reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Fabimama - cieszę się brakiem mdłości :D ale fakt jest taki, że jedyne objawy jakie mam to że szybciej się męczę, puchnę w upał, mam większy brzuch i kompletnie przeszła mi ochota na słodkie. Także niewiele ;)
Czasami się zastanawiam czy to nie ciąża urojona[emoji14]ale wtedy patrzę na USG ;)

Mój Mąż czasem z przerażeniem patrzy na mój wielki brzuch a wtedy ja go straszę że to pewnie dlatego jest taki wielki że to bliźniaki[emoji14]Śmieszne jest to że kuzynka Męża jest w 18 tc i ma taki brzuch jak ja... a przecież to 10 tyg różnicy!

Łaziłam ostatnio po sklepach za nowymi ciuchami ale jakoś nie umiałam jeszcze kupić nic typowo ciążowego nawet "na zaś"... ale u nas na wsi wesołej, wsi spokojnej otworzyli parę dni temu Pepco a tam miliony maleńkich śpioszków, bucików i sukieneczek... aż by się chciało wszystko kupić :D
O jaaaa fajnie że macie podobny termin. To tylko 2 miesiące różnicy ;)

Ja się chwalę : przyszedł mi dziś list ze szpitala z zaproszeniem na usg ;) 13 Lipca ;) na 3 mam wizytę . Ależ się cieszę!!!! W końcu pierwsze usg!

85993e3krgxydke3.png

reklama
Fabimama gratki!
u nas mala zmiana, w dzien tylko zgaga, a mdlosci dolaczaja po poludniu i w nocy, czyli tak jak w 2 ciazy.I plamienie coraz mniejsze :-) byle do 15 :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

Fabimama Ojej wreszcie wizytka bedzie :) zobaczysz już pięknego bobaska :)

Majowy poranek Ja w Pepco też nie mogę się oprzeć tym malutkim rzeczom :) mnie to oczywiście ciągnie do tych różowych regałów dlatego tymbardziej nic nie kupuje:) upolowalam dziś spodnie dresowe które nie wyglądają jak worek uff aż jedna parę

Airfix - mój Teść o mały włos wczoraj właśnie w Pepco maleńkich bucików nie kupił... ;)
U mnie większość raczej myśli o chłopcu, zobaczymy co będzie... ważne tylko żeby zdrowe było!
A gdzie znajdujesz fajne luźne ciuchy? bo ja niewiele mogę upolować żeby nie były to dresy i żeby nadawało się do pracy w biurze...

Fabimama - cudownie! będziesz już widziała całe Maleństwo! a czemu pierwsze USG dopiero w 11 tyg?

Majowy poranek Głównie allegro przeglądam za ciuchami:) kupiłam fajne ciążowe z h&m rozm 36..Ale o mamo to chyba rozmiar 38/40 w zaawansowanej ciąży :) dziś weszłam do tych całych chińskich marketów, idzie wybrać spodnie z gumką :) tylko ze ja strasznie męczę się na zakupach

Tez mam termin 09.02 a najbliższe usg w piątek. Moje mdlosci robia się coraz słabsze, najczęściej przychodzą z zaskoczenia i wtedy od razu ciągnie na wymioty. Natomiast towarzyszy mi niesmak w buzi. Próbuje roznymi sposobami go zwalczyc ale nie wychodzi :-) najbardziej doskwiera mi zmęczenie. Od piątku jestem nie do zycia, zero energii, najchętniej bym z łóżka nie wychodzila. Na szczęście jestem na zwolnieniu i nie musze ale próbuje na sile się zmobilizowac na spacer żeby trochę tlenu przyjąć :-) za tydzień ruszamy na wakacje nad morze wiec przydaloby się trochę rozruszac :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do ubrań to tez poszukuje jakiś fajnych luźnych spodni na gumce. Kupiłam ostatnio kilka przewiewnych bluzek i swą cieniutkie kombinezony (krótkie spodenki i bluzka na ramiaczkach) które dobrze maskuja coraz większy w niektórych dniach brzuszek~ :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Fabimama - cieszę się brakiem mdłości :D ale fakt jest taki, że jedyne objawy jakie mam to że szybciej się męczę, puchnę w upał, mam większy brzuch i kompletnie przeszła mi ochota na słodkie. Także niewiele ;)
Czasami się zastanawiam czy to nie ciąża urojona :p ale wtedy patrzę na USG ;)

Mój Mąż czasem z przerażeniem patrzy na mój wielki brzuch a wtedy ja go straszę że to pewnie dlatego jest taki wielki że to bliźniaki :p
Śmieszne jest to że kuzynka Męża jest w 18 tc i ma taki brzuch jak ja... a przecież to 10 tyg różnicy!

Łaziłam ostatnio po sklepach za nowymi ciuchami ale jakoś nie umiałam jeszcze kupić nic typowo ciążowego nawet "na zaś"... ale u nas na wsi wesołej, wsi spokojnej otworzyli parę dni temu Pepco a tam miliony maleńkich śpioszków, bucików i sukieneczek... aż by się chciało wszystko kupić :D
Ja jestem w ciąży bliźniaczej w 9 tygodniu i u mnie brzucha nie widać wcale chociaż to moja druga ciąża, więc sądzę że to indywidualna sprawa :-) a przytyłyście już dziewczyny?? Ja na wadze mam 1kg do przodu

Airfix - mój Teść o mały włos wczoraj właśnie w Pepco maleńkich bucików nie kupił... ;)
U mnie większość raczej myśli o chłopcu, zobaczymy co będzie... ważne tylko żeby zdrowe było!
A gdzie znajdujesz fajne luźne ciuchy? bo ja niewiele mogę upolować żeby nie były to dresy i żeby nadawało się do pracy w biurze...

Fabimama - cudownie! będziesz już widziała całe Maleństwo! a czemu pierwsze USG dopiero w 11 tyg?
Ja mieszkam w Irlandii . Tu pierwsze usg w okolo 12 tygodniu robią dopiero. Staram sie dostosować . Jeśli dzialoby się coś niepokojącego to bym pojechała prywatnie do polskiego ginekologa. A tak to grzecznie czekalam. ;)

85993e3krgxydke3.png

reklama
Fabimama - aaaaaa no to inna sprawa - to w takim razie cudownie że pierwszy raz zobaczysz swoje Maleństwo! :) odliczanie do 13.07 będzie ciężkie ;)
Ja jutro mam gin także zobaczę co u mojego Orzeszka :)

Emma248 - ja powiększyłam się w talii mocno ale żeby było śmieszniej mam - 1kg :) także to chyba ma większy związek z rozluźnieniem mięśni, własnymi zapasami sadełka które zostało wyparte przez rosnące Maleństwo i od mojej "urody ciąży" - widocznie tak ma być i już :) jeszcze kilka tygodni temu można było wciągnąć brzuch i nie było problemu ale 2 tyg temu zaczął się z tym problem a teraz już nawet nie próbuję się temu przeciwstawiać :)
A Wy Dziewczyny? Tyjecie coś? chudniecie?

Do góry