reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

no ja też śpię zawsze na którymś z boków (nie zależnie czy jestem w ciąży czy nie), na plecach nie mogę, bo czuję dyskomfort "nie uciśniętych żeber" (mam zapadniętą klatkę piersiową)- tyle, że teraz mam tak, że jak się chcę z boku na bok przewrócić to się budzę, żeby brzuch przerzucić z boku na bok o_O a mała preferuje spanie na prawym boku, bo może się nogami poodbijać od łóżka :D w końcu w poprzek jest ułożona :o

reklama
turluturlu dobrze, że lekarze wiedzą, że masz gbsa dodatniego, dzięki temu wiedzą co trzeba z tym zrobić ;) w końcu po to to badanie jest :) popatrz na to z tej pozytywnej strony :D
dzidzia myślę takich normalnych rozmiarów, moja w 35tc ma ok.2,5kg, gin mi mówił, że średnio dzieciaki nabierają po 150g tygodniowo w tym okresie :)
no i oszczędzaj się :D

Ostatnia edycja:
Turluturlu moj w 36 wazyl 2780 wiec bardzo podobnie:)
Ja przez to czytanie o spaniu na lewym boku to zaczelam stosowac od kilku miesiecy ale przyznam ze wole spac na prawym boku i tak czesto sie budze...

A czy wam dziewczyny mające dzieci sprawdziła się teoria, że wasze dzieci ważą podobnie do wagi urodzeniowej rodziców? Ostatnio lekarka określiła że mały będzie ważył mniej więcej 3500 ale kazała podpytać teściową i mamę o nasze wagi i by się zgadzało, bo ja ważyłam 3550 a mąż 3300. I jestem ciekawa czy to się sprawdza :)

ja miałam 3300, mój małżon 3700 - moje dzieci 3700 i 3900, teściowa drugiego syna urodziła 4800, a moja mama brata urodziła z wagą 2250 :o podkreślę, że ja byłam dzieckiem przenoszonym dwa tygodnie, a moje dzieci w terminach urodzone (starszy w dniu z om - z tym, że jestem pewna, iż zaszłam w ciążę później, a młodszy cztery dni wcześniej) - więc nie mam zdania dot. czy to po rodzicach, bo u mnie to wygląda, że po małżonie :D

Ja spie jak mi wygodnie zdaza mi sie nawet porzadnie brzuch przygniesc, na placech tez spie do momentu az mnie zgaga nie zacznie meczyc, dusznosci nie mam. Mysle ze natura to ogrania i nie trzeba na sile na bokach spać jak którejś wygodnie na plecach.

W końcu upolowała wózek :) Wiec sie cieszę. Super cena i 10 miesięcy stary, Wiec idealnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dzieciaki ważyły 4080 i 4110, ja ledwo 3000, bliżej im do męża, który miał 3600. Wzrostowo też po tatusiu Jas 60 cm, Zosia 57, a trzeci też już jest podobno bardzo dlugi.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry