reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2017

Cześć dziewczyny,

Jestem w 8 tygodniu, wczoraj na usg widoczna fasolka 13mm z bijacym serduszkiem.

Pierwszy raz byłam na usg w 5 tygodniu i widoczny był tylko pecherzyk.

Na razie czuje się dobrze, nie mam mdłości a z tego co tu czytam to utrapienie wielu z Was. Na razie czuje tylko wzmożoną senność no i dokuczaja mi zaparcia :-/ aha i mam straszne smaki na słodycze, jak wcześniej czekolada mogła leżeć aż się przeterminuje (dosłownie) tak teraz zapasy topnieja...

Nie wiem dziewczyny skąd tyle wiecie o ciąży i wszystkim z tym zwiazanym, ja dopiero raczkuje w tych tematach ale może to dlatego że to moja pierwsza ciąża.

Na razie byłam na dwóch wizytach o których pisałam ale szczerze mówiąc nic nowego się nie dowiedziałam. Poza tym, że wszystko jest w porzadku- na szczęście

Teraz dostałam skierowanie na podstawowe badania (krew, grupa, mocz, hiv itp.- prywatnie, ciekawe ile zapłacę :-/) i mam przyjść 25 lipca czyli to będzie 10 tydzień.

Mam do Was pytanie odnośnie aktywności fizycznej, tzn na pierwszej wizycie pytałam gin czy mogę ćwiczyć skoro cwiczylam do tej pory i powiedział że tak, tylko nie tak intensywnie i nie jakieś ćwiczenia odchudzajace ale ja zapytałam czy aerobow i brzuszki to powiedział że tak. Nie cwiczylam bo się jakoś balam- czytałam że lepiej od 2 trymestru. Wczoraj byłam u innego gin i też zapytałam o ćwiczenia ale on powiedział że nie za bardzo a jak już to spacery i bardziej ćwiczenia relaksacyjne.

Jak to jest u Was? Ćwiczyć troszkę czy też czekacie na 2 trymestr? (oczywiście pytam te dziewczyny, które czują się dobrze)
P.S. Mi gin nie podał jeszcze terminu.

Ostatnia edycja:
reklama
Mdłości odpadły mnie właśnie w 7 tygodniu i przez 3 tygodnie trzymało strasznie, mdłości, ale wymioty tylko kilka razy, od dwóch dni mdli mnie mniej ale zaczęły mnie wzdecia dla odmiany męczyć :-) ja też mam już trochę brzuszek :-) a pojawił się właśnie w 7 tyg. Gorsze samopoczucie może być związane z bliźniętami, wg wszystkich źródeł, a czujesz się inaczej niż w poprzednich ciążach??? Na kiedy masz termin? Ja na 13.02 a z usg na 10.02
ja mam termin na 27 lutego, mdlosci mialam tez w poprzednich ciazach ale teraz chyba mocniej i nie mialam takich wzdec i jestem bardziej zmeczona ...w ciagu dnia musze sie polozyc chociaż na godz i wieczorem szybko padam caly czas kotluje mi sie w brzuchu ...czekam do konca pierwszego trymestru to super ze nie masz mdlosci to juz cos :-) ja niestety mialam w poprzedniej ciazy i cukrzyce i cholestaze musialam lezec pod koniec w szpitalu i Igusie urodzilam w 37 tyg, podobno z cukrzyca z blizniakami moze byc gorzej i cholestaza tez sie pewnie przypląta :'( dlatego juz staram sie wlaczac diete cukrzycowo watrobowa , dobrze ze mamy ciaze dwuowodniowe i dwukosmokowe najbardziej bezpieczne dla naszych fasolek

Hej Sojnabig - trzymam kciuki :) ! I czekamy na wieści :)

Sylwia87w- spokojnie po 1 dziecku tez wszystko będziesz wiedziała ;). Co gdzie kiedy jak za ile po co na co i dlaczego haha ;) . Jeśli chodzi o ćwiczenia to bym powiedziała ze jakaś joga dla ciężarnych to tak ale brzuszki nie, na necie pełno kalkulatorów sama możesz sobie obliczyć wiek ciąży i orientacyjny termin porodu tak dla siebie.

Ja dziewczyny używam oliwki juz od 1,5 miesiąca i tylko oliwki będę , takiej z olejkiem z jojoba itp.

Ellie- ja będę farbowac włosy jakoś w połowie ciąży - ale to jeszcze pogadam z moim fryzjerem niech mi wybierze dobra farbę

Elenna- nie jestem lekarzem wiec tam rozwodzić się nie będę na ten temat :) - każdy ma też chyba swoje teorie , no ale najważniejsza opinia lekarska :) - a ja tam po studiach takich nie jestem więc zakończę temat który nas do niczego nie doprowadzi :)..

..Najważniejsze żeby z fasolka Evee było wszystko dobrze

Zielona witaj :)

Espumisan słyszałam że nawet jest dobry ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,

Jestem w 8 tygodniu, wczoraj na usg widoczna fasolka 13mm z bijacym serduszkiem.

Pierwszy raz byłam na usg w 5 tygodniu i widoczny był tylko pecherzyk.

Na razie czuje się dobrze, nie mam mdłości a z tego co tu czytam to utrapienie wielu z Was. Na razie czuje tylko wzmożoną senność no i dokuczaja mi zaparcia :-/ aha i mam straszne smaki na słodycze, jak wcześniej czekolada mogła leżeć aż się przeterminuje (dosłownie) tak teraz zapasy topnieja...

Nie wiem dziewczyny skąd tyle wiecie o ciąży i wszystkim z tym zwiazanym, ja dopiero raczkuje w tych tematach ale może to dlatego że to moja pierwsza ciąża.

Na razie byłam na dwóch wizytach o których pisałam ale szczerze mówiąc nic nowego się nie dowiedziałam. Poza tym, że wszystko jest w porzadku- na szczęście

Teraz dostałam skierowanie na podstawowe badania (krew, grupa, mocz, hiv itp.- prywatnie, ciekawe ile zapłacę :-/) i mam przyjść 25 lipca czyli to będzie 10 tydzień.

Mam do Was pytanie odnośnie aktywności fizycznej, tzn na pierwszej wizycie pytałam gin czy mogę ćwiczyć skoro cwiczylam do tej pory i powiedział że tak, tylko nie tak intensywnie i nie jakieś ćwiczenia odchudzajace ale ja zapytałam czy aerobow i brzuszki to powiedział że tak. Nie cwiczylam bo się jakoś balam- czytałam że lepiej od 2 trymestru. Wczoraj byłam u innego gin i też zapytałam o ćwiczenia ale on powiedział że nie za bardzo a jak już to spacery i bardziej ćwiczenia relaksacyjne.

Jak to jest u Was? Ćwiczyć troszkę czy też czekacie na 2 trymestr? (oczywiście pytam te dziewczyny, które czują się dobrze)
P.S. Mi gin nie podał jeszcze terminu.
hej ja duzo uprawiam sportu i mialam ambitne plany - nadal aerobic ale bez podskakiwania (moja instruktorka fitnessu to dobra kolezanka i w naszym klubie dziewczyny w ciazy cwicza tylko nie robia wszystkich cwiczen np w I trymestrze zadnych poskokow) , duzo plywania ...no ale zycie zweryfikowalo samo beda bliznieta i musze mocno sie ograniczac

Dzięki dziewczyny za wsparcie bo już poczułam się jak jakaś ignorantka, chociaż staram się czytać i dowiadywać co i jak ale tak w granicach rozsądku ;-)
Jeżeli chodzi o balsamy to ja używam palmersa na piersi, brzuch i uda- niby jest napisane że można od początku i zamówiłam już elancyl bo czytałam, że jest dobry ale to dopiero od 3m-ca, gdzieś też się natknąłem na info że biooli nie do końca jest dobry ale nie pamiętam dlaczego.
Co do ćwiczeń wcześniej cwiczylam różne programy chodakowskiej ale odkąd jest fasolka to próbowałam jakieś ciążowe z yt ale wydawały mi się zbyt lajtowe. Chociaż teraz przez tą senność to ćwiczę popołudniowe drzemki ;-)

Hej Sojnabig - trzymam kciuki :) ! I czekamy na wieści :)

Sylwia87w- spokojnie po 1 dziecku tez wszystko będziesz wiedziała ;). Co gdzie kiedy jak za ile po co na co i dlaczego haha ;) . Jeśli chodzi o ćwiczenia to bym powiedziała ze jakaś joga dla ciężarnych to tak ale brzuszki nie, na necie pełno kalkulatorów sama możesz sobie obliczyć wiek ciąży i orientacyjny termin porodu tak dla siebie.

Ja dziewczyny używam oliwki juz od 1,5 miesiąca i tylko oliwki będę , takiej z olejkiem z jojoba itp.

Ellie- ja będę farbowac włosy jakoś w połowie ciąży - ale to jeszcze pogadam z moim fryzjerem niech mi wybierze dobra farbę

Elenna- nie jestem lekarzem wiec tam rozwodzić się nie będę na ten temat :) - każdy ma też chyba swoje teorie , no ale najważniejsza opinia lekarska :) - a ja tam po studiach takich nie jestem więc zakończę temat który nas do niczego nie doprowadzi :)..

..Najważniejsze żeby z fasolka Evee było wszystko dobrze

Zielona witaj :)

Espumisan słyszałam że nawet jest dobry ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Jesteś kochana! [emoji9]

BTW właśnie wyczytałam, że ten aparat usg, którym wczoraj robiła mi to usg, to jest przenośny aparat głównie stosowany w wterynarii!!! [emoji53] Nic dziwnego, że nic nie było widać. Dzisiaj już jestem trochę spokojniejsza... musi być dobrze!

reklama
ja mam termin na 27 lutego, mdlosci mialam tez w poprzednich ciazach ale teraz chyba mocniej i nie mialam takich wzdec i jestem bardziej zmeczona ...w ciagu dnia musze sie polozyc chociaż na godz i wieczorem szybko padam caly czas kotluje mi sie w brzuchu ...czekam do konca pierwszego trymestru to super ze nie masz mdlosci to juz cos :-) ja niestety mialam w poprzedniej ciazy i cukrzyce i cholestaze musialam lezec pod koniec w szpitalu i Igusie urodzilam w 37 tyg, podobno z cukrzyca z blizniakami moze byc gorzej i cholestaza tez sie pewnie przypląta :'( dlatego juz staram sie wlaczac diete cukrzycowo watrobowa , dobrze ze mamy ciaze dwuowodniowe i dwukosmokowe najbardziej bezpieczne dla naszych fasolek
Mdłości mam tylko mniejsze niż na początku... no i mega niestrawność...i ciągłe zmęczenie, przy pierwszej ciąży tak nie miałam

Do góry