reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja mam pas, mam zamiar zacząć ćwiczyć choć dużo nie przybrałam, no ale ja zawsze byłam aktywna - fitness, basen i inne pierdoły.
Zobaczymy na co natura pozwoli, najważniejsze żeby Mała była zdrowa i żebyśmy obydwie przetrwały poród całe i zdrowe.
Basen mi już został zabroniony, obecnie piłka wielka na mnie czeka, żeby kręcić pupką na niej i jak to lekarz powiedział "Wkręcać dziecko w kanał rodny":)
Rozmaryn, to już chyba bliziutko, co?:)
Airfix, mi polecano 3x 1 tabletkę tej mocniejszej, ale nigdy aż takiej potrzeby nie miałam, szłam ewentualnie do wanny, jeżeli przechodziło-nie łykałam. Ale przyznam, że teraz sobie nie żałuję bo mam paranoję, że nie dotrwam do środy, do 37 tygodnia (tfutfu).
O widzisz Barnek, a mój gin i położna że od 37 tygodnia i weź tu bądź mądry.
Miciur-ka, na 100 % mnie dopadł bo mam ochotę nawet kwiatki poprzesadzać, na razie chodzę i dosypuję im ziemi bo coś mają malutko:D

reklama
Można brać 3x2 tą no-spę forte/max. Magnez swego czasu brałam nawet 3x3.

Zaliczyłam lab i pocztę - sprzedałam błyskawicznie tę sukienkę z balu przebierańców i musiałam ją wysłać.
Siadłam nad tą szafką, zobaczyłam jakie są straty i ją skręciłam. Jeszcze trzeba tylko wyregulować zawiasy i plecy przykręcić - bo oczywiście tylko gwoździe w zestawie. Poprosiłam tatę, żeby przyjechał i pomógł zawiesić ją na ścianę - bo jak tak wyglądało skręcanie, to aż się boje zestawy szafka+płytki łazienkowe+wiertarka+ mój mąż:/ Następnym razem ja skręcam i nawet słowem nie pisnę, żeby pomógł.

Dziś z brzuchem zdecydowanie u mnie lepiej na szczęście.

A z tymi pasami to nie jest tak, że przy nich jest ryzyko zrobienia się krwotoku wewnętrznego? Coś mi się kiedyś o uszy obiło

Pierwsze słyszę jedno jest pewne nie nosi się ich od razu po porodzie, najlepiej po połogu.
Ja jestem szczupłą osobą i mam tylko brzuszek, chodzi mi o to by skóra na brzuchu ładnie się zeszła;)

Turluturlu No i ja tak próbuje robić, najpierw ciepła kapiel,a dopiero no spa. Chce tylko minąć ten 37tydz. Oficjalnie dziś mam 35+6dni.

Barnek To czy odstawiac leki to chyba zależy od ciąży i konkretnego przypadku ... Od owulacji praktycznie jestem na Luteinie i Duphastonie ( albo oba albo zamieniam) i jak tylko zapomnialam wziasc to skurcz,skurczem poganial. Od poczatku ciazy jestem na podtrzymaniu.W szpitalu będąc nie wzięłam luteiny 2dni i po prostu bóle mnie scinaly,skurcz za skurczem. A to był 32tydz. Lekarz mówi ze nie wolno mi tego odstawiac bo zacznę rodzić. To samo u mnie jest z magnezem. Uzgodnilismy ze mam dotrwać do 37tyg chociaż i wtedy odstawiac żeby dziecko już wczesniakiem nie było. Juz doszlam do dawki 1 Luteina dziennie,ale z uwagi na te silne bole szyjki,brzucha i krzyzy i skurcze znow biore 2x Luteine plus no spe i magnez 6tabl.No trzeba jakos dotrzymac te kilka tygodni :)

U mnie 35 + 5, kiedy masz wizytę?

Turluturlu No i ja tak próbuje robić, najpierw ciepła kapiel,a dopiero no spa. Chce tylko minąć ten 37tydz. Oficjalnie dziś mam 35+6dni.

Barnek To czy odstawiac leki to chyba zależy od ciąży i konkretnego przypadku ... Od owulacji praktycznie jestem na Luteinie i Duphastonie ( albo oba albo zamieniam) i jak tylko zapomnialam wziasc to skurcz,skurczem poganial. Od poczatku ciazy jestem na podtrzymaniu.W szpitalu będąc nie wzięłam luteiny 2dni i po prostu bóle mnie scinaly,skurcz za skurczem. A to był 32tydz. Lekarz mówi ze nie wolno mi tego odstawiac bo zacznę rodzić. To samo u mnie jest z magnezem. Uzgodnilismy ze mam dotrwać do 37tyg chociaż i wtedy odstawiac żeby dziecko już wczesniakiem nie było. Juz doszlam do dawki 1 Luteina dziennie,ale z uwagi na te silne bole szyjki,brzucha i krzyzy i skurcze znow biore 2x Luteine plus no spe i magnez 6tabl.No trzeba jakos dotrzymac te kilka tygodni :)

Już jestem po wizycie. Na ktg leżałam prawie godzinę i dopiero jak zeszłam to okazało się że piszą się skurcze po 80% co 10-12 minut ale lekarz stwierdził że nie rodzę bo szyjka zamkniętą ale już skrócona. TBS ujemny całe szczęście. Dał mi skierowanie na morfologia coombsa i hbs i powiedział że mam się pośpieszyć żebym przed porodem zdążyła
A te do porodu skurcze to chyba ponad skalę są? Tak mi się coś z porodówki kojarzy.

Hej Laski, ja dziś Młodą wyprawilam i dalej do łóżka dziś wielki dzień mąż wraca od 3 nocy go nie było :(

Z wypadaniem włosów też tak miałam po porodzie, dlatego zaczęłam ciąć :p no i do dermatologa, ale że karmiłam piersią to dostałam tylko wcierke polecam 2 razy dziennie i włosy rosły i odrastaly :)

Poród już bliżej niż dalej ja chyba cała w strachu :p
A powiedzcie mi rozwarzacie opcje pasów poporodowych czy gorestow?
Ja po pierwszej ciąży od teściowej dostałam takie wyszczuplające body (nie zakrywajace piersi) teraz sobie też zamówiłam. A po połogu zamierzam kupić gorset Link do: gorsety wyszczuplające just beck - Just Perfect Body
Nie stosowałam i nie zamierzam stosować. Jak na jedno wyjście mam się wyszuplić to ok, ale regularnie stosować to niezbyt to zdrowe. Wole juz dupę w troki wziąć i poćwiczyć. I na psychikę lepszy wpływ i na zdrowie, a i figura korzysta;)

Elena ,la_Nina Mi po tej odżywce Eveline 8w1 dopiero sie problem zaczal :).

Próbuje obiad zrobić dziś, chociaż zupę ale te skurcze mnie scinaja.

Ile razy dziennie ta no spe bierzecie? Ja do tej pory raz wieczorem brałam.
No spe zwykła tak jak Jagódka pisała maksymalnie 3× po 2 tabl.
U mnie leki były w poprzedniej ciąży odstawione w 36 tc.

Dziewczyny z no-spą jest tak, że jak się zacznie poród to ona i tak nie pomoże, więc nie ma opcji - odstawię, bo się nie zacznie;)
Ja słyszałam, że tego pasa nie powinno się nosić, bo rozleniwia mięśnie i wszystko trwa jeszcze dłużej niż bez niego.

Hej Laski, ja dziś Młodą wyprawilam i dalej do łóżka dziś wielki dzień mąż wraca od 3 nocy go nie było :(

Z wypadaniem włosów też tak miałam po porodzie, dlatego zaczęłam ciąć :p no i do dermatologa, ale że karmiłam piersią to dostałam tylko wcierke polecam 2 razy dziennie i włosy rosły i odrastaly :)

Poród już bliżej niż dalej ja chyba cała w strachu :p
A powiedzcie mi rozwarzacie opcje pasów poporodowych czy gorestow?
Ja po pierwszej ciąży od teściowej dostałam takie wyszczuplające body (nie zakrywajace piersi) teraz sobie też zamówiłam. A po połogu zamierzam kupić gorset Link do: gorsety wyszczuplające just beck - Just Perfect Body
Przyznam, że ja planowałam zakup jakiegoś np. pasa/ gorsetu po połogu, ale słyszałam, że nie jest to wskazane, ponieważ organizm powinien sam dojść do formy w odpowiednim czasie (kwestia indywidualna) oraz podobno pasy osłabiają mięsień prosty brzucha - zdecydowałam, że jednak nie będę kombinować ... ;)

reklama

Wiesz za pewne co lekarz to inna opinia, jeden powie tak, drugi inaczej, a trzeci jeszcze stwierdzi, ze jak z szyjka problemów nie ma to leków nie trzeba brać mimo ze skurczy całe mnóstwo. Cieżko tak naprawdę cokolwiek doradzać, poprostu napisałam co moj mówi ten z pl bo w se wogole by mi żadnych leków nie dalawali, tylko sama wymęczyłam ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry