reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Sojnabig nie dziwię się, że zaczęłaś się stresować. Ale skoro piszą się jakieś skurcze, a Ty ich nie czujesz, to może nie będzie tak źle? :)

Mnie zaczął boleć kręgosłup, ale tak po środku. I ja dołączam do tych, które nie zamierzają rodzić w styczniu ;)

reklama
Ellie każda kobieta inaczej odczuwa skurcze, ja np przy porodach mam zawsze bóle krzyża i ból jak dziecko wchodzi w kanał (tzn główka, która u mnie zawsze zaczynała wchodzić już po rozpoczęciu wywoływania), poza tym tez są bóle podobne jak podczas okresu, tylko o wiele mocniejsze - ja tak czułam otwieranie się szyjki. Jedyne co mnie nie bolało to parte.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sojna mi na ktg raz zapisał się skurcz 60% i czułam takie mrowienie bardziej niż ból to może u mnie też nie będzie tak źle :D ja generalnie mam wysoki próg bólu, maruda jestem to fakt ale jak mam przy kimś obcym narzekać to nie stęknę więc może i przy porodzie cicha będę

Ja też już po wizycie - rozwarcie na 1palec , główka bardzo nisko . Byłam na ktg, skurcze lekkie których nie czuje i piszą się co jakiś czas takie 50% które lekko czuć. Panie pokazały mi sale porodowe w szpitalu nie daleko mnie i namawiają żeby przyjechać do nich rodzić, a ja ciągle się wacham co wybrać :/
Lekarz twierdzi ze co będzie jak w 10min urodze i nie zdążę do szpitala 50km dojechać, że tu mam bliżej bo 20km. Mała waży 2700, dziś mamy 36+5dni.

Pocieszacie mnie :D

Lekarz na obchodzie mi powiedzial że takie krwawienie to normalne przed porodem :p

Mi się wydaje że krwawienie przed porodem to nie jest normalne. Z czegoś się musi brać ta krew. U mnie zwiastowała odklejanie się łożyska. A to już nie przelewki. Tylko przy tym miałam ból w podbrzuszu i zaczęły się skurcze.

Ja też krwawilam dopiero przy prawie pełnym rozwarciu i to słabo, a tak to od skurczy się zaczynało. Ale pewnie każda kobieta inna. Życzę Ci Sojna, żeby się samo rozkręciło szybko

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pocieszacie mnie :D
Kasia.zosia - Ty przynajmniej wiesz co Cie czeka a.u mnie to zagadka :D

Lekarz na obchodzie mi powiedzial że takie krwawienie to normalne przed porodem :p

Sojna zrób tak jak ja - ciesz się ze to już koniec! Ja po 9 dniach po terminie byłam już taka szczęśliwa ze wywołują poród, ze z każdym mocniejszym i dłuższym skurczem się uśmiechałam :D to mi na pewno pomogło jeszcze lepiej znieść ból :)

Do góry