Ja niestety jestem po 5 poronieniach,mam niedobór progesteronu i rzadka chorobę krwi stąd muszę brać tyle wszystkiego. Oby tylko dotrwać jakoś do tych magicznych 37tyg...Wiesz za pewne co lekarz to inna opinia, jeden powie tak, drugi inaczej, a trzeci jeszcze stwierdzi, ze jak z szyjka problemów nie ma to leków nie trzeba brać mimo ze skurczy całe mnóstwo. Cieżko tak naprawdę cokolwiek doradzać, poprostu napisałam co moj mówi ten z pl bo w se wogole by mi żadnych leków nie dalawali, tylko sama wymęczyłam
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
turluturlu
Fanka BB :)
Barnek oczywiście, przepowiadacze czy inne skurcze, których być nie powinno wyciszy i po to ona jest Ja jestem zdania, że lekarze na ogół wiedzą co robić
Zumba och.. chętnie bym wróciła, ale z trójką będzie ciężko znaleźć czas.. Za to chętnie Chodakowską i Mel B uskutecznię jak mi dzieciaki pozwolą
Uwielbiam Mel B, zwłaszcza jej ćwiczenia na pośladki, są cudowne
Ta kobieta ma w sobie tyyyleeee energii!!!
super_mysz17
Fanka BB :)
A ja na zumby ani fitnessy nie chodzę bo mam za słabą kondycję ale mam w domu orbitreka i jakieś ćwiczenia na xboxa (niby jakiś trener personalny) więc jak ostatnio to dało radę to i teraz też da. A dodatkowe ćwiczenia jak już kondychę złapię a będzie z nią ciężko..
kasia.zosia
Moderatorka
Witam czy uważacie że wyniki usg w 36.0 tc mogą być wiarygodne? Tzn pomiary. Według usg nóżka mojego dziecka jest o 3 tyg za krótka w stosunku do tygodnia ciąży. Czy przekłada się to później jakoś na wzrost dziecka ?
Ja bym się bardzo nie martwiła. Moje dziecko ma długość ciała i wielkość głowy o 4 tygodnie wyprzedzające wiek ciąży. Tzn dziś zaczęłam 37 tc a w poniedziałek dzidziuś został zmierzony na 40 tydzień. Niektóre dzieci w 40 tc rodzą się 2500g a niektóre 4000g.
kasia.zosia
Moderatorka
A ja na zumby ani fitnessy nie chodzę bo mam za słabą kondycję ale mam w domu orbitreka i jakieś ćwiczenia na xboxa (niby jakiś trener personalny) więc jak ostatnio to dało radę to i teraz też da. A dodatkowe ćwiczenia jak już kondychę złapię a będzie z nią ciężko..
Ja właśnie chodzę (chodzilam) ze względu na słaba kondycję z trójka dzieci ma pewno potrzeba dużo sił, jakoś wejść z nimi po schodach albo zrobić zakupy z cała banda
wszystkozajete
Moderatorka
Witam czy uważacie że wyniki usg w 36.0 tc mogą być wiarygodne? Tzn pomiary. Według usg nóżka mojego dziecka jest o 3 tyg za krótka w stosunku do tygodnia ciąży. Czy przekłada się to później jakoś na wzrost dziecka ?
A co powiedział lekarz? Sugerował, że to powód do niepokoju? Byłaś u specjalisty do którego masz zaufanie? Jeśli niekoniecznie to możesz powtórzyć badanie u innego lekarza dla spokoju. Jesteście wysocy? Może po prostu szykuje się niziołek po rodzicach?
U
użytkownik 902
Gość
Czasem dzieci mają duże głowy lub krótkie nogi po rodzicach. Czasem dzieciaki rosną skokowo. Czasem lekarzowi omsknie się ręka i złapie o kilka mm mniej co przekłada się na wiek ciążowy. Generalnie pomiary konkretnych części ciała mogą się różnić do 2 tygodni i to jest norma. Ale nie każde dziecko jest tak proporcjonalne jak sobie założył producent usg i oprogramowani do niego. Nie wszystkie dzieci da się wsadzić w siatki centylowe.
reklama