reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja na początku założyłam, że nie chciałabym przytyć więcej niż 15 kg. Obecnie mam +10kg, zobaczymy czy się zmieszczę w "limicie" ;)

reklama
dziewczyny, bardzo rzadko mi się to zdarza, ale muszę Was poprosić o opinie co mam zrobić ;)
mam zapadniętą klatkę piersiową po stronie lewej (delikatny ucisk na serce) i teraz kiedy narządy są uciśnięte maksymalnie mam problem ze złapaniem oddechu (takiego mocnego), bo czuję mega ucisk na serce, w poprzednich ciążach też to miałam, ale jakoś taki mniejszy o_O i teraz zastanawiam się, czy mam o tym powiedzieć mojemu ginowi, bo boję się, że będzie chciał, jak najszybciej zakończyć tą ciążę to po pierwsze, no i może być problem ze znieczuleniem :( z drugiej strony, jak byłam u kardiologa w ciąży ze starszakiem (pod koniec ciąży z tym samym problemem) to stwierdził, że nie jest to zagrażające ani dla mnie ani dla malucha o_O powinnam powiedzieć czy nie?? poradźcie mi coś :oops:

Radosek - uważam, że o wszystkich tego typu sprawach gin powinien wiedzieć, choć nie ukrywam, ze ja bardziej myślę od strony prawnej w razie ewentualnych (odpukać) komplikacji; ot ale to tylko moja opinia:)

problem jest z głębokimi wdechami, a że ja przeponą ogólnie oddycham to właśnie stąd ten ucisk ;) jak się przestawiam na wdech płytki, czyli płucny to nic mi nie ma :) tylko w nocy problem, bo coś co robisz naturalnie to przez sen bez kontroli jest o_O

Rodosek musisz powiedziec, wyjscia nie masz. To sa wazne rzeczy, jelis chodzi o znieczulenie i porod. Moze gin zapropnuje wizyte u kardiologa. Jak rodzilas poprzednio? Sn czy cc?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rodosek lepiej powiedzieć gin bedziesz spokojniejsza.
Ja obstawiałam 12kg na plus i jest prawie tyle a został tydzień di terminu.. Ale rozstępów mam mnóstwo...

Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka

mam zaplanowaną 3 cesarkę, kardiolodzy stwierdzili tylko tyle, że przez ten ucisk serce jest mniejsze niż powinno i czasem wychodzą drobne odchylenia na EKG i nic się z tym zrobić nie da ;)

reklama
co do znieczuleń to ogólnie ciężko je przechodzę, choć te dwa ostatnie znieczulenia zewnątrz-oponowe bardzo dobrze przeszłam (zasługa anestezjologa, który zna mój problem - teraz kto inny będzie mnie znieczulał) o_O

Do góry