reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kasia. Zosia czytałam ostatnio o tym oleju rycynowym dokładnie tak jak piszesz. Proporcje małe wystarcza, nie można przesadzić bo jedna się wypowiadala że wypiła blisko litr i u niej na poród nie podzialalo tylko na 3dni sraczki hehe :)

Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka

Podobno wypicie tego to misja :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja po ktg wróciłam po 22. Postępów nie ma oszalamiajacych. Szyjka skrócona,miękka, rozwarcie na 1palec - tyle to ja wiem 3tydz. Skurcze się piszą jak szalone i to na tyle :/ 3-ego od nowa na ktg, a jak do 10 lutego nie urodze to 13-tego ma położna spróbować wywołać.
Pytałam o te skurcze,bo potrafią mordować co 6min przez 3godz- mówi ze te skurcze przygotowują szyjke do porodu i jest to tzw.poród utajony.
Można brać no-spe i leki rozkurczowe,a nawet jest to wskazane przy tych skurczach gdyż porodu jako takiego nie zatrzymają,a chodzi o to żeby szyjka była miękka.

Ale zmęczona wstałam:( Z chęcią bym jeszcze pospała, ale o 10 mam pedicure, mam nadzieję, że nie zacznie się znowu.. Potem jakieś zakupy spożywcze mnie czekają i obiad muszę ugotować. Nie do życia jestem kompletnie, jakby się dziś rozkręciło to nie miałabym siły urodzić. Mam nadzieję, że u Was lepiej. Chorowitkom dużo zdrowia!

No właśnie, 2 razy bym się zastanowiła przed wypiciem

Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka
Ja też [emoji6]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Eee nie, ja tego się nie boję;) w ciąży mam wrażliwszą skórę i przy frezarce nie zasnę;) Boje się tylko, że skurcze wrócą i nie będę mogła tam wysiedzieć.

Witam się i ja w dwupaku w ten smętny poniedziałkowy poranek.
Co do alko, ja nie uznaję nawet kropelki, na początku ciąży mi się śniło, że się upiłam z koleżanką, obudziłam się cała spocona i przerażona, że piję w ciąży tak realny miałam sen :D
A to co Myszka7_2005 napisała, że koleżanka piła lampkę wina na hemoglobinę...ma sa kra!!!
.jagódka-zazdroszczę pedicuru. Mi nikt stóp nie może dotknąć tak łaskocza.
Najgorzej, że mam suche, smaruję masłem shea i różnymi specyfikami, ale nie pięknieją. W ogóle dziecko ze mnie "wyciąga" to co najlepsze. Marzę o farbowaniu u fryzjera, sama zawsze maluję odrosty tylko, a poszłabym na całościowe malowanie - żeby nie było prześwitów, żeby odświeżyć wygląd, ale mam paranoję, że zacznę tam rodzić na fotelu :D
Anna25, trzymam za Was kciuki :) Może się jeszcze samo rozkręci..?
Super_mysz17 - mnie by ten zielony czop zaniepokoił jednak. Nie wiem, nie znam się, ale on chyba powinien być tylko podbarwiony krwią...?
Zdrówka dla chorowitek!!!

Turluturlu - ja właśnie myślę czy by dziś nie zafarbowac włosów, bo kolor się trochę splukal a później będę latać z odrostami bo nie będzie kiedy zafarbowac, ale boję się że jak będę miała farbe na głowie to mi wody odejda haha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry