reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja biorę letrox i zabieram swoj, aczkolwiek jak byłam w szpitalu to pytali sie czy mam. Od drugiej doby po porodzie mam zmniejszyć dawkę o polowe i miesiąc po porodzie na kontrole. Tyle, że ja przed ciążą miałam tsh w normie. Normy w ciąży są niższe dlatego ten letrox.

Gamka DHA biorę i tez słyszałam, ze powinno sie brać w trakcie karmienia, więc to rozważę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale atmosfera dziś u nas... może faktycznie coś wisi w powietrzu..? ;)
Pytałam lekarza o wit.z DHA w trakcie karmienia. Powiedział, żeby jak najbardziej je łykac.
U mnie cisza cały czas. Jedynie brzuch niziutko no i widzę zmiany na twarzy-jestem taka inna. Nie napuchnieta ale jak nie ja + pełne usta i taka buzia promienna :D Koleżanki na studiach i sadiadki życzliwe wroza, że to lada dzień.
Nie mam nic przeciwko ; )
.jagodka - ależ masz stalowe nerwy ! :)

Co do dha to ja biorę Femibion 2 i on ma w składzie, on jest na 2,3 trym i czas karmienia. Euthyrox do szpitala biorę swój (jak leżałam z powodu laparo to też miałam swój), biorę tą samą dawkę co przed ciążą, nie odstawiam po porodzie.

Nam dokładnie tak samo kazali robić. Od czwartku w nocy co 4 godziny mamy robić pobudke, a w dzień co 3 - 3,5.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze mi w zaleceniach nic nie napisali odnośnie tego karmienia. Teraz się karmimy co 2-2.5 h w nocy co 3. No dziś mi się oko prxymknęło i miała 4 h przerwy. Nie uem 8d kiedy jej ten okres wydłużać, choć widzę ze nie raz te 3 h by wytrzymała, aż mi jej szkoda budzić. Odnośnie karmienia nocą to podobno ważne żeby Młode w nocy jadło bo pokarm treściwszy i jak jest jakiś skok to dzieci właśnie w nocy się dopominaja częściej jeść.

monsku ja sama zrobiłam, ale można też kupić gotowe karty albo książeczki kontrastowe :)
Martii22 super, że już jesteście w domku!
Jenny_1502 ja euthyrox wezmę swój.

Ależ się dzisiaj zrobiło skurczowo :) Dziewczyny, czy przyjmujecie DHA? Jeżeli tak, to czy zamierzacie brać również po porodzie (zakładając, że macie zamiar karmić piersią)? Bo czytałam gdzieś, że w trakcie karmienia też powinno się przyjmować.
Brałam i biorę.

Wg tego co wrzuciła Marzena, mój poród mnie wyrolował. Najpierw miałam ucisk w dole brzucha, potem rozbolał mnie brzuch jak na biegunkę, przeczysciło mnie i opuściło na godzinę. Potem jak złapało to były już skurcze co 5-7 min .:p

reklama
Dobijcie mnie.. 4,5h jazdy skurczowej.. Nie wiem już czy mam leżeć, czy siedzieć, czy chodzić.. Dobrze, że Wiktor co jakiś czas kopnie to wiem, że u niego ok.

Do góry