reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Sojnabig tak w ogole to jestem z tego samego rocznika co Twoja siostra [emoji4] Musze skonsultowac z ginekologiem moje spojenie. Ostatnio bol pojawia sie codziennie od popoludnia do poki nie zasne. I przy kazdym wysilku, nawet spacerze do warzywniaka czy pozmywaniu kilku talerzy...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zaczynamy dzień od 7:40 [emoji4][emoji4][emoji4] w nocy jedna pobudka i w miarę szybko usnelam [emoji4] ja też śledzę mameginekolog tylko ja dopiero dzwonie do położnej, gdy skurcze są od 5 do 3 min i dopiero ona do mnie przyjeżdża i decyduje czy już można do szpitala czy jeszcze nie... A do szpitala ok 30 km... skomplikowane to :(
Ciekawe co u Was dziewczyny po nocy, czy dalej w dwupaku?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja w końcu wstałam o 8:30!!!! Po trzech nocach pobudki o 3 :D w nocy wstałam dwa razy na siku i to tyle :)

Klauduska - fajne są takie młodziutkie mamy :D moja siostra urodziła w październiku i radzi sobie świetnie :))
I wczoraj myślałam że też mam już dzień ostateczny, czułam się wręcz tragicznie jak nigdy...
Sprawdź te spojenie, u mnie na szczęście się nie rozchodzi ale co z tego jak też tak boli :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem jeszcze w dwupaku, skurcze mam ale już słabsze niż wczoraj i czas między nimi się znacznie wydłużył. Może to i dobrze, poczekam tydzień, będę mieć wyniki gbs-a i będę mieć pewność że nie będą mi dawać kroplówek na wstrzymanie. Podejrzewam że do terminu z Om raczej nie wytrzymam.

Rozmaryn pierwsza myśl z jaką wstałam to o Tobie;)
Ja średnio wyspana, młody marudził w nocy, w końcu wylądował u nas w łóżku.
Ja do szpitala będę się zbierać przy skurczach 3-5min, im krócej tam będę tym lepiej. Mam do szpitala 10min zdążę na pewno.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem ciekawa jak ten moj babelek urosl ale na najblizszej wizycie nie bedzie usg wiec dowiem sie dopiero za jakis miesiac [emoji30]

Rozmaryn uff, najwazniejsze, ze sie uspokoilo. Teraz musisz sie oszczędzać, zeby wytrwac jak najdluzej!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduśka jestem już prawie w terminie (będę od środy\czwartku) więc już nie mam parcia żeby wytrzymać jak najdłużej. Wolę jednak przed terminem urodzić żeby mała nie była za duża, tak poniżej 4kg

reklama
Ja biorę 4x2 i do tego Acard 1x. Tez miałam idealne, nawet jak dla mnie to za niskie.
Super_mysz chorujesz na ciśnienie czy masz je spowodowane ciążą?
W pierwszej ciąży miałam nadciśnienie i zatrucie ciążowe. Jeszcze jakieś inne leki dostałam. Nie tylko dopegyt. Ostatni miesiąc spędziłam w szpitalu. Nie non stop ale co wyszłam to za 2 dni wracałam. Nie odstawiłam do końca. Poród był cc w ostatniej chwili. Potem leżałam długo w szpitalu bo właśnie nie mogli zatamowac krwawienia.

A u mnie na ten moment podejrzenie cholestazy. Jak we wtorek wyniki będą bardzo zle to idziemy od razu na cc.

Do góry