reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny wy też tak macie czasem ochotę ukatrupić swoją teściową? I powiedzieć żeby się odpierniczyła od moich dzieci bo sama swoich nie umiała dobrze wychować, wiem bo z jednym z nich żyję na co dzień?? Co za kawał średniej baby z niej zaraz chyba wybuchn tak mnie naładowała. Kiedyś. Chyba powiem jej wszystko co mi na wątrobie leży... Babsztyl wredny!!!! Sporty za wiązankę ale już nie mogę wytrzymać i musiałam się komuś wyżalić.
Skąd ja to znam... :D

reklama
Airfix o kurcze to Ci się nieciekawie z tym łożyskiem ułożyło. Odpoczywaj. A mąż niech katering do domu załatwi ;)

Rozmaryn ja ze swoją teściową to mam istną sinusoide. Jak czegoś potrzebuje to Wszystko by mi pomogła zrobić. A jak się przy czymś pomocy odmówi to się i z miesiąc nieodzywa. :p

Anna - tak to " normalne " (jeśli można tak napisać hehe) ostatnio miałam tak samo - to zmiana ilości i ciśnienia krwi i w ogóle wysiłek organizmu bo to jednak duża zmiana dla nas , odpoczywaj i uważaj żebyś gdzieś nie padła,

Elenna- ale Tobie to chyba progesteron sztuczny zaburzał wynik bety, skoro eveee nie bierze to będzie wynik ok

Emma- tak dobrze czytasz Pola pisze ze będą bliźniaki :)

Airfix- a to nic nie zaszkodzi ze tak.szyjka nisko i łożysko w sensie nie ma.zagrozenia dla dzidzi wczesnego porodu czy coś ? Taka uroda twoja po prostu czy od czego ? Mówił ze się podniesie czy coś ...

Wszystko zajete- kciuki za dzidziusia trzymam odpoczywaj ile się da,

Rozmaryn- a ja tam bym nie czekała tylko wygarnela od razu ;) - a co się będziesz denerwować heh :)

Ellie- szczerze współczuję życia z teściami ja bym nie dała rady jednak rodzina musi mieć granice i mieć osobne domy , bo zawsze kończy się "wpierdzielaniem" itp.

I serio mi się zawsze fajne mamy moich facetów trafiały ale wiadomo jak to jest do czasu - są różne typy "tesciowych" hyhy ;)

Ja dziś z synem szału dostane, wyprowadza mnie z równowagi, chyba taki dzień,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

a krwawienie z jakiego powodu?
lez i wypoczywaj!

Bliżej nieokreślonego. Na usg jakieś tam puste przestrzenie w macicy dopatrzyła i może to stamtąd, ale pewności nie ma.

Nudzi mi się to wypoczywanie ;) Przed 11 dopiero wstałam i właściwie leże poza wyprawami do kuchni czy łazienki. Jeszcze dziś będę musiała do garażu się wyprawić zapakować paczki (mam mały e-sklep, prowadzę sama, więc nie mam wyjścia za bardzo) i tyle z planowanych atrakcji. Mam nadzieję, że mąż obiad upoluje i dostarczy ;)

Miciur-ka progesteron nie ma wpływu na betę :)

Rozmaryn współczuje, moja teściowa jest super babka, dobrze się dogadujemy (nawet jakieś tam wspólne wypady na koncert itp) - zobaczymy jak będzie jak dowiedzą się o ciąży (u nas nikt nie wie) w jakim nasileniu się włączy "babcia dobra rada" :p

Anna - tak to " normalne " (jeśli można tak napisać hehe) ostatnio miałam tak samo - to zmiana ilości i ciśnienia krwi i w ogóle wysiłek organizmu bo to jednak duża zmiana dla nas , odpoczywaj i uważaj żebyś gdzieś nie padła,

Elenna- ale Tobie to chyba progesteron sztuczny zaburzał wynik bety, skoro eveee nie bierze to będzie wynik ok

Emma- tak dobrze czytasz Pola pisze ze będą bliźniaki :)

Airfix- a to nic nie zaszkodzi ze tak.szyjka nisko i łożysko w sensie nie ma.zagrozenia dla dzidzi wczesnego porodu czy coś ? Taka uroda twoja po prostu czy od czego ? Mówił ze się podniesie czy coś ...

Wszystko zajete- kciuki za dzidziusia trzymam odpoczywaj ile się da,

Rozmaryn- a ja tam bym nie czekała tylko wygarnela od razu ;) - a co się będziesz denerwować heh :)

Ellie- szczerze współczuję życia z teściami ja bym nie dała rady jednak rodzina musi mieć granice i mieć osobne domy , bo zawsze kończy się "wpierdzielaniem" itp.

I serio mi się zawsze fajne mamy moich facetów trafiały ale wiadomo jak to jest do czasu - są różne typy "tesciowych" hyhy ;)

Ja dziś z synem szału dostane, wyprowadza mnie z równowagi, chyba taki dzień,

Jest kilka zagrożeń z ta szyjka i lozyskiem. Może łożysko się odkleic. Szyjka wypaść. Ja palcem jak dotykam to czasem jest tak nisko ze 1cm od wejścia i dziś rano też tak było na wizycie . Macica opadła na dół. Nie wie czemu tak się zrobiło. Myślał ze mnie w szpitalu po poronieniach załatwili,ale mówię ze nie byłam w żadnym szpitalu. Mam czekać, może łożysko się podniesie i nie bedzie przodujace. Mówi ze może w 1 ciąży też tak było i taka moja uroda - ale mówię że nie. A wszystko zaczęło się od nerwów w tamtym tygodniu....wtedy ta szyjka zaczęła opadać.

Wszystkozajete- z beta u Elenna chodziło mi o to ze wynik bety był zaburzony przez progesteron bo podtrzymywał sztucznie ,to i wynik inny jak się źle rozwijało- a tak to wiem ze to są całkiem dwie różne rzeczy progesteron a hormon hcg,

myślę że teściowa dobrze zareaguje i będziesz miała pomoc.do dzidzi - tylko wszystko co za dużo to tez nie zdrowo hehe ;)

Edit:
Airfix- kurde leż kobieto ile się da, nie denerwuj się itp , trzymam kciuki podejrzewam ze z ta szyjka to tylko kontrola i oby się podniosła!

Ostatnia edycja:
Miciur-ka progesteron nie fałszuje bety, fakt może powstrzymywać poronienie obumarłej ciąży.

Braku pomocy się nie obawiam, raczej właśnie nadmiaru ;) Tym bardziej, że to ich pierwszy wnuk.

Witam :-) dobrze zrozumiałam, czekasz teraz na bliźnięta?
tak to dopiero poczatek 7 tc ale na usg pieknie widac 2 woreczki owodniowe 2 fasolki w srodku, mialam podwojna owulacje - u mnie w rodzinie ani u meza nie ma blizniat wiec przezylismy szok ja sie tak glosno smialam w gabinecie u lekarza ze moj maz domyslil sie ze cos sie swieci ...moja b mila gin powiedziala mi ze mam sie cieszyc bo te maluchy zawsze beda mialy siebie i tak do tego chce podejsc bo oczywiście jeżeli z maluszkami będzie ok to bedzie moje 4 i 5 dziecko !!!! ja b kocham dzieci ale tego sie nie spodziewalam

reklama
Wszystkozajete- wiem to :) - ale chyba się nie rozumiemy o co mi chodzi heh - no ale dobra nie ważne :).

Oo to jak pierwszy wnuk to lepiej dużo miejsca szykuj na zabawki i ciuchy, ja mam pełno jeszcze rzeczy po synku których nie założył nawet raz bo czasu mało a tyle ciuchów hah

Do góry