reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Wybaczcie że wpadam tak tylko z poszczególnymi pytaniami :) ale to ze względu na brak czasu. Zabieram się właśnie za pranie ubranek. I nie wiem co z ubrankami z ciucholandów :( wygotowac je ? Pozostałe ubranka zamierzam wyprać w 60° w loveli + podwójne płukanie z płynem także z loveli. Czy mogę uprac tak wszystkie czy z tymi z ciuchów zrobić inaczej?

reklama
Nuśka a patrzyłaś w esotiqu? Oni mają trochę lepszą rozmiarówkę niż inne sklepy - 2 lata temu kupowałam staniki do karmienia za 35zł - bezfiszbinowce, ale bardzo dobrze trzymają biust. Potem celowałam w allesa takie lekko usztywniane, żeby wkładek (i sutków) nie było widać i one też były świetne.

Ja jeszcze gbs nie odebrałam ale powiedzieli mi, że mniej więcej tydzień.

Iza ja z ciucholandu ubranek nie mam ale jeśli bym miała to najpierw wyprałabym w zwykłym proszku a później w takim dla dzieci w 60 st o ile nie zniszczyłaby ich taka temperatura.

Wybaczcie że wpadam tak tylko z poszczególnymi pytaniami :) ale to ze względu na brak czasu. Zabieram się właśnie za pranie ubranek. I nie wiem co z ubrankami z ciucholandów :( wygotowac je ? Pozostałe ubranka zamierzam wyprać w 60° w loveli + podwójne płukanie z płynem także z loveli. Czy mogę uprac tak wszystkie czy z tymi z ciuchów zrobić inaczej?
Ja ubranka z ciucholandow piore jak wszystkie inne, najczęściej w 60 st. bo głównie bawełniane kupuje.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nuska wspolczuje [emoji29] Moj by mial zajecia 8-13 blizej niz jego jednostka ale wolnego jako tako nie dostanie, eh. A Twoj maz w jakiej jednostce sluzy? :)

Ja ubranka z sh i sklepow pralam najpierw w 60stopniach i zwyklym proszku, a potem 60 w takim dla dzieci :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

.jagódka, dzięki za radę. Wstrzymam się w takim razie z zakupem większej liczby koszul/pidżam.

Rozmaryn, w takim razie czekacie dalej :)

Nuśkaaa, w h&m są staniki do karmienia za ok. 60 zł :) mnie czasami twardnieje brzuch (rzadko), ale nie czuję przy tym bólu. Bardziej w nocy jak np. się przekręcam z boku na bok, ale to raczej nie są skurcze.

A propos gbs, to u mnie w szpitalu wymagają wymazu z pochwy i odbytu. Jak to jest z tym wymazem z odbytu? Boli pobranie? Co do ubranek, to pierzecie w 60 stopniach wszystkie, nawet, jak na metce jest napisane, że maks. 40 stopni?

U mnie na większości ubranek nie było metek, bo dostałam od kogoś. A nawet jakby były to nie wyobrażałam sobie oddzielać wszystkich ubranek względem temperatury. Bawełniane prałam w 60st a np z takiego niby zamszu/pluszu czy jakieś kombinezony na 40st

Ja piorę w 40st. Z resztą prawie wszystko mam po swoich dzieciach prane wiele razy. Te nowe i używane upralam najpierw w naszym proszku,potem w dziecięcym. W 60 at pralam pieluszki, pościel i ręczniki.
W hm może i są,ale bardzo wąska rozmiarówka. Na moje karmiące 70f/65ff w życiu tam nic nie wybiorę

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozmaryn duża dziewczynka [emoji4] to teraz tylko trzeba czekać na naszego pierwszego lutowego bąbelka [emoji4][emoji4][emoji4]
A u mnie dzis po obiedzie pojawiły się straszne bóle brzucha, watroby myślę... aż na plecy, łopatki promieniowało. Jeju jak bolało :( w dodatku brzuch twardniał, lekkie skurcze...
Chyba minęło, bo już z 20 minut nic nie boli, ale nie było ciekawie, aż łzy się lały... popiłam miętki, D masował mi plecy, psiak się przytulał do brzuszka [emoji4]
Rodzimy razem inaczej sobie tego nie wyobrażam [emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry