reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja czuje ze sie przeciaga, ale nie wiecej. Tylko sie denerwuje. Dzis piatek 13, mimo ze nie wierze w przesady, to sie stresuje. Plus Mama jeszcze mnie jakims swoim dziwnym snem nastraszyla... juz mi wystarczy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja czuje ze sie przeciaga, ale nie wiecej. Tylko sie denerwuje. Dzis piatek 13, mimo ze nie wierze w przesady, to sie stresuje. Plus Mama jeszcze mnie jakims swoim dziwnym snem nastraszyla... juz mi wystarczy

Ale jak się przeciąga to dobrze :) gorzej jakbyś nic nie czula

Znam ten stres jak się dzidzia za mało rusza bo ostatnio przechodziłam to samo. Na szczęście się unormowało choć i tak jest mniej aktywny niż wcześniej ale wiadomo, ma mniej miejsca :)
Lekarka kazała mi liczyć ruchy i jak np od 10 do 22 będzie 10 ruchów to mam się nie martwić. A jak te 10 ruchów będzie szybciej niż do tej 22 to nie muszę już dalej liczyć i tego się będę teraz trzymać żeby nie zwariować :)

Dzisiaj w nocy urodziła moja koleżanka, 3 dni przed terminem a jeszcze niedawno narzekała, że małej się na świat nie spieszy ;) a mnie aż skręca z zazdrości :D

Czesc dziewczyny, witam sie porannie :) Tyle rzeczy bym dzis zrobila a musze sie oszczedzac.. bo normalnie gory bym mogla przenosic..
Ja biore no-spe 1x ta mocniejsza choc bywaly dni ze 2x. MgB6 jak na zlosc mi sie skonczyl kurde, a od srody mialam go odstawiac, bez sensu.
Ech .jagódka.. az nie wiem co powiedziec.. faceci...
Moj wczoraj salatke robil, taka jego specjalnosc, 3 godziny nad nia stal, dumny jak paw. Obiad dwudaniowy chyba by do teraz robil. Ale jaka duma w jego oczach..i jak mu mam powiedziec ze kiepska wyszla? Hihi

Czesc dziewczyny, witam sie porannie :) Tyle rzeczy bym dzis zrobila a musze sie oszczedzac.. bo normalnie gory bym mogla przenosic..
Ja biore no-spe 1x ta mocniejsza choc bywaly dni ze 2x. MgB6 jak na zlosc mi sie skonczyl kurde, a od srody mialam go odstawiac, bez sensu.
Ech .jagódka.. az nie wiem co powiedziec.. faceci...
Moj wczoraj salatke robil, taka jego specjalnosc, 3 godziny nad nia stal, dumny jak paw. Obiad dwudaniowy chyba by do teraz robil. Ale jaka duma w jego oczach..i jak mu mam powiedziec ze kiepska wyszla? Hihi

Haha :D mąż mistrz :D może nie mów, że jest kiepska ale nie mów też że jest wyśmienita, bo będzie ją cały czas robił :D swoją drogą rzeczywiscie długo mu to zajęło :p
Ja mam taką niemoc ostatnio... Nic mi się nie chce, mąż więcej w tym domu robi niż ja :p

Barnek nie martw się :) piątek 13 to dla mojej siostry zawsze najszczęśliwszy dzień :) najważniejsze żeby myśleć pozytywnie

Udalo mi sie prawie wszytko procz mycia podlogi bo musialam wybierac - albo mop albo krokiety i pomidorowka babci :) wybor byl oczywisty a i na deser sie zalapalam ;) zycze Wam zebyscie tez byly zdrowe i pelne energii i zeby nic tam na dole nie bolalo a skurcze nie dokuczaly ;) mam nadzieje ze po porodzie nadal bede miec powera bo szczesliwa mama to szczesliwe dziecko.
Co do igraszek po porodzie to ja po cc juz chyba 3 tyg "po" podjelam skuteczna probe uwiedzenia wlasnego meza ale wiem ze to troche szybko. Teraz to roznie z tym bywa bo miedzy nami spi Antonio i czasem nikomu nie chce sie przeskoczyc przez te "klode" do drugiego :p zreszta chrapiacy rodzice za sciana nie sa zbyt dobrym afrodyzjakiem...
Zaczelam uzywac tej odzywki Eveline 8w1 do paznokci i chyba Wam polece bo widze ze mi sie troche polepszyl stan paznokci.
Szacun. Ja po 6 tyg od cc ledwo się dałam M namówić i szczerze... szału nie było. Ta skórę pod brzuchem mam po dziś dzień taką zdrętwiałą i było mi jakoś nie tak.
Pamiętam, że jakaś odżywka strasznie niszczyła paznokcie przy dłuższym stosowaniu... I właśnie nie wiem czy to chodziło o tą 8 w 1.

No i znowu sie wzruszylam... tyle lez co wylalam w ciazy to chyba przez cale zycie mi sie nie udalo... nawet na kreskowce potrafie sie poplakac... oczywiscie filmiku jesscze nie obejrzalam do konca bo zrovilam makijaz i nie wiem czy wyjechac do sklepu czy nie ;) wieczorkiem na spokojnie obejrze caly...
Rano zrobilam obiad a na sam koniec otworzylam zla strone pieprzu i caly wpadl do sosu...
przyszla mi paczka z femaltike.... i kupilam kilka herbatek dla matek karmiacych :) zastanawiam sie czy nie zaczac pic...
Teraz ta herbatka nic nie pomoże. Pokarm jest produkowany dopiero po porodzie.

To nie karmienie piersią. W ciąży włosy nie wypadają (przynajmniej nie powinny) i dopiero po porodzie to co nie wypadło a normalnie by wypadło, wypada. Niezależnie od metody karmienia. Sajgon zaczyna się ok 3 miesiąca i trwa do pół roku po porodzie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moje to mi z 3 tyg po porodzie zaczęły wypadać... I to garściami. A że miałam włosy do pasa to tego było.
No z szafka dał mąż czadu.
Dzien dobry dziewczyny:)
Moja mala w brzuchu cos dzis sie slabo rusza... zjadlam sniadanie i czekam ... troche sie martwie, ale moze te ruchy juz takie kiepskie beda
Co myslicie?

Będzie więcej przeciągania niż kopniakow, ale jak dziecko w swojej stałej porze się nie wierci to ja bym jechała na KTG .

Pospacerowałam wczoraj a to do laboratorium, a to do urzędów i czułam jakby mi ktoś krocze skopał :p
Wieczorem stwierdziłam, że gorzej mi nie bd i skręciłam M na przytulanki. No I po wszystkim przypałętały się jakieś lekciutkie skurcze, ale... dziś mnie nic nie boli ;) he he he

reklama
Do góry