reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

tak to dopiero poczatek 7 tc ale na usg pieknie widac 2 woreczki owodniowe 2 fasolki w srodku, mialam podwojna owulacje - u mnie w rodzinie ani u meza nie ma blizniat wiec przezylismy szok ja sie tak glosno smialam w gabinecie u lekarza ze moj maz domyslil sie ze cos sie swieci ...moja b mila gin powiedziala mi ze mam sie cieszyc bo te maluchy zawsze beda mialy siebie i tak do tego chce podejsc bo oczywiście jeżeli z maluszkami będzie ok to bedzie moje 4 i 5 dziecko !!!! ja b kocham dzieci ale tego sie nie spodziewalam
Wiem o czym mówisz, my też planowaliśmy tylko drugie dziecko, a tu nagle drugie i trzecie :-) ciąża jest dwuowodniowa dwukosmówkowa, u nas w rodzinach też nie było bliźniąt, byłam w takim szoku jak lekarz nam powiedział... u nas koniec 10 tyg. Fajnie że jest tu druga bliźniacza ciąża :-)

reklama
U mnie i mojego meza mamy w rodzinie blizniakow ( moj tata jest blizniakiem) i liczylam na dwojke lub trojke :) stosujecie juz kremy na rozstepy ? Czy jeszcze za wczesnie ? Jutro 11 tc, strasznie sie ciesze :) codzienni ogladam w necie zdjecia usg

Ja chyba poczekam do końca pierwszego trymestru, bo większość kosmetyków jest dla kobiet od drugiego trymestru, a znacie jakieś kosmetyki prócz oliwki, które są bezpieczne w pierwszym trymestrze???Może coś polecacie??? Przy bliźniętach chciałabym już zacząć :-)

Pola może u mnie to też wiek, bo mam 33 lata :-)
hej tez b sie ciesze ze bedziemy mogly popisac sobie o blizniakach a jak sie czujesz? ja mam juz brzuch, czasem mi sie wydaje ze czuje jak te maluchy sie rozpychaja ...no i straszne mdlosci

Hej, ja od soboty biorę espumisan póki co ten w kropelkach dla niemowląt (dostałam w spadku po bratanicy, której już przeszły kolki) 40 kropli rano i wieczorem. Ponadto jem żywność, która mniej fermentuje w żołądku i bezglutenową. Powiem Wam, że już widzę poprawę, wczoraj wzdęcie miałam tylko 3 h, dzisiaj nawet nie wymiotowałam póki co i po masażu brzucha ból i wzdęcie przechodzi i zaczynają pracować jelita. :) Także nie wiem na ile to zasługa espumisanu, a na ile zmiany diety. Jak już całkiem mi miną wzdęcia to sobie wycofam espumisan i sprawdzę czy dalej jest ok. :)
dzieki za rady tez sprobuje ze zmiana diety

Jak wroce do domu musze sprawdzic co jest napisane :) a jak u was z farbowaniem wlosow ?? To sa przesady czy rzeczywiscie lepiej nie farbowac ?

Miciur-ka myślę że nie masz racji z tym progesteronem i beta. Mi na polozniczym gin tłumaczył, że to jakoś od pęcherzyka zależy... ale dokładnie nie wytłumaczę bo w szoku byłam i niewiele do mnie dotarło. Poza tym wątpię żeby ordynator oddziału zalecił mi niemiarodajne badanie.

Ellie ja póki co to tylko nawilżam skórę zwykłym balsamem Garniera. W ciąży z córką w 5 i 6 miesiącu nie mogłam smarować nic bo mi się skurcze przypałętały. Od 4 miesiąca, a potem od 7 stosowałam kosmetyki Lirene i Pharmaceris i powiem Wam że szału nie zrobiły. Już po porodzie kupiłam bio Oil i teraz chyba tylko jego bd stosować, bo działał najlepiej. Zabrakło tylko regularności i niestety zostały przebarwienia.

Ja właśnie odgrzewalam mojemu flaki w termos, bo jak wraca kolo 23 to my z Alutką smacznie śpimy, a jemu się nic grzać nie chce. Ogólnie nie lubię flaków wołwych i ich zapachu.... a teraz ledwo garnek umyłam.

reklama
Pola może u mnie to też wiek, bo mam 33 lata :-)
hej tez b sie ciesze ze bedziemy mogly popisac sobie o blizniakach a jak sie czujesz? ja mam juz brzuch, czasem mi sie wydaje ze czuje jak te maluchy sie rozpychaja ...no i straszne mdlosci
Mdłości odpadły mnie właśnie w 7 tygodniu i przez 3 tygodnie trzymało strasznie, mdłości, ale wymioty tylko kilka razy, od dwóch dni mdli mnie mniej ale zaczęły mnie wzdecia dla odmiany męczyć :-) ja też mam już trochę brzuszek :-) a pojawił się właśnie w 7 tyg. Gorsze samopoczucie może być związane z bliźniętami, wg wszystkich źródeł, a czujesz się inaczej niż w poprzednich ciążach??? Na kiedy masz termin? Ja na 13.02 a z usg na 10.02

Do góry