reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Rozmaryn jakos chyba nie dociera do mnie, ze niektore z was juz niedługo beda rodzily w terminie. Wydaje mi sie, ze jeszcze tyle czasu do lutego a zwlaszcza mojego terminu ;/ Wlasnie tego sie boje, ze do terminu młoda mi urosnie do ponad 4kg...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozmaryn jakos chyba nie dociera do mnie, ze niektore z was juz niedługo beda rodzily w terminie. Wydaje mi sie, ze jeszcze tyle czasu do lutego a zwlaszcza mojego terminu ;/ Wlasnie tego sie boje, ze do terminu młoda mi urosnie do ponad 4kg...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój już waży 3065 a do terminu zostało mi 18 dni...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Która pisała o tej przpuklinie, bo mi tu uciekły cytaty. Rzutuje to jakoś na ciążę ? Robi się z tym coś?

Też czytałam ten wpis o porodzie :) akurat taki dla nas aktualny.

Kurna. M przywiózł od teściowej placki ziemniaczane. Uwielbiam. Oczywiście się narzarłam i pewnie nici ze spania. :realmad:
Mi lekarka powiedziała, że to na ciążę nie wpływa w żaden sposób, jedynie tyle, że się nacierpię bo boli. A jedyne co można z tym zrobić to usunąć operacyjnie i to najlepiej po urodzeniu wszystkich dzieci, bo w razie kolejnej ciąży znowu mogłaby się pojawić jeśli chciałabym usunąć wcześniej. A tak to przepuklina niestety zostanie już ze mną po porodzie póki jej nie wytnę :(

Ja biorę 4x2 i do tego Acard 1x. Tez miałam idealne, nawet jak dla mnie to za niskie.
Super_mysz chorujesz na ciśnienie czy masz je spowodowane ciążą?

Chorowałam na nadciśnienie przed ciążą ale było bardzo małe. Wystarczało mi 0,5 tabletki Ebivolu dziennie a w ciąży dopiero zaczęło mi szaleć. Najgorzej z moim pulsem, przed Staveranem miałam 110-115, teraz już ok 105

Też lubię mamęginekolog, a ostatnio podobają mi się te pytania na żywo. Sama pytań nie zadaję ale fajnie posłuchać info na dany temat ;)

A ja się dzisiaj fajnie wyspałam, nawet tyłek mnie za bardzo nie bolał :) A śniegu tyle w nocy nasypało, że masakra jakaś :szok: i dzisiaj chyba zrobię te bułeczki drożdżowe, bo ciągle o nich myślę :)

Witamy się porannie :)

Nam odstawili acard w 34 tyg , z tego co wiem nie powinno się go brać pod koniec bo może powodować miedzy innymi zwężenie żył u dziecka tak mi tu lekarz mówił ale mój prowadzacy tez mówił ze będziemy brać do 35 tyg a ze zaczęła nam się tu akcja wtedy skurczowa dosyć mocna i myśleli ze będę rodzic to od razu kazali odstawic. Ale clexane cały czas bierzemy i do końca będziemy więc zobaczymy jak to u nas będzie z tym krwawieniem tego sie obawiam i boję.

Fajnie ze jeszcze wszystkie w dwupakach teraz codzienne bedziemy zaglądać tu z myślą czy jakiś lutowy maluszek nie jest już na świecie :)

Densik no właśnie.. Ja biorę tylko acard, gin coś kiedyś mówił, że odstawimy acard i dadzą mi clexane, ale ja wolałabym po prostu nic nie brać..
Clexane się wypłukuje szybciej z organizmu, ostatnio rozmawiałam z dziewczyną pielęgniarka jak leżałam w szpitalu, leżała na łóżku obok, pracuje na kardiologii tam mają dużo zabiegów i większość ludzi to acardowcy i tłumaczyła mi jaka jest różnica między acardem a clexanem. I po clexnie nie masz się czego obawiać.
Supermysz, u mnie z 17 zostały 2:D Także raczej wszystkim smakowały:)

