reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Wiesz za pewne co lekarz to inna opinia, jeden powie tak, drugi inaczej, a trzeci jeszcze stwierdzi, ze jak z szyjka problemów nie ma to leków nie trzeba brać mimo ze skurczy całe mnóstwo. Cieżko tak naprawdę cokolwiek doradzać, poprostu napisałam co moj mówi ten z pl bo w se wogole by mi żadnych leków nie dalawali, tylko sama wymęczyłam ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja niestety jestem po 5 poronieniach,mam niedobór progesteronu i rzadka chorobę krwi stąd muszę brać tyle wszystkiego. Oby tylko dotrwać jakoś do tych magicznych 37tyg...

reklama
Barnek oczywiście, przepowiadacze czy inne skurcze, których być nie powinno wyciszy i po to ona jest:) Ja jestem zdania, że lekarze na ogół wiedzą co robić:)
Zumba och.. chętnie bym wróciła, ale z trójką będzie ciężko znaleźć czas.. Za to chętnie Chodakowską i Mel B uskutecznię jak mi dzieciaki pozwolą:)

Uwielbiam Mel B, zwłaszcza jej ćwiczenia na pośladki, są cudowne:D
Ta kobieta ma w sobie tyyyleeee energii!!! :)

A ja na zumby ani fitnessy nie chodzę bo mam za słabą kondycję :D ale mam w domu orbitreka i jakieś ćwiczenia na xboxa (niby jakiś trener personalny) więc jak ostatnio to dało radę to i teraz też da. A dodatkowe ćwiczenia jak już kondychę złapię a będzie z nią ciężko..

Witam :( czy uważacie że wyniki usg w 36.0 tc mogą być wiarygodne? Tzn pomiary. Według usg nóżka mojego dziecka jest o 3 tyg za krótka w stosunku do tygodnia ciąży. Czy przekłada się to później jakoś na wzrost dziecka ?

Witam :( czy uważacie że wyniki usg w 36.0 tc mogą być wiarygodne? Tzn pomiary. Według usg nóżka mojego dziecka jest o 3 tyg za krótka w stosunku do tygodnia ciąży. Czy przekłada się to później jakoś na wzrost dziecka ?

Ja bym się bardzo nie martwiła. Moje dziecko ma długość ciała i wielkość głowy o 4 tygodnie wyprzedzające wiek ciąży. Tzn dziś zaczęłam 37 tc a w poniedziałek dzidziuś został zmierzony na 40 tydzień. Niektóre dzieci w 40 tc rodzą się 2500g a niektóre 4000g.

A ja na zumby ani fitnessy nie chodzę bo mam za słabą kondycję :D ale mam w domu orbitreka i jakieś ćwiczenia na xboxa (niby jakiś trener personalny) więc jak ostatnio to dało radę to i teraz też da. A dodatkowe ćwiczenia jak już kondychę złapię a będzie z nią ciężko..

Ja właśnie chodzę (chodzilam) ze względu na słaba kondycję :D z trójka dzieci ma pewno potrzeba dużo sił, jakoś wejść z nimi po schodach albo zrobić zakupy z cała banda :D

A co powiedział lekarz? Sugerował, że to powód do niepokoju? Byłaś u specjalisty do którego masz zaufanie? Jeśli niekoniecznie to możesz powtórzyć badanie u innego lekarza dla spokoju. Jesteście wysocy? Może po prostu szykuje się niziołek po rodzicach?

Czasem dzieci mają duże głowy lub krótkie nogi po rodzicach. Czasem dzieciaki rosną skokowo. Czasem lekarzowi omsknie się ręka i złapie o kilka mm mniej co przekłada się na wiek ciążowy. Generalnie pomiary konkretnych części ciała mogą się różnić do 2 tygodni i to jest norma. Ale nie każde dziecko jest tak proporcjonalne jak sobie założył producent usg i oprogramowani do niego. Nie wszystkie dzieci da się wsadzić w siatki centylowe.

reklama
Do góry