reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Szaleństwo tu dziś porodowe :)
Gorące gratki dla nowych Mam i Bobaskow :)))
To ile już się rozpakowalo dziewczyn? Mamy jakąś zaktualizowana zbiorcza listę?
Mnie moja Gwiazda tak dziś podniosła ciśnienie,,że mimo iż miałyśmy spać u babci,bo męża nie ma na noc. ..zapakowalam ja i do domu... a milutka była..
Ehhhh....

Lista jest aktualna :) 13 dzieciaczków, 9 chłopców i 4 dziewczynki już się urodziły :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rozmaryn ma calkowita racje. Ruch podczas porodu to podstawa. U mnie ładnie sie rozkrecalo od 5 do 9 zrobilo mi aie 6 cm rozwarcia i na chwilę sie polozylam bo bylam juz padnieta.. I to najgorsze co moglam zrobić bo wszystko sie wyciszylo ale jak zaczelam chodzic z powrotem to akcja wrocila [emoji5]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagódka ale to Twoje rozwarcie uparte jakieś ;) trzymam kciuki żeby w końcu ruszyło do przodu.

Ja dziś znowu miałam podejście do dostania sie na oddział patologii.. jest jakiś mały postęp - jestem na liście jako 2, Pani wzięła mój nr tel i ma dzwonić jak coś sie zwolni, najwcześniej raczej po 16... ehh mam nadzieję że dziś sie uda ;) inaczej dziś zaczynałam rozmowę i nie zbywali mnie szybko jak wczoraj - pewnie mają sporo tel od kobiet które są po terminie i mają na wywołanie..

Ostatnia edycja:
reklama
Jagódka trzymaj się
Kosik wiem, ze najgorsze jest czekanie i trwanie w niepewności, ale trzeba byc dobrej myśli.?
Sojnag jak wyglada sytuacja u Ciebie ?
Ja właśnie się dowiedziałam, ze najwcześniej wyjdę w poniedziałek. Powoli dopada mnie depresja, zwariuje w tym szpitalu. Dobrze, ze chociaż noc minęła troszkę lepiej, spałam 3,5 ciurkiem i pózniej nad ranem zamknęłam oko na godzinkę.
Jeżeli chodzi o ruch podczas porodu, to ze względu ze odeszły mi zielone wody, cały poród musiałam byc podpięta pod ktg. Niby mogłam skakać na piłce, ale zapis strasznie uciekał i zrezygnowałam. Rozwarcie szło bardzo powoli, praktycznie po 8 godzinach doszło do 4 i mogli mi podać znieczulenie, potem dali oxy i w zasadzie w ciagu 2 kolejnych godzin urodziłam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry