reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Fabimama super, że niedługo pierwsza wizyta

Majowy poranek ja jem co 2h inaczej mdłości żyć nie dają póki co waga bez zmian, ale myślę że przez mój oszczędny tryb życia w najbliższych tygodniach pójdą kg do przodu.

U mnie zaczęły się nocne koszmary... no najlepszy scenarzysta by takiego horroru nie wymyślił...
Dobrze, że babcia zabrała Ale na plac zabaw to zaraz sobie odeśpie ;-)
A no i chciałam poczekać z powodzeniem znajomym o ciąży póki się krwiak nie wchłonie a mój M oczywiście wszystkim wypaplał .

reklama
Anna25 Mam to samo... -3kg i ciasne spodnie.
to znaczy, że Dzidzie nam rosną jak nic ;-) mój apetyt dzieki temu, że nie mam porannych mdlosci rano troche wzrosl, wiec licze ze do wizyty 15.07 troszke nas przybedzie [emoji1] [emoji6]

8599e6ydh9ss8jgy.png

czyli super - to oznacza że dzidzie pięknie i zdrowo rosną :) a my nie jemy za dwoje tylko dla dwojga, lepiej być nie może ;) ja pewnie mniej schudłam bo mdłości mnie nie męczą, a rano mam ogromny apetyt i muszę zjeść od razu...
chociaż trochę to dla mnie nierealne że kobieta może się już tak bardzo zmieniać! ;) skoro to przełom 2/3 mca jakoś tak na filmach najpierw jest się długo szczupłym i nic nie widać i nagle bach, brzuch jak balon... :p

Anna25 - widzę że mamy tą samą datę porodu? :D

Majowy poranek ja tak miałam w ciąży z córką. Do połowy 4 miesiąca nosiłam ubrania sprzed ciąży. A potem mi brzuch z dnia na dzień urósł :p teraz już czuję że mi się ciasno robi w ubraniach.

u mnie to samo: waga bez zmian a z przodu balon, widac u wiekszosci tak jest :)

a jak u was jest a aktywnoscia fizyczna czyli przed i teraz?

Ja od zawsze byłam raczej średnio aktywna więc raczej spacery, wycieczki w góry i kilka razy w tyg na rower (jeździłam do pracy tam i z powrotem 30 km 3 razy w tyg + czasem w weekend z mężem gdzieś za miasto) i miesiąc temu zaczęłam się męczyć i zastanawiałam się czemu kondycja mi spada zamiast rosnąć... i na siłę próbowałam więcej i więcej... a tu się okazało że to przez Maleństwo! bolał mnie brzuch jak przed miesiączką kilka razy dziennie i lekarz powiedział że mam się zacząć oszczędzać i nie wygłupiać już z tym rowerem ;) i dał mi zwolnienie na 2 tyg żebym odpoczęła i skoncentrowała się na Maleństwie.
I teraz oprócz drobnych spacerów nie robiłam nic i bardzo dobrze bo wypoczęłam niesamowicie, ból brzucha przeszedł! od środy wracam do pracy ale jeżeli chodzi o ruch to tylko spacery będę preferować i nic poza tym - bardzo szybko się męczę i jak tylko jest pow 25 st to puchną mi nogi i palce... :(

A jak Wy?

reklama
Cześć dziewczyny. Długo siedziałam cicho. Czytam was ale nie mam weny żeby coś napisać takiego lenia dostałam. Witam nowe mamusie. W końcu mam apetyt, problem w tym ze nie wiem na co . Widzę po sobie ze schudłam ale brzuch tak jak wam mi wywaliło. Przyszedł dzisiaj list ze do położnej mam iść 18go a wiec na usg się nie doczekam, zrobię w Polsce w okolicach 26go. Wam tez nogi drętwieją pod wieczór??

Do góry