reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Fabimama - cieszę się brakiem mdłości :D ale fakt jest taki, że jedyne objawy jakie mam to że szybciej się męczę, puchnę w upał, mam większy brzuch i kompletnie przeszła mi ochota na słodkie. Także niewiele ;)
Czasami się zastanawiam czy to nie ciąża urojona[emoji14]ale wtedy patrzę na USG ;)

Mój Mąż czasem z przerażeniem patrzy na mój wielki brzuch a wtedy ja go straszę że to pewnie dlatego jest taki wielki że to bliźniaki[emoji14]Śmieszne jest to że kuzynka Męża jest w 18 tc i ma taki brzuch jak ja... a przecież to 10 tyg różnicy!

Łaziłam ostatnio po sklepach za nowymi ciuchami ale jakoś nie umiałam jeszcze kupić nic typowo ciążowego nawet "na zaś"... ale u nas na wsi wesołej, wsi spokojnej otworzyli parę dni temu Pepco a tam miliony maleńkich śpioszków, bucików i sukieneczek... aż by się chciało wszystko kupić :D
O jaaaa fajnie że macie podobny termin. To tylko 2 miesiące różnicy ;)

Ja się chwalę : przyszedł mi dziś list ze szpitala z zaproszeniem na usg ;) 13 Lipca ;) na 3 mam wizytę . Ależ się cieszę!!!! W końcu pierwsze usg!

85993e3krgxydke3.png

reklama
Fabimama gratki!
u nas mala zmiana, w dzien tylko zgaga, a mdlosci dolaczaja po poludniu i w nocy, czyli tak jak w 2 ciazy.I plamienie coraz mniejsze :-) byle do 15 :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

Fabimama Ojej wreszcie wizytka bedzie :) zobaczysz już pięknego bobaska :)

Majowy poranek Ja w Pepco też nie mogę się oprzeć tym malutkim rzeczom :) mnie to oczywiście ciągnie do tych różowych regałów dlatego tymbardziej nic nie kupuje:) upolowalam dziś spodnie dresowe które nie wyglądają jak worek uff aż jedna parę

Airfix - mój Teść o mały włos wczoraj właśnie w Pepco maleńkich bucików nie kupił... ;)
U mnie większość raczej myśli o chłopcu, zobaczymy co będzie... ważne tylko żeby zdrowe było!
A gdzie znajdujesz fajne luźne ciuchy? bo ja niewiele mogę upolować żeby nie były to dresy i żeby nadawało się do pracy w biurze...

Fabimama - cudownie! będziesz już widziała całe Maleństwo! a czemu pierwsze USG dopiero w 11 tyg?

Majowy poranek Głównie allegro przeglądam za ciuchami:) kupiłam fajne ciążowe z h&m rozm 36..Ale o mamo to chyba rozmiar 38/40 w zaawansowanej ciąży :) dziś weszłam do tych całych chińskich marketów, idzie wybrać spodnie z gumką :) tylko ze ja strasznie męczę się na zakupach

Tez mam termin 09.02 a najbliższe usg w piątek. Moje mdlosci robia się coraz słabsze, najczęściej przychodzą z zaskoczenia i wtedy od razu ciągnie na wymioty. Natomiast towarzyszy mi niesmak w buzi. Próbuje roznymi sposobami go zwalczyc ale nie wychodzi :-) najbardziej doskwiera mi zmęczenie. Od piątku jestem nie do zycia, zero energii, najchętniej bym z łóżka nie wychodzila. Na szczęście jestem na zwolnieniu i nie musze ale próbuje na sile się zmobilizowac na spacer żeby trochę tlenu przyjąć :-) za tydzień ruszamy na wakacje nad morze wiec przydaloby się trochę rozruszac :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do ubrań to tez poszukuje jakiś fajnych luźnych spodni na gumce. Kupiłam ostatnio kilka przewiewnych bluzek i swą cieniutkie kombinezony (krótkie spodenki i bluzka na ramiaczkach) które dobrze maskuja coraz większy w niektórych dniach brzuszek~ :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Fabimama - cieszę się brakiem mdłości :D ale fakt jest taki, że jedyne objawy jakie mam to że szybciej się męczę, puchnę w upał, mam większy brzuch i kompletnie przeszła mi ochota na słodkie. Także niewiele ;)
Czasami się zastanawiam czy to nie ciąża urojona :p ale wtedy patrzę na USG ;)

Mój Mąż czasem z przerażeniem patrzy na mój wielki brzuch a wtedy ja go straszę że to pewnie dlatego jest taki wielki że to bliźniaki :p
Śmieszne jest to że kuzynka Męża jest w 18 tc i ma taki brzuch jak ja... a przecież to 10 tyg różnicy!

Łaziłam ostatnio po sklepach za nowymi ciuchami ale jakoś nie umiałam jeszcze kupić nic typowo ciążowego nawet "na zaś"... ale u nas na wsi wesołej, wsi spokojnej otworzyli parę dni temu Pepco a tam miliony maleńkich śpioszków, bucików i sukieneczek... aż by się chciało wszystko kupić :D
Ja jestem w ciąży bliźniaczej w 9 tygodniu i u mnie brzucha nie widać wcale chociaż to moja druga ciąża, więc sądzę że to indywidualna sprawa :-) a przytyłyście już dziewczyny?? Ja na wadze mam 1kg do przodu

Airfix - mój Teść o mały włos wczoraj właśnie w Pepco maleńkich bucików nie kupił... ;)
U mnie większość raczej myśli o chłopcu, zobaczymy co będzie... ważne tylko żeby zdrowe było!
A gdzie znajdujesz fajne luźne ciuchy? bo ja niewiele mogę upolować żeby nie były to dresy i żeby nadawało się do pracy w biurze...

Fabimama - cudownie! będziesz już widziała całe Maleństwo! a czemu pierwsze USG dopiero w 11 tyg?
Ja mieszkam w Irlandii . Tu pierwsze usg w okolo 12 tygodniu robią dopiero. Staram sie dostosować . Jeśli dzialoby się coś niepokojącego to bym pojechała prywatnie do polskiego ginekologa. A tak to grzecznie czekalam. ;)

85993e3krgxydke3.png

reklama
Fabimama - aaaaaa no to inna sprawa - to w takim razie cudownie że pierwszy raz zobaczysz swoje Maleństwo! :) odliczanie do 13.07 będzie ciężkie ;)
Ja jutro mam gin także zobaczę co u mojego Orzeszka :)

Emma248 - ja powiększyłam się w talii mocno ale żeby było śmieszniej mam - 1kg :) także to chyba ma większy związek z rozluźnieniem mięśni, własnymi zapasami sadełka które zostało wyparte przez rosnące Maleństwo i od mojej "urody ciąży" - widocznie tak ma być i już :) jeszcze kilka tygodni temu można było wciągnąć brzuch i nie było problemu ale 2 tyg temu zaczął się z tym problem a teraz już nawet nie próbuję się temu przeciwstawiać :)
A Wy Dziewczyny? Tyjecie coś? chudniecie?

Do góry