reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Kasia2310 gratuluję jesteś w ciąży, a twoje objawy są normalne, sądzę że nie ma potrzeby panikować, w pon. zrób betę i zyskasz 100% pewności

reklama
Asia3003 :-) jak mam lepsze godziny to z moim M. przytulamy się, jakoś ciąża służy mi w tych sprawach o ile mdłości są mniejsze i samopoczucie pozwala...

Asia3003 I ja dlatego stwierdziłam ze lepiej będzie jeśli nie będę mieć kontaktu z rodziną męża. Spokojniejsza jestem przynajmniej. Asia mi lekarz polecił Symnatal Pro Baby.
I tego się trzymaj kochana! Trzymam kciuki aby marzenie się spełniło i była zdrowa córeczka! !!
Hej dziewczyny :) To mój pierwszy post tutaj i potrzebuje dobrego słowa dlatego chyba tu jestem :) Zrobiłam dziś test i wyszedł pozytywny. Wklejam zdjęcie Wam :) Okres ostatni miałam 18 mają. A wizytę mam dopiero na środę u ginekologa. Nigdy jeszcze nie byłam w ciąży i trochę się niepokoje bo bardzo bolą mnie piersi i dół brzucha. Myślicie że spokojnie czekać na środę czy udać się już jutro gdzieś. Tak bardzo się boję że jednak się okaże że nie jestem a staraliśmy się ponad rok :(
Objawy normalne w ciąży! Gratuluję i witam na forum !

I mnie Przytulanki są... nie aż taaaak intensywne jak wcześniej ale dajemy radę ;)

85993e3krgxydke3.png

Kasia- witaj I gratulacje , kreska całkiem wyraźna na teście :), zrozumiałe ze się martwisz - w 1 ciąży to się chyba człowiek martwi 100 razy bardziej , do środy spokojnie możesz poczekać , w razie plamien wtedy od razu do lekarza a tak to ból brzucha zupełnie normalne :) , nie stresuj się staraj odpoczywać i bierz kwas foliowy koniecznie ,

Emma- na kiedy masz termin ? My chyba jakoś podobnie mamy wiek fasolek,

Asia - ja raptem u W. Zyskałam taka aurę ze on to by chciał cały czas zawsze wszędzie i w ogóle - wcześniej nie było źle ale teraz nie wiem czy to przez ciążę czy o co mu chodzi hehe, spokoju nie chce dać[emoji14]a ja znów libido zero :/ eh, można ale trzeba delikatnie , najlepiej po 1 wizycie być po spr. Co tam , żeby mieć czyste sumienie ale mi no osobiście się nie chce, to straszne jestem taka zdechła ze tylko spać 24/h i mi zimno cały czas ,

Masakra dziewczyny waszymi tesciowymi..., u mnie mama juz coś zdążyła powiedzieć ze "a nóż trafi się laseczka" no ale tak o bez żadnej presji itp, chcieli by wiadomo też bym chyba chciała dla odmiany ale presji jakoś tez nie mam ludzie maja dzieci jednej płci i tez jest fajnie - ja się tylko o zdrowie martwię , a takie akcje od tesciowych z przekrecaniem imienia, lakierkami sukienkami - no zabiła bym samym moim wzrokiem, napewno bym nie popuscila bo co to ze jakaś płeć gorsza, no błagam... , kobiety zero zrozumienia mają no masakra - właśnie tym bardziej ze to od większości zależy od faceta płeć, predyspozycje itp. Mam.nadzieje ze ja tego nie usłyszę ze modlą się za dziewczynkę bo co to będzie jak drugi chłopczyk , od razu rzucam nożami[emoji14]hehe ;)

Byliśmy z W. Na pizzy I tak się napchałam ze chodzić nie mogę hahha :), dobre było ale.teraz żałuję bo mi ciężko

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a ja bym chciała chłopca, u nas w rodzinie same babki i jest ciśnienie na chłopca... aż teraz się martwię że będą dwie kolejne dziewczynki, tym bardziej że wszyscy w około ciągle mi mówią że na pewno będą dwie dziewczyny bo ja czuję się fatalnie i wymiotuję...
Micur-ka ja mam termin na 13.02 :-)

Zolza Bardzo mi przykro :( Czyli jednak twoje objawy faktycznie świadczyły o tym że coś sie dzieje :(

Martus001 co u ciebie? Kiedy się wyjaśni? Jeszcze nie wszystko stracone...

