reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja czuje ze sie przeciaga, ale nie wiecej. Tylko sie denerwuje. Dzis piatek 13, mimo ze nie wierze w przesady, to sie stresuje. Plus Mama jeszcze mnie jakims swoim dziwnym snem nastraszyla... juz mi wystarczy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czuje ze sie przeciaga, ale nie wiecej. Tylko sie denerwuje. Dzis piatek 13, mimo ze nie wierze w przesady, to sie stresuje. Plus Mama jeszcze mnie jakims swoim dziwnym snem nastraszyla... juz mi wystarczy

Ale jak się przeciąga to dobrze :) gorzej jakbyś nic nie czula

Znam ten stres jak się dzidzia za mało rusza bo ostatnio przechodziłam to samo. Na szczęście się unormowało choć i tak jest mniej aktywny niż wcześniej ale wiadomo, ma mniej miejsca :)
Lekarka kazała mi liczyć ruchy i jak np od 10 do 22 będzie 10 ruchów to mam się nie martwić. A jak te 10 ruchów będzie szybciej niż do tej 22 to nie muszę już dalej liczyć i tego się będę teraz trzymać żeby nie zwariować :)

Dzisiaj w nocy urodziła moja koleżanka, 3 dni przed terminem a jeszcze niedawno narzekała, że małej się na świat nie spieszy ;) a mnie aż skręca z zazdrości :D

Czesc dziewczyny, witam sie porannie :) Tyle rzeczy bym dzis zrobila a musze sie oszczedzac.. bo normalnie gory bym mogla przenosic..
Ja biore no-spe 1x ta mocniejsza choc bywaly dni ze 2x. MgB6 jak na zlosc mi sie skonczyl kurde, a od srody mialam go odstawiac, bez sensu.
Ech .jagódka.. az nie wiem co powiedziec.. faceci...
Moj wczoraj salatke robil, taka jego specjalnosc, 3 godziny nad nia stal, dumny jak paw. Obiad dwudaniowy chyba by do teraz robil. Ale jaka duma w jego oczach..i jak mu mam powiedziec ze kiepska wyszla? Hihi

Czesc dziewczyny, witam sie porannie :) Tyle rzeczy bym dzis zrobila a musze sie oszczedzac.. bo normalnie gory bym mogla przenosic..
Ja biore no-spe 1x ta mocniejsza choc bywaly dni ze 2x. MgB6 jak na zlosc mi sie skonczyl kurde, a od srody mialam go odstawiac, bez sensu.
Ech .jagódka.. az nie wiem co powiedziec.. faceci...
Moj wczoraj salatke robil, taka jego specjalnosc, 3 godziny nad nia stal, dumny jak paw. Obiad dwudaniowy chyba by do teraz robil. Ale jaka duma w jego oczach..i jak mu mam powiedziec ze kiepska wyszla? Hihi

Haha :D mąż mistrz :D może nie mów, że jest kiepska ale nie mów też że jest wyśmienita, bo będzie ją cały czas robił :D swoją drogą rzeczywiscie długo mu to zajęło :p
Ja mam taką niemoc ostatnio... Nic mi się nie chce, mąż więcej w tym domu robi niż ja :p

Barnek nie martw się :) piątek 13 to dla mojej siostry zawsze najszczęśliwszy dzień :) najważniejsze żeby myśleć pozytywnie

Udalo mi sie prawie wszytko procz mycia podlogi bo musialam wybierac - albo mop albo krokiety i pomidorowka babci :) wybor byl oczywisty a i na deser sie zalapalam ;) zycze Wam zebyscie tez byly zdrowe i pelne energii i zeby nic tam na dole nie bolalo a skurcze nie dokuczaly ;) mam nadzieje ze po porodzie nadal bede miec powera bo szczesliwa mama to szczesliwe dziecko.
Co do igraszek po porodzie to ja po cc juz chyba 3 tyg "po" podjelam skuteczna probe uwiedzenia wlasnego meza ale wiem ze to troche szybko. Teraz to roznie z tym bywa bo miedzy nami spi Antonio i czasem nikomu nie chce sie przeskoczyc przez te "klode" do drugiego :p zreszta chrapiacy rodzice za sciana nie sa zbyt dobrym afrodyzjakiem...
Zaczelam uzywac tej odzywki Eveline 8w1 do paznokci i chyba Wam polece bo widze ze mi sie troche polepszyl stan paznokci.
Szacun. Ja po 6 tyg od cc ledwo się dałam M namówić i szczerze... szału nie było. Ta skórę pod brzuchem mam po dziś dzień taką zdrętwiałą i było mi jakoś nie tak.
Pamiętam, że jakaś odżywka strasznie niszczyła paznokcie przy dłuższym stosowaniu... I właśnie nie wiem czy to chodziło o tą 8 w 1.

No i znowu sie wzruszylam... tyle lez co wylalam w ciazy to chyba przez cale zycie mi sie nie udalo... nawet na kreskowce potrafie sie poplakac... oczywiscie filmiku jesscze nie obejrzalam do konca bo zrovilam makijaz i nie wiem czy wyjechac do sklepu czy nie ;) wieczorkiem na spokojnie obejrze caly...
Rano zrobilam obiad a na sam koniec otworzylam zla strone pieprzu i caly wpadl do sosu...
przyszla mi paczka z femaltike.... i kupilam kilka herbatek dla matek karmiacych :) zastanawiam sie czy nie zaczac pic...
Teraz ta herbatka nic nie pomoże. Pokarm jest produkowany dopiero po porodzie.

To nie karmienie piersią. W ciąży włosy nie wypadają (przynajmniej nie powinny) i dopiero po porodzie to co nie wypadło a normalnie by wypadło, wypada. Niezależnie od metody karmienia. Sajgon zaczyna się ok 3 miesiąca i trwa do pół roku po porodzie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moje to mi z 3 tyg po porodzie zaczęły wypadać... I to garściami. A że miałam włosy do pasa to tego było.
No z szafka dał mąż czadu.
Dzien dobry dziewczyny:)
Moja mala w brzuchu cos dzis sie slabo rusza... zjadlam sniadanie i czekam ... troche sie martwie, ale moze te ruchy juz takie kiepskie beda
Co myslicie?

Będzie więcej przeciągania niż kopniakow, ale jak dziecko w swojej stałej porze się nie wierci to ja bym jechała na KTG .

Pospacerowałam wczoraj a to do laboratorium, a to do urzędów i czułam jakby mi ktoś krocze skopał :p
Wieczorem stwierdziłam, że gorzej mi nie bd i skręciłam M na przytulanki. No I po wszystkim przypałętały się jakieś lekciutkie skurcze, ale... dziś mnie nic nie boli ;) he he he

reklama
Do góry