reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Jedno co wiem, to że nie jest łatwo być rodzicem i dzieckiem też czasem jest trudno być. U nas komedia trwa nadal. Mama nie daje spokoju siostrze, tej która odwołała slub. A najlepsze ze twierdzi ze ona się nie wtraca! Codziennie jej pisze ze zostanie stara panna (siostra ma 29), że nie umie sobie radzić z facetami, że faceta trzeba sobie wychować, że on przecież taki fajny a co ona (moja siostra) wymysla. Ja juz nie wiem czy śmiać się czy plakac

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jedno co wiem, to że nie jest łatwo być rodzicem i dzieckiem też czasem jest trudno być. U nas komedia trwa nadal. Mama nie daje spokoju siostrze, tej która odwołała slub. A najlepsze ze twierdzi ze ona się nie wtraca! Codziennie jej pisze ze zostanie stara panna (siostra ma 29), że nie umie sobie radzić z facetami, że faceta trzeba sobie wychować, że on przecież taki fajny a co ona (moja siostra) wymysla. Ja juz nie wiem czy śmiać się czy plakac

Aż współczuję Twojej siostrze... Ma być z facetem tylko dla tego, że on taki fajny dla Twojej mamy?:D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aż współczuję Twojej siostrze... Ma być z facetem tylko dla tego, że on taki fajny dla Twojej mamy?:D

Heh no chyba :D Jeszcze lepsze jest to ze moja mama sama zerwała kilka zaręczyn a ślub wzięła z moim ojcem mając 29 lat bo wpadli (ze mną zresztą) :D

.jagodka poparzylam dzisiaj reke wiec albo zostaje mi mikser albo czekanie az malz wroci z pracy [emoji16]

Kasia.zosia haha uwielbiam takie mamy [emoji23] Moja to typ kierowniczki, ktora wszystko robi najlepiej. Cos czuje, ze po porodzie usłyszę, ze ona by urodzila Pole lepiej [emoji23] Ale wspolczuje siostrze...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja następną wizytę mam w przyszły piątek, ale to na pewno nie będzie ostatnia wizyta. Do końca roku miałam wizyty co miesiąc, a od tego roku mam mieć co 2-3 tygodnie.

Nuśkaaa, to pewnie najlepiej by było, gdybyś odwiedziła sklep typowo brafitterski, tylko tam ceny staników już są przeważnie sporo wyższe ;)

Ellie123, mnie ostatnio też się kilka razy zrobiło słabo w sklepie, ale to takie pojedyncze przypadki.

Sojnabig, może na codzień brakuje małej taty i dlatego tak sobie to "wynagradza"? I tak podziwiam, że robisz z nią różne fajne rzeczy - nie każdego byłoby "stać" na taką opiekę nad dzieckiem męża z poprzedniego związku :)

Drusia, super, że u lekarza wszystko w porządku :)

Ja, odkąd jestem na l4, z każdym dniem coraz bardziej się rozleniwiam. Aż strach pomyśleć co będzie np. za 2 tygodnie...

Kasia.zosia to tak jak moja mama- mam jeszcze brata i siostrę, zmuszała ich do liceum ogólnokształcącego, do matury i później do studiów. Mnie na szczęście zmusiła tylko do matury, choć nie było problemu bo sama chciałam... a sama nawet matury nie ma ;)

Supermysz i może właśnie dlatego wiedziała, że jest jej trudno bez odpowiedniego wykształcenia i chciała, żeby Wam było łatwiej. To co innego niż wpierdzielanie się w związki dziecka.

Tak już jest ze rodzice często nas do różnych rzeczy namawiają. Niestety nie za bardzo rozumiem jak można wtrącać się az tak w czyjeś zycie. Od mamy raczej wolałabym usłyszeć ze wszystko będzie dobrze, że w końcu znajdę tego właściwego a nie ze zostane na starość sama.. może dlatego moja siostra mi to wszystko pisze bo ja jej nie oceniam i nie wróżę beznadziejnego zycia. A ja też przeciez lubiłam jej nazeczonego

Gamka mam to samo... od swiat nie pracuje i nawet ubrac mi sie nie chce :) nie wspominajac o makijazu....
moja mama pod tym wzgledem jest cudowna, tzn powie czasami jakies glupoty ale nie wtraca sie :) za to na slubie mielismy 2 fotografow i tesciowa tak im zwracala uwage jk robia zdjecia ze jeden musial ja odciagac na bok :)

reklama
Kasia.zosia - jeszcze będzie tak, że Twoja mama zacznie mówić że dobrze, że go zostawiła :) jak tylko pozna tego lepszego ;D

Gamka - dużo osób mi to mówi, że mnie podziwia. Ja wychodzę z takiego założenia, że jak poznałam mojego męża, to widziałam, że on ma dziecko i nie mam prawa mieć do niego o to pretensji, bo sama wiedziałam w co wchodze, biorąc z nim ślub. Jedyne co, to matki nie mam zamiaru jej zastępować ale staram się, żeby nasze relacje były dobre :)

Ellie- ty to masz z tą teściowa :D

Ja akurat na moją teściowa nie mogę narzekać, ona jakby mogła to by raz na rok do nas przyjeżdżala bo jej się nie chce haha.:D moja mama z kolei też się nigdy w nasze życie nie wtrącala. Nawet jak jej się coś nie podobało, to zostawiala to dla siebie. Dla niej, same miałyśmy się uczyć na własnych błędach

Do góry