reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Oj sojnabig.. z nami nie będzie tak zle ; d
Dziewczyny, czy bóle takie jak na okres (brzuch, czasem plecy w moim przypadku, silny) to juz tak ma byc? Mija po kapieli ale od paru dni napada mnie coraz częściej. Nospe i magnez odstawilam juz. To juz jakies przygotowania organizmu przed porodem? ;)

reklama
Oj sojnabig.. z nami nie będzie tak zle ; d
Dziewczyny, czy bóle takie jak na okres (brzuch, czasem plecy w moim przypadku, silny) to juz tak ma byc? Mija po kapieli ale od paru dni napada mnie coraz częściej. Nospe i magnez odstawilam juz. To juz jakies przygotowania organizmu przed porodem? ;)

Raczej tak, ja mam tez prawie cały czas lekkie bóle krzyża.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się wydaje, że te takie bóle brzucha i krzyża to te przepowiadające :p ja mam je od jakiś 3 tygodni cały czas, a wcześniej raz na jakiś czas tez mnie łapały.

Sojna nie bój żaby, pocieszę cię że przed tym nie uciekniesz :D żadna z nas nie ucieknie ;)

Ja wcale nie mam takich bóli, tylko normalne skurcze z brzucha, zstępujące do szyjki. Albo kłuje mnie szyjka, albo od razu obręczowe schodzące w dół. Ja też się pisze na luty.

Mi się wydaje, że te takie bóle brzucha i krzyża to te przepowiadające :p ja mam je od jakiś 3 tygodni cały czas, a wcześniej raz na jakiś czas tez mnie łapały.

Sojna nie bój żaby, pocieszę cię że przed tym nie uciekniesz :D żadna z nas nie ucieknie ;)

Ale ona tak krzyczy, że bez kitu, jak się wcześniej nie bałam tak teraz zaczęłam bać się panicznie :/
A u mnie na ktg jakies pojedyncze nieregularne skurcze 70% których ja w ogóle nie czuje :p

Kasia.zosia nie mozna, podam Ci swoj adres, zeby sie nie zmarnowaly! [emoji23]

NatkaPolka ja zdecydowalam sie na Raszeje (o ile dobrze odmienilam) [emoji4] Mysle, ze nawet jak urodze wczesniej to tam pojadę. Męża chrzestna jest przedstawicielem handlowym sprzetu medycznego i zna od podszewki wszystkie oddzialy ginekologii, poloznictwa i neonatologii w Poznaniu. I tak w skrocie powiedziala mi, ze jezeli mialabym jakies problemy to Polna, a jak nie to Raszeja lub Sw. Rodziny.

Sojnabig nie uciekaj, jutro czeka Cie pyszne sniadanie i obiad dwudaniowy! [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ona tak krzyczy, że bez kitu, jak się wcześniej nie bałam tak teraz zaczęłam bać się panicznie :/
A u mnie na ktg jakies pojedyncze nieregularne skurcze 70% których ja w ogóle nie czuje :p

Sojna bo niektóre kobiety po prostu krzyczą przy porodzie :D jakbym ja rodziła koło ciebie to byś nic nie usłyszała :) Każda z nas ma inny sposób radzenia sobie z bólem No i każdy poród jest inny

Witajcie dziewczyny. Dziś zaczęłam odciągać pokarm. Koleżanka przywiozła mi laktator elektryczny z medeli. Super sprawa. Bez niego próbowałam ręką i na nic trudy. Zaniosłam już 2 razy po 15 ml. Szkoda że nie mogę dostawiać Adasia do piersi, tak by było prościej.

Co do torby szpitalnej to warto przygotować wcześniej. Ja zostałam zaskoczona bo w nerwach to człowiek nie myśli logicznie. Dobrze że mieszkam w bloku i mam fajną sąsiadkę to przeleciała w środku nocy i pomagała się pakować.

A ciuszki teściowa teraz pierze i prasuje bo na to też myślałam że mam czas.

Dużo adrenaliny tu na forum☺ gratuluję mamusiom które już mają maleństwa a reszcie życzę powodzenia i przyjemnego wyczekiwania.

reklama
Ja w sumie plackow nigdy nie mrozilam, ale widzialam w sklepach ze sa mrozone tylko pewnie pelne chemii...

Ja chetnie bym urodzila 21 lub 30 stycznia ale termin mam na 1 lutego wiec co bedzie to bedzie :)

Ja to juz nie wiem... to skurcze porodowe sa jak brzuch twardnieje czy jak boli na dole tak jak okres???

Sojnabig - to ja bylam na takiej wycieczce po oddziale polozniczym u nas w szpitalu i cisza jak w kosciele :) jedna matke widzialam na korytarzu a tak to pokoje pozamykane , pielegniarek ok 6-7 widzialam plus 2 z noworodkami ... mam nadzieje ze to nie bylo na pokaz w pierwsze wtorki miesiaca hahah

Do góry