reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Mam nadzieję że u mnie też tak będzie:) główka w ciągu 2 tyg urosła o 5 tyg więc może i nóżka przez tydzień nadrobi :D oby tylko różnica jeszcze bardziej się nie pogłębiła :( tylko właśnie najbardziej martwi mnie to że ona wcale nie urosła przez te 2 tyg. Może wtedy albo teraz był błąd pomiaru?

reklama
Lekarz stwierdził że faktycznie dzidziuś malutki ale najważniejsze żeby urodził się zdrowy. Główka jest odpowiednia do wieku ciąży a brzuszek i nozka 3 tyg za małe

Lekarz stwierdził że faktycznie dzidziuś malutki ale najważniejsze żeby urodził się zdrowy. Główka jest odpowiednia do wieku ciąży a brzuszek i nozka 3 tyg za małe

To pewnie urodzi się po prostu chudzinka króciutka :) nie martw się na zapas, jak czujesz potrzebę to skonsultuj z innym lekarzem

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czasem dzieci mają duże głowy lub krótkie nogi po rodzicach. Czasem dzieciaki rosną skokowo. Czasem lekarzowi omsknie się ręka i złapie o kilka mm mniej co przekłada się na wiek ciążowy. Generalnie pomiary konkretnych części ciała mogą się różnić do 2 tygodni i to jest norma. Ale nie każde dziecko jest tak proporcjonalne jak sobie założył producent usg i oprogramowani do niego. Nie wszystkie dzieci da się wsadzić w siatki centylowe.

Słusznie. Ja dziś byłam na usg w LuxMedzie (traktuje to jako dodatkowe, mam pakiet to korzystam) i się tylko wkurzyłam. Obwód brzuszka ciut ponad 2 tyg do tyłu względem innych wymiarów. Kazala mi się pilnie z prowadząca kontaktować i brać jakieś proszki na to (?). Jeszcze z tekstem do mnie "dobrze się pani odżywia? pani z tych co to się boją w ciąży przytyć?" Tak jasne, a te 11 kg dodatkowe przy 164 cm to z tego strachu właśnie.. Z prowadząca rozmawiałam, powiedziała, że nawet jeśli tak jest to żadnych leków się na to nie bierze i żebym u naszego specjalisty na wszelki wypadek zrobiła usg w przyszłym tyg (byłam i niego 22.12 i wszystko było w idealnych normach) i zajrzała do niej z wynikiem później między pacjentkami. Ale bardziej mnie wkurzyła w sumie niż zmartwiła, ciągle przeboje mam z tymi ginami z LuxMedu.

Też mam pakiet z luxmedu i przyznam, że nie ufam tym ginekologom i sprzętowi ktory tam jest. Nic na nim nie widać. Korzystam z pakietu przede wszystkim wykonując tam wszystkie badania.

Najlepiej dlatego mysle ze do jednego lekarza chodzic i miec do niego zaufanie. Ja w tej ciazy bylam u 4 i myslalam ze zwarjuje, bo kazdy co innego mowil. Na Sam koniec zdecydowalam sie na jednego i jego sluchalam.
A tak wogole mamy weekend:) macie jakies plany... ?? ja mialam pracowac w tym tygodniu a nic nie zrobilam bo sie zabrac nie moge, wiec mam plan aby w weekand nadrobic. A dzieci moze gdzies z m lub babcia pojda.

Nie sprawdzali przepływów. Na początku 35 tc trafiłam do szpitala i okazało się że waga jest 3 tyg za mała. Kość udowa była wtedy tydzień za mała ale nie martwiło mnie to tak jak waga. Teraz po 2 tygodniach miałam powtórzone usg z którego wynika że waga nadal jest 3 tyg zbyt mała ale waży już 2300 więc ja się po prostu cieszyłam że ruszyła. Natomiast po tych 2 tygodniach kość udowa nie urosła nawet o mm i tak jak wtedy była tydzień do tyłu tak teraz już 3 tyg. Czy to wgl możliwe? Sama nie wiem czy wierzyć w wiarygodność tych badań bo np główka też była zbyt mała a w ciągu 2 tyg powiększyła się o 5 tyg i teraz jest nawet tydzień za duża
A pomiary były robione na tym samym usg przez tego samego lekarza? Jeśli nie, to nie ma co porównywać..

Takie obłożenie u nas na ginekologii w szpitalu że ginekologiczne na położnictwie kładą a na sale poprorodowe pożyczają łóżka z chrurgii. Leżę w szpitalu na skurcze brakuje skali i są co 6 minut. Rozwarcie na jeden luźny palec ale szyjka wysoko. Trzymaj i kciuki

reklama
Dziewczyny podziwiam Was za motywacje. Porównując sie do niektórych z was jestem mlodsza o pare lat, mam mniej obowiazkow i przede wszystkim innych dzieci i nie planuje poki co zadnych ćwiczeń, na dodatek modle sie by nie byly wcale potrzebne [emoji30]

U mnie dzisiaj znow buleczki jagodki [emoji16] Ostatnio marze tylko o marmoladzie wiec idealnie pasują.

Ja mam plan, zeby wyprac kołyske w koncu i przypilnowac K do dorobienia szafek w komodzie. A w niedziele wyjeżdżamy w góry [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry