reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Już po. Wszystko cudownie. 63 mm, 157 RR, przezierność 0.13, pęcherzyk moczowy wypełniony, pępowina bez przepukliny, kość nosowa w porządku. Zdjęcia wrzucę potem, no i na 99% dziewczyna [emoji1]
W życiu nie miałam lepszego poniedziałku.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny, wiem już, że u nas będzie chlopiec na bank bez pomyłek i niespodzianek. Przyszly moje wyniki z Nifty. W sobotę lekarz przekazał m nowinę telefonicznie. Ujął to slowami: Ma pani zdrowego genetycznie synka.[emoji6]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję kochane!!! ja mam wizyte w srode ale nie wiem czy ginka mi zrobi usg, bo mialam prenatalne w zeszly wtorek. Moze byloby juz widac plec...

Czesc dziewczynki.

O snach to mi nie mowcie, ciagle mam koszmary :( dzisiaj snilo mi sie, ze dzieciom serduszko przestalo bic i ze szukalismy w sklepie ladnej szkatulki aby je tam wlozyc. Koszmar!

A moj niemaz zrobil mi prezent i kupil detektor. Jutro ma byc paczka. Powiedzial, ze jak raz na jakis czas go uzyje i sie uspokoje to moze nie bede juz tak schizowac. Zobaczymy jak przyjdzie, najwyzej dostane ataku paniki jak nie znaje tetna i bedzie musial mi spod ziemi wygrzebac USG. Sam sobie bedzie winny [emoji12]

Gratuluje udanych wizyt :)

@Chrzaszczyk ja jeszcze czekam na wyniki cffDNA ale smutno mi troche, ze nie poznam plci tak na bank. Poki co posilkowalam sie roznymi zdjeciami USG lekarki na instagramie i patrzac na jej diagnozy plci to wychodzi mi dziewczynka [emoji16] ciekawe czy sie potwierdzi [emoji16]

A tutaj mam super filmik z USG z profilu tej lekarki. Jeszcze sie nie urodzil a juz typowy facet [emoji23]
Link do: Instagram post by Dra.Carolina Ruiz Chopite • Aug 3, 2017 at 6:29pm UTC

Co do detektora to 2 tygodnie temu bylo ciezko znalezc, a teraz juz od razu czasem nawet w ta sonde puknie :)

Są zakochani w mamusiach

Oj tak! :)

reklama
Ja nie mam pojecia kiedy odwaze sie cos kupic [emoji85]mam juz wybrane mebelki, kolor scian i ogolnie wystroj pokoju ale pokoj jescze nieruszony. Na ubranka nawet za bardzo nie patrze bo sie boje i nie mam odwagi [emoji85]widze ubranek tyle co mi reklamy na fejsie wyskakuja.

Anifen, ja też jutro wizytuje, prenatalne i mam nadzieję że dowiemy się kto mieszka u mnie pod serduchem

Sylviia, też olx przeglądam i polecam lokalne grupy na facebooku dla mam ;)

Sloneczko87 różnie z tą płcią z Magdzią dowiedzieliśmy się dopiero w 21 tygodniu a z Pawełkiem już w 12

Ja jestem ciekawa która pierwsza ruchy będzie czuła i nie.mogę się tego już doczekać.

Haha, to wreszcie rozumiem o co chodzi z tym okiem :D ale już chyba większej bzdury nie slyszalam. [emoji23] [emoji23] ja mam w obu oczkach, noszę soczewki więc i niestety oczka bardziej niedotlenione i żyłki się tworzą :D

Ja coś się rozglądam za wózkami nieśmiało, ale nie znam się więc nie wiem na co patrzeć, dla mnie one wszystkie mają to samo... Liczę na dobre rady :D ubranek nie kupuje, bo jakoś jeszcze nie czuję się gotowa. Myślę, że jak poczuję ruchy to do mnie coś wreszcie dotrze.

Co do wózka to opierając się na doświadczeniach z użytkowania poprzedniego z synkiem, mam już jakieś wyobrażenie nt dobrego wózka :) to oczywiście moje subiektywne przemyślenia, jeśli macie inne to chętnie poczytam :)
- po 1. wózki 3w1. Bardzo dużo osób mi mówiło, że i tak później sprzedam, żeby kupić samą spacerówkę. Oczywiście nie zgadzałam się z tym, po czym po pół roku mój wypasiony wózek 3w1 sprzedałam, żeby kupić samą spacerówkę :) tym razem zamierzam kupić ładny, ale używany zestaw, a skupić się później na lepszej spacerówce.
-po 2. zwróćcie uwagę na wagę wózka.
-po 3. wielkość gondoli- synka woziłam przez zimę, więc dochodził kombinezon, jakiś kocyk itp- u nas teraz im starsze będzie dziecko tym mniej ubrań, ma to więc nieco mniejsze znaczenie, aczkolwiek nie, że wcale :)
-po 4.- dostępność adapterów/ możliwość wpięcia fotelika, jeśli nie kupujemy w zestawie z wózkiem.
-po 5. jeśli kupujecie nowy wózek, najlepiej kupić go jak najbliżej porodu, żeby nie tracić gwarancji.
-po 6.- kolor, lato sprzyja jakimś muszkom itp, a żółte kolory mogą je przyciągać.
To tyle co mi przychodzi do głowy, słyszałam jeszcze np o wysokości wózka, że im niższy to więcej spalin z samochodów się dostaje, ale ja raczej nie kierowałam się tym przy wyborze wózka ;)

ja mam podobnie, ubranek jeszcze nawet nie oglądam, po pierwsze to czekam na genetyczne, po drugie na znajomość płci a po trzecie też już poważnie myślałam o tych styczniowych wyprzedażach, bo teraz to dużo letnich ciuszków wyprzedają, a takich zimowych będzie większy wybór w styczniu.
Ale ja to w ogóle jestem daleko za większością z Was, bo mam termin na 27, więc mam w porównaniu do niektórych miesiąc więcej na zakupy :)
co do wózka to po doświadczeniach z córką dla mnie podstawa to pompowane zwrotne kółka, dobra amortyzacja, no i mi zależało na jak największej gondoli, bo wiedziałam, że jak będzie zima to będzie już duża kilkumiesięczna, więc żeby się wygodnie mieściła w tych śpiworach itp.

A, i ja akurat miałam 2 w 1, ale korzystałam ze spacerówki, dla mnie była ok, później kupiliśmy małą lekką parasolkę tylko i długo nam posłużyła i była rewelacyjna

Ja w każdