reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
A ja się zastanawiałam nad trenowaniem krav magi, może jakiś czas po porodzie się skuszę :)
Iza181, moja lekarka też mówiła, że pomiary mogą różnić się od siebie o ok. 2 tygodnie. Myślę, że nie masz się co martwić na zapas.
Kasia.zosia to są te foteliki z takim jakby "stoliczkiem"?

A ja się zastanawiałam nad trenowaniem krav magi, może jakiś czas po porodzie się skuszę :)
Iza181, moja lekarka też mówiła, że pomiary mogą różnić się od siebie o ok. 2 tygodnie. Myślę, że nie masz się co martwić na zapas.
Kasia.zosia to są te foteliki z takim jakby "stoliczkiem"?

ab58f2b439d698fef09062ba4025b5f2.jpg
w tekście była mowa o foteliku kiddy, ale cybex robi prawie takie same

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie sprawdzali przepływów. Na początku 35 tc trafiłam do szpitala i okazało się że waga jest 3 tyg za mała. Kość udowa była wtedy tydzień za mała ale nie martwiło mnie to tak jak waga. Teraz po 2 tygodniach miałam powtórzone usg z którego wynika że waga nadal jest 3 tyg zbyt mała ale waży już 2300 więc ja się po prostu cieszyłam że ruszyła. Natomiast po tych 2 tygodniach kość udowa nie urosła nawet o mm i tak jak wtedy była tydzień do tyłu tak teraz już 3 tyg. Czy to wgl możliwe? Sama nie wiem czy wierzyć w wiarygodność tych badań bo np główka też była zbyt mała a w ciągu 2 tyg powiększyła się o 5 tyg i teraz jest nawet tydzień za duża

Lekarz zlecił kontrolne usg za tydzień. Powiedział że to prawdopodobnie ze względu na moją drobną budowę. Nie martwilabym się tak gdyby ta kość była od początku zbyt krótka...ale ona od 2 tyg wcale nie urosła według usg. 2 tyg temu 6.45mm i obecnie też 6.45 mm

Nie sprawdzali przepływów. Na początku 35 tc trafiłam do szpitala i okazało się że waga jest 3 tyg za mała. Kość udowa była wtedy tydzień za mała ale nie martwiło mnie to tak jak waga. Teraz po 2 tygodniach miałam powtórzone usg z którego wynika że waga nadal jest 3 tyg zbyt mała ale waży już 2300 więc ja się po prostu cieszyłam że ruszyła. Natomiast po tych 2 tygodniach kość udowa nie urosła nawet o mm i tak jak wtedy była tydzień do tyłu tak teraz już 3 tyg. Czy to wgl możliwe? Sama nie wiem czy wierzyć w wiarygodność tych badań bo np główka też była zbyt mała a w ciągu 2 tyg powiększyła się o 5 tyg i teraz jest nawet tydzień za duża

A co mówił twój lekarz? Jak to ocenił?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A co na to lekarz?
Wiesz żadna z nas tu nie jest specjalistą, jeśli lekarz mówi, że jest ok, a Ty nadal się martwisz idź do innego specjslisty konsultuj.

Ja na swoim przykładzie powiem Ci, że np.długość nóżki mojej córeczki w porownaniu z tułowiem jest większa o 2-tygodnie.

reklama
moje chłopaki zawsze w ciąży nóżki mieli 2-3tyg mniejsze od pozostałych wymiarów, teraz młodszy ma krótkie nóżki, ale w normie, a starszemu się już wyrównało ;) po prostu mam tak, że spodnie noszą rozmiar mniejsze niż koszulki (od rozm. 110 starszak ma już jeden rozmiar) ;)

Do góry