reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Oj sojnabig.. z nami nie będzie tak zle ; d
Dziewczyny, czy bóle takie jak na okres (brzuch, czasem plecy w moim przypadku, silny) to juz tak ma byc? Mija po kapieli ale od paru dni napada mnie coraz częściej. Nospe i magnez odstawilam juz. To juz jakies przygotowania organizmu przed porodem? ;)

reklama
Oj sojnabig.. z nami nie będzie tak zle ; d
Dziewczyny, czy bóle takie jak na okres (brzuch, czasem plecy w moim przypadku, silny) to juz tak ma byc? Mija po kapieli ale od paru dni napada mnie coraz częściej. Nospe i magnez odstawilam juz. To juz jakies przygotowania organizmu przed porodem? ;)

Raczej tak, ja mam tez prawie cały czas lekkie bóle krzyża.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się wydaje, że te takie bóle brzucha i krzyża to te przepowiadające :p ja mam je od jakiś 3 tygodni cały czas, a wcześniej raz na jakiś czas tez mnie łapały.

Sojna nie bój żaby, pocieszę cię że przed tym nie uciekniesz :D żadna z nas nie ucieknie ;)

Ja wcale nie mam takich bóli, tylko normalne skurcze z brzucha, zstępujące do szyjki. Albo kłuje mnie szyjka, albo od razu obręczowe schodzące w dół. Ja też się pisze na luty.

Mi się wydaje, że te takie bóle brzucha i krzyża to te przepowiadające :p ja mam je od jakiś 3 tygodni cały czas, a wcześniej raz na jakiś czas tez mnie łapały.

Sojna nie bój żaby, pocieszę cię że przed tym nie uciekniesz :D żadna z nas nie ucieknie ;)

Ale ona tak krzyczy, że bez kitu, jak się wcześniej nie bałam tak teraz zaczęłam bać się panicznie :/
A u mnie na ktg jakies pojedyncze nieregularne skurcze 70% których ja w ogóle nie czuje :p

Kasia.zosia nie mozna, podam Ci swoj adres, zeby sie nie zmarnowaly! [emoji23]

NatkaPolka ja zdecydowalam sie na Raszeje (o ile dobrze odmienilam) [emoji4] Mysle, ze nawet jak urodze wczesniej to tam pojadę. Męża chrzestna jest przedstawicielem handlowym sprzetu medycznego i zna od podszewki wszystkie oddzialy ginekologii, poloznictwa i neonatologii w Poznaniu. I tak w skrocie powiedziala mi, ze jezeli mialabym jakies problemy to Polna, a jak nie to Raszeja lub Sw. Rodziny.

Sojnabig nie uciekaj, jutro czeka Cie pyszne sniadanie i obiad dwudaniowy! [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ona tak krzyczy, że bez kitu, jak się wcześniej nie bałam tak teraz zaczęłam bać się panicznie :/
A u mnie na ktg jakies pojedyncze nieregularne skurcze 70% których ja w ogóle nie czuje :p

Sojna bo niektóre kobiety po prostu krzyczą przy porodzie :D jakbym ja rodziła koło ciebie to byś nic nie usłyszała :) Każda z nas ma inny sposób radzenia sobie z bólem No i każdy poród jest inny

Witajcie dziewczyny. Dziś zaczęłam odciągać pokarm. Koleżanka przywiozła mi laktator elektryczny z medeli. Super sprawa. Bez niego próbowałam ręką i na nic trudy. Zaniosłam już 2 razy po 15 ml. Szkoda że nie mogę dostawiać Adasia do piersi, tak by było prościej.

Co do torby szpitalnej to warto przygotować wcześniej. Ja zostałam zaskoczona bo w nerwach to człowiek nie myśli logicznie. Dobrze że mieszkam w bloku i mam fajną sąsiadkę to przeleciała w środku nocy i pomagała się pakować.

A ciuszki teściowa teraz pierze i prasuje bo na to też myślałam że mam czas.

Dużo adrenaliny tu na forum☺ gratuluję mamusiom które już mają maleństwa a reszcie życzę powodzenia i przyjemnego wyczekiwania.

reklama
Ja w sumie plackow nigdy nie mrozilam, ale widzialam w sklepach ze sa mrozone tylko pewnie pelne chemii...

Ja chetnie bym urodzila 21 lub 30 stycznia ale termin mam na 1 lutego wiec co bedzie to bedzie :)

Ja to juz nie wiem... to skurcze porodowe sa jak brzuch twardnieje czy jak boli na dole tak jak okres???

Sojnabig - to ja bylam na takiej wycieczce po oddziale polozniczym u nas w szpitalu i cisza jak w kosciele :) jedna matke widzialam na korytarzu a tak to pokoje pozamykane , pielegniarek ok 6-7 widzialam plus 2 z noworodkami ... mam nadzieje ze to nie bylo na pokaz w pierwsze wtorki miesiaca hahah

Do góry