Ja miałam mieć kolejną wizytę 12.07, ale chyba będę jutro dzwonić, czy nie da się przyspieszyć, bo chciałam wyjechać do rodziców 11-stego, na tydzień. Może uda się na piątek 8.07 :) Już nie mogę sie doczekać, mam nadzieję ze uda się przyspieszyć. :)
Mieliśmy w piątek wychodne z okazji 3 rocznicy ślubu ;) I to takie dość spontaniczne, bo Teściowa przyjechała i zaproponowała że zostanie z młodą. :) Zaliczyliśmy sushi, na szczęście było dużo nie surowych opcji na ktore wcześniej nie zwracałam uwagi.

Ostatnio niedobrze mi prawie po każdym jedzeniu. :/ Przed jedzeniem mnie mdli z głodu, a jak zjem cokolwiek to czuję się jakbym się nażarła do granic możliwości....

Poki co biorę tylko kwas foliowy, Około 4 miesiąca zacznę brać jakiś zestaw witamin - też mi się zdarzały mdłości po nich :/

Co do płci to u nas na szczęście nikt nam nie robi uwag, fajnie jakby był chłopiec, ale nie mam dużego parcia na to :)

Dziewczyny a ja bym chciała chłopca, u nas w rodzinie same babki i jest ciśnienie na chłopca... aż teraz się martwię że będą dwie kolejne dziewczynki, tym bardziej że wszyscy w około ciągle mi mówią że na pewno będą dwie dziewczyny bo ja czuję się fatalnie i wymiotuję...
Micur-ka ja mam termin na 13.02 :-)
Ooo to mają być bliźniaki???? Gdzieś mi to umknęło! Może będzie parka ! Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ;)
Zolza Bardzo mi przykro :( Czyli jednak twoje objawy faktycznie świadczyły o tym że coś sie dzieje :(

Martus001 co u ciebie? Kiedy się wyjaśni? Jeszcze nie wszystko stracone...

Ja miałam mieć kolejną wizytę 12.07, ale chyba będę jutro dzwonić, czy nie da się przyspieszyć, bo chciałam wyjechać do rodziców 11-stego, na tydzień. Może uda się na piątek 8.07 :) Już nie mogę sie doczekać, mam nadzieję ze uda się przyspieszyć. :)
Mieliśmy w piątek wychodne z okazji 3 rocznicy ślubu ;) I to takie dość spontaniczne, bo Teściowa przyjechała i zaproponowała że zostanie z młodą. :) Zaliczyliśmy sushi, na szczęście było dużo nie surowych opcji na ktore wcześniej nie zwracałam uwagi.

Ostatnio niedobrze mi prawie po każdym jedzeniu. :/ Przed jedzeniem mnie mdli z głodu, a jak zjem cokolwiek to czuję się jakbym się nażarła do granic możliwości....

Poki co biorę tylko kwas foliowy, Około 4 miesiąca zacznę brać jakiś zestaw witamin - też mi się zdarzały mdłości po nich :/

Co do płci to u nas na szczęście nikt nam nie robi uwag, fajnie jakby był chłopiec, ale nie mam dużego parcia na to :)
Super ze strony teściowej!!!! Pozazdrościć! Ja bym mojego synka na 10min z moją nie zostawiła.... ; (

85993e3krgxydke3.png

Kasia witaj :)
spokojnie czekaj do wizyty:) test jest ok.

Asia ja mam zakaz seksu na 3 tyg. Niestety spadek libido mnie nie dotyczy.:p

Fabimama czyli jak chcesz iść gdzieś bez Najmłodszego to starsi bracia pozostają?
U mnie teściowa dobrze się mała zajmuje. Nie powiem, trochę ją strasznie nianczy, ale tłumacze sobie, że przecież to babcia. Poxa tym póki co nie mam wyboru i jestem zdana na jej pomoc; )

Witaminy rzeczywiście redukują mdłości, ale niestety powodują straszna zgage :p

reklama
Do góry