reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Turluturlu U mnie ta sama sytuacja. Główka tak nisko ze czuje jak napiera. Lekarz dał mi 2tyg. Tydzień już minął,ja staram się leżeć co by ten 37tydz minął. Mała się coś rozleniwila ostatnie 2dni, może zbiera siły do porodu:)

Barnek Jaki model wózka kupiłaś?:) Ja Teutonie pół roku używana odkupiłam, ale kupiona przez tamtą Pania grudzień 2015,wiec mam jeszcze 2lata gwarancji.

Brio mailam juz dogadane, ale chyba Pani sie rozmyśliła :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Brio mailam juz dogadane, ale chyba Pani sie rozmyśliła :(

Nie lubię takich sytuacji. Może akurat się uda. Mój wózek też był zarezerwowany ale w końcu Pan się nie zgłosił po niego.

U mnie w miejscowości nie ma ktg nigdzie, najbliżej w szpitalu właśnie te 18km ode mnie,a dalej to już 55km Kraków. 18-tego mam wizytę to podpytam lekarza czy by nie załatwił w szpitalu zebym jednak płacić nie musiała.

Tyle napisalyscie, ze juz polowe pozapominalam :) Mi brakuje spania na plecach i nan brzuchu i choc zasne czy na lewym czy na prawym to budze sie prawie na plecach. Dziwne ze jak sei budze to jest ok, a jak poloze sie na brzuchu nie spiac to mnie dusi.Moja mam twierdzi ze spala ze mna do 8mca na brzuchu, bo tak jej bylo wygodniej. Ale pewnie mie sciemnia :)
Ja urodzilam sie na 56cm, waga ponizej 4 gk. Maz mial ponad 4kg i chyba 54cm, a pierwsze dziecko mialo 50cm/3800 (2 tyg przenoszony) i teraz nadal jest malutki tzn malego wzrostu i bardzo szczuplutki. Wiec nie wiem czy mozna to powiazac. I dlatego mi wkurzaja w przychodni an kontroli z synkiem, ze wstukuja moje dane, dane meza i komputer im liczy , ze synus za wolno rosnie. Robili nawet badania i przeciez wiem, ze je dobrze i wtsraczajaco i dodatkowo tlumacze im, ze ja bylam do 5 klasy najmniejsza, taka pchla, a potem w 8klasie, w ciagu roku uroslam 14cm i teraz mam 174 :) Moze u niego bedzie tak samo?

Co do oczekiwan rodzicow to moi zawsze chcieli zebym byla fryzjerka, zostala na wsi i wyszla za chlopaka, ktory im sie podobal. A ja poszlam swoja droga :) Zawsze chodzilam swoimi drogami :) Teraz nie ma wtracania sie bo sa daleko, a tesciowa tez ma swoje zycie i sie nie wtraca :)

Airfix tez tak nie lubie:( tym bardziej ze juz bylo wszystko dogadane, m mial dzis podjechac i kupic. No ale co nie zmusze kobity do sprzedazy, jak sie rozmyslila.

U nas ktg sie nie robi wcale ;) wiec tylko na Porodowce jak sie z problemami jedzie to od ktg zaczynaja. No i oczywiscie w dniu porodu.

Moja dzieciarnia tak do 3,5 kg wazy i 50cm, wiec duze nie byly.

Teraz tez sa drobni.

Oj, sorry Dziewczyny, faktycznie głupio przeniosło część wypowiedzi. Nie chciałam nikogo nastraszyc. Tak to jest jak się w nocy posty pisze, zamiast spać.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie ktg jest darmowe. Lekarka mi powiedziała, ze jak mam jakiekolwiek wątpliwości to mam przyjść do szpitala i bez problemu mi ktg zrobią. Jutro idę ale to z jej prośby, bo chciałaby sama zobaczyć czy jest ok bo na usg usg był mało ruchliwy. A teraz zauważyłam, że jest mniej ruchliwy albo ja go słabiej czuję jak mam twardy brzuch..

reklama
No ja już mojego malca prawie wgl nie czuje.. po za tym zmartwilam się bo wszędzie pisze ze mój mały Nie rośnie od 34 tc [emoji22] właśnie siedzę w kolejce na ktg i zapytam też mojego lekarza o to

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry