Anna - tak to " normalne " (jeśli można tak napisać hehe) ostatnio miałam tak samo - to zmiana ilości i ciśnienia krwi i w ogóle wysiłek organizmu bo to jednak duża zmiana dla nas , odpoczywaj i uważaj żebyś gdzieś nie padła,

Elenna- ale Tobie to chyba progesteron sztuczny zaburzał wynik bety, skoro eveee nie bierze to będzie wynik ok

Emma- tak dobrze czytasz Pola pisze ze będą bliźniaki :)

Airfix- a to nic nie zaszkodzi ze tak.szyjka nisko i łożysko w sensie nie ma.zagrozenia dla dzidzi wczesnego porodu czy coś ? Taka uroda twoja po prostu czy od czego ? Mówił ze się podniesie czy coś ...

Wszystko zajete- kciuki za dzidziusia trzymam odpoczywaj ile się da,

Rozmaryn- a ja tam bym nie czekała tylko wygarnela od razu ;) - a co się będziesz denerwować heh :)

Ellie- szczerze współczuję życia z teściami ja bym nie dała rady jednak rodzina musi mieć granice i mieć osobne domy , bo zawsze kończy się "wpierdzielaniem" itp.

I serio mi się zawsze fajne mamy moich facetów trafiały ale wiadomo jak to jest do czasu - są różne typy "tesciowych" hyhy ;)

Ja dziś z synem szału dostane, wyprowadza mnie z równowagi, chyba taki dzień,

Jest kilka zagrożeń z ta szyjka i lozyskiem. Może łożysko się odkleic. Szyjka wypaść. Ja palcem jak dotykam to czasem jest tak nisko ze 1cm od wejścia i dziś rano też tak było na wizycie . Macica opadła na dół. Nie wie czemu tak się zrobiło. Myślał ze mnie w szpitalu po poronieniach załatwili,ale mówię ze nie byłam w żadnym szpitalu. Mam czekać, może łożysko się podniesie i nie bedzie przodujace. Mówi ze może w 1 ciąży też tak było i taka moja uroda - ale mówię że nie. A wszystko zaczęło się od nerwów w tamtym tygodniu....wtedy ta szyjka zaczęła opadać.

Wszystkozajete- z beta u Elenna chodziło mi o to ze wynik bety był zaburzony przez progesteron bo podtrzymywał sztucznie ,to i wynik inny jak się źle rozwijało- a tak to wiem ze to są całkiem dwie różne rzeczy progesteron a hormon hcg,

myślę że teściowa dobrze zareaguje i będziesz miała pomoc.do dzidzi - tylko wszystko co za dużo to tez nie zdrowo hehe ;)

Edit:
Airfix- kurde leż kobieto ile się da, nie denerwuj się itp , trzymam kciuki podejrzewam ze z ta szyjka to tylko kontrola i oby się podniosła!

Ostatnia edycja:
Miciur-ka progesteron nie fałszuje bety, fakt może powstrzymywać poronienie obumarłej ciąży.

Braku pomocy się nie obawiam, raczej właśnie nadmiaru ;) Tym bardziej, że to ich pierwszy wnuk.

Witam :-) dobrze zrozumiałam, czekasz teraz na bliźnięta?
tak to dopiero poczatek 7 tc ale na usg pieknie widac 2 woreczki owodniowe 2 fasolki w srodku, mialam podwojna owulacje - u mnie w rodzinie ani u meza nie ma blizniat wiec przezylismy szok ja sie tak glosno smialam w gabinecie u lekarza ze moj maz domyslil sie ze cos sie swieci ...moja b mila gin powiedziala mi ze mam sie cieszyc bo te maluchy zawsze beda mialy siebie i tak do tego chce podejsc bo oczywiście jeżeli z maluszkami będzie ok to bedzie moje 4 i 5 dziecko !!!! ja b kocham dzieci ale tego sie nie spodziewalam

reklama
Wszystkozajete- wiem to :) - ale chyba się nie rozumiemy o co mi chodzi heh - no ale dobra nie ważne :).

Oo to jak pierwszy wnuk to lepiej dużo miejsca szykuj na zabawki i ciuchy, ja mam pełno jeszcze rzeczy po synku których nie założył nawet raz bo czasu mało a tyle ciuchów hah

Do góry