reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja nie zamierzam kupować żadnych pasów/gorsetów. Cześć kilogramów zejdzie po porodzie, reszta podczas karmienia. Z brzuchem nie oszukujmy się ale wg mnie w 99% przypadkach nic samo się nie wydarzy, dlatego plan jest zawalczyć o brzuch - ćwiczenia, ćwiczenia i oczywiście zdrowe odżywianie:).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się wybiorę na ćwiczenia kange z dzidziusiem (dziecko w chuście a mama ćwiczy) ale można dopiero po pierwszej wizycie u ginekologa czyli jakieś 6 tygodni po porodzie SN, tak mniej więcej żeby mięśnie brzucha się zeszły. A potem mamy wieczorami zumbe, to akurat jak mąż wróci z pracy, może w kwietniu.
Ja w tej ciąży brałam tylko magnez 3x, nospe raz wzięłam bo nie mogłam zasnąć. Skurcze mi nie dokuczają ale to już taka moja natura, do dnia porodu nigdy nie czułam bolesnych ani nawet męczących, może dlatego zawsze rodzę po terminie.

Dziewczyny z no-spą jest tak, że jak się zacznie poród to ona i tak nie pomoże, więc nie ma opcji - odstawię, bo się nie zacznie;)
Ja słyszałam, że tego pasa nie powinno się nosić, bo rozleniwia mięśnie i wszystko trwa jeszcze dłużej niż bez niego.

Tez wydaje mi sie, ze to tez tak nie jest ze odstawię bo sie nie zacznie.
Natomiast w jakimś celu sie te leki bierze, głównie po to aby wyciszyć czynność skurczowa macicy, która moze mieć wplyw negatywny na szyjke. wiec jak organizm jest przesiąknięty lekami, to chwile może to potrwać zanim sie oczyści.

Barnek oczywiście, przepowiadacze czy inne skurcze, których być nie powinno wyciszy i po to ona jest:) Ja jestem zdania, że lekarze na ogół wiedzą co robić:)
Zumba och.. chętnie bym wróciła, ale z trójką będzie ciężko znaleźć czas.. Za to chętnie Chodakowską i Mel B uskutecznię jak mi dzieciaki pozwolą:)

Zumba och.. chętnie bym wróciła, ale z trójką będzie ciężko znaleźć czas.. Za to chętnie Chodakowską i Mel B uskutecznię jak mi dzieciaki pozwolą:)
dlatego zaczynam od września, mój małżon został oficjalnie o tym powiadomiony, że dwa razy w tygodniu będzie z trójką sam na sam o_O:D

U nas na szczęście zumba jest o 19 wiec przez większość czasu mąż zdąży wrócić z pracy :) rok temu był z dwójka, mam nadzieje ze z trójka tez da rady. W klubie sportowym mamy jeszcze o 20 jakiś power balance w inny dzień. Jak będę na siłach to i tam się zapisze :)

reklama
Do góry