reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja tez mialam słaba noc. Do trzeciej tv ogladalam, gardlo boli coraz bardziej. Pytalam wczoraj mojej ginekolog co skutecznego brac na przeziebienie teraz to powiedziala zeby sie nie zastanawiac tylko od razu do rodzinnego isc i zeby antybiotyku sie nie bac.. Próbowałam sie zapisac do rodzinnego to maja teraz takie oblezenie ze najblizszy termin w przyszlym tygodniu :-D

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sojna, tak, ja podałam substancję czynną;) polprazol to nazwa handlowa, ja akurt kupiłam co innego. Jest jeszcze pantoprazol, tylko on jest mocniejszy, bardziej inwazyjny. Właściwie już omeprazolu nie powinno się brać w ciąży, ale ja miałam taki refluks i zgagę, że aż wymiotowałam, cofało mi się ciągle, a ból w mostku nie do zniesienia. Nawet w nocy potrafił mnie obudzić ból w przełyku:( Gdyby coś bezpieczniejszego na nią działało, to nigdy bym nie wzięła omeprazolu czy pantoprazolu.
Barnek u mnie nicniejedzenie też się nie sprawdza, bo ja po szklance wody, potrafię mieć zgagę:/
Spać na brzuchu uwielbiam, ale przy karmieniu to faktycznie średnio wygodne - szczególnie na początku.
Pokrzywę (napar) pijam, ona jest moczopędna, wiec na obrzęki i nerki dobra. Natomiast sok z pokrzywy jest świetny na hemoglobinę.

Drusia no kiepsko juz bylo z moim apetytem przed przeziębieniem, niby na cos miałam ochotę a sama nie wiedziałam na co... i tak średni jadłam. Teraz wogole...

U mnie to typowy wirus który mąż przytargał, najpierw on teraz ja a pozniej dzieciarnia. Antybiotyku na to na pewno bym nie dostała. I tez sama nie chce.
Antybiotyków chyba z 9 lat juz nie brałam, tu zawsze wymaz z gardła biorą.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tez pije pokrzywę i to taki mocny napar w dużych ilościach [emoji4] Dzisiaj zamierzam kupic ta herbatke z lisci malin.

Zachcialo mi sie przez was kupic pilke do skakania [emoji19]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez pije pokrzywę i to taki mocny napar w dużych ilościach [emoji4] Dzisiaj zamierzam kupic ta herbatke z lisci malin.

Zachcialo mi sie przez was kupic pilke do skakania [emoji19]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W biedronce albo w Lidlu teraz są :) fajna sprawa taka piłka :D

Muszę się Wam przyznać, że nie wiem co to zgaga w ciaży; moze ze 2 razy wymiotowałam na początku a tak to nic.. Prędzej zaparcia mi doskwierają

Wysłane z mojego E7s przy użyciu Tapatalka

Hejka, u mnie standardowo pobudka w nocy :) wczoraj pobujalam sie na pilce, teraz obudzilam ale porodu nie ma :)
Wczoraj maz zadzwonil ze jego siostra urodzila po 14:00 i jedziemy do szpitala... mowie ze moze zadzwon, ze moze chce odpoczac bo tesciowa przezywala ze to najgorszy porod byl ze ledwo urodzila itp.. ale mowi ze chce zeby przyjechac... wiec pojechalismy a tam juz pelno ludzi a i podobno jedni juz poszli a nastepni dochodzili.... malutka cudowna, slodka kruszynka :) ale ... jego siostra chciala wstac do lazienki i sie krepowala bo z tylu wiadomo gola wiec kombinowala z chlopakiem jak tu nie pokazac wdzieki.... pozniej tesciowa mowi zeby sprobowala nakarmic .. to ja mowie ze noze wyjdziemy zeby na spokojnie a wszyscy a co tam.. wiec tez widzialam skrepowanie nawet cos wspomniala zeby nie patrzec ale jak jej mowilam ze moze juz pojedziemy to pewnie z grzecznosci ze nie... no i najlepszy tekst... tesciowa sie pyta czy chce zeby ona byla przy moim porodzie.. mowie ze nie , wystarczy mi maz... a tu ze ona bardzo pomogla swojej corce itp.. i moj maz no pewnie ze mama musi byc.. a ja mowie ze nie bo sie bede krepowala i chce byc sama a tesciowa ze ja bede dbala o swojego synka a ona musi dbac o swojego i ze bedzie czekala za drzwiami :( oczywiscie cala meza rodzina mowi zebym teraz nie rodzila tylko poczekala kilka dni bo tesciowa musi odpoczac... a w drodze powrotnej mowie do meza ze ja nie chce odwiedzin .. najwyzej jego mama i siostra na chwile !! A ten ze jak to ze musza przyjsc zobaczyc.. to mu mowie czy by z golym... latal przy mojej rodzinie jakbt go wszystko bolalo itp.. oj cos czuje ze bedzie sie dzialo...

reklama
Pytałam dziś lekarza czy można pić pokrzywe w ciąży ... bo czytałam w necie ,że dużo kobiet w ciąży pije bo to dobre (podobno) jak jest dużo wody w organizmie i ku mojemu zaskoczeniu mam nie pić Haha . Dr powiedziała ,że to jakieś głupoty i ze ta woda ma być i już i nic z tym nie robić :p

Mnie od dziś pachwiny rwą konkretnie :/

Ja byłam wczoraj u lekarza to pytał jak radzę sobie z opuchlizna i powiedziałam ze leżę z nogami do gory i pije pokrzywe to nic nie powiedział, ze nie można.

Do góry