Cześć Wam Dziewczyny, witam nowe mamuśki, rozmaryn-trzymamy kciuki :)
(Swoją droga jak ten czas leci..ledwo dwie kreski na teście a tu już tuż tuż terminy..:))
Ja wczoraj pisałam, że się rewelacyjnie czuję no i się zaczęło po południu-niedobrze mi było, co nie zjadłam to luźna kupka, silny ból brzucha jak na miesiączkę...Wzięłam magnez, no-spę, ciepłą kąpiel..Średnio przeszło..Noc masakryczna, bo Mała się mało ruszała, więc "czuwałam". Cały czas mi bulgocze w brzuchu. Może to po tych pieczarkach z kopytkami bo już jak je jadłam czułam że nie są pierwszej świeżości. Boję się co będzie dalej. Wypiję gorzką herbę i kładę się do łóżka.
W ogóle nic nie mogę ostatnio zjeść.
A te Twoje drożdżówki jagódka cudne wyszły, na pewno pyszne, biorę się za nie w weekend jak będę się dobrze czuła.

Przeczytalam wpis, spoko czyli jade na porodowke dopiero jak skurcze beda co mniej niz 10min. Musze to sobie zakodowac [emoji29]

Klauduska, u nas na szkole rodzenia mówili, że do szpitala to najlepiej się wybrać jak już są skurcze co 5-7 minut (u pierworódek). Często babeczki jak już przyjadą do szpitala, mają "syndrom białego fartucha" i skurcze słabną ;) Oczywiście jak dzieje się coś innego niepokojącego (krwawienie, zielone wody itp.) to do szpitala od razu!
Współczuję Wam wszystkim z tym niespaniem, ja wstaję tylko 2x w nocy na siku, a robię to tak automatycznie, że już różnicy mi nie sprawia ;)
Za to u nas na tapecie znów temat wózka o_O Niby mieliśmy już wybrany (BabyDesign Lupo), a teraz mój B. znów kombinuje, że może jednak jakiś inny, może Bebetto... Na dniach mamy kupować. Jakie Wy macie wózki??

Cześć wszystkim. Dochodzi dopiero 10 rano a mi sie już oczy kleją. Jak dobrze że jutro sobota. Rozmaryn dobrze że sie uspokoiło. Pół nocy o tobie myślałam. Klauduska u mnie mam czekać aż skurcze bedą tak co 3-4 min. Dlatego wiele babek nie zdąża na czas do szpitala. Asiami ja mam wózek po Majce, kupiony niecałe dwa lata temu. Tutek tambero, duży, ale łatwo sie prowadzi. Mam 3 w 1 ale chce kupić inny fotelik do samochodu.

asiami - ja mam kupiony BabyDesignHusky. Myśleliśmy nad Bebetto-zbyt wiele negatywnych opinii, albo nad Jedo Fynn-za duzy do bagażnika po złożeniu.
Wersja husky ma śpiworek do spacerówki, muffki na ręcę, torbę i na dole na zakupy też takie coś zapinane (plus jakieś pierdółki: moskitiery, kubek na herbatę (na pewno będę miała czas ją zrobić:D).
Jak dla mnie nie za ciężki, łatwo się rozmontowuje gondole, łatwo się składa-ale jak w praniu wyjdzie-nie wiem. Nie ma zbyt wiele ładnych kolorów, wybraliśmy taki jeansowy (Bebetto ma o wiele ładniejsze kolory)
Zapłaciłam 2700 z fotelikiem i z bazą do samochodu (mamy 3 drzwiowy samochód więc nie wyobrażałam sobie szarpać się z pasami, ale wiadomo-dla każdego co innego)

Bodajże na bangla.pl czytałam opinie o wózkach

Link do: baby design husky - Szukaj w Google

reklama
Do góry