reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Wlasnie wrocilam z zakupow i apteki i jestem cala mokra... nie dosc ze ciezko sie chodzi, dzwiga to jeszcze ubralam kurtke zimowa, szalik a na dworzu + 16 C

A ja nospy nie biore, chyba moje skurcze sa jak do tej pory laskawe dla mnie :)

Ja juz dawno zapakowalam zamrazrake roznymi cudami na takie dni, gdy nie bede w stanie gotowac czy jak nie bedzie mi sie chcialo. A jak mam flow do gotowania to zazwyczaj robie wieksza ilosc i potem mroze porcjami. No i dobrze, ze malzonek potrafi gotowac to zawsze jest jakies wyjscie :)
Ja też [emoji4]

Mi też się podoba jak facet ma obrączkę ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wyobrażam sobie, żeby mój nie nosil[emoji6]
No wcale się nie dziwię, że Was skręca [emoji14] my też teraz jeszcze korzystamy :) kiedy masz wizytę?

My też [emoji3]

Ja wszytskie Piekne ciazowe wlosy jakos przez kolejne miesiace trace, mam dlugie ciemne wlosy wiec sa wszedzie :( po calym domu, na poduszce masakara. Chyba jakos po 6 miesiacach po porodzie mi sie reguluje.

U mnie podobnie, mam długie gęste, a teraz [emoji35]

W ciąży też wypadają, moje chyba nie wiedziały, że nie powinny...
Moje też nie [emoji23][emoji23][emoji23]

Nareszcie dziś wizyta, zobaczymy co tam u nas słychać i jak lekarz zareaguje na moje ostatnie wyniki

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Z tym oczyszcaniem pzred porodem to nie wiem, jakie wy macie dosw., ale u mnie bylo tak, ze kolo poludnia we wtorek zrobili mi masaz szyjki, doszlam do domu i zaczely sie skurcze, takie co 7-8 min (ciaza byla juz 2tyg po terminie), po kilku godzinach dopiero odpadl czop i wtedy wc bylo kilka razy a konkretnie, kolo polnocy pojechalismy do szpitala. I pomimo, ze glodna pewnie bylam to wcale tego nie pamietam, jakos nie mialam specjalnie ochoty na jedzenie jak skurcze byly co 3-4 min i zero rozwarcia. Dostalm super sniadanie, ktore zjadl moj maz :) nast dnia kolo 14 zero rozwarcia, mocne skurcze, aj wycienczona, tetno dzidziusia zaczelo zanikac i zaraz zawiezli mnie na stol, po drodze sie pytali co i kiedy jadlam ( no nic prawei cala dobe, pilam tylko wode), dali cos do picia dziwnego i tyle.
Wiec nei wiem szczerze mowiac czy rozwolnienie to pierwszy znak ze sie zaczyna czy tak juz nie, ze najpierw sie zaczelo i w miedzyczasie przyszlo "oczyszczanie" :)

Do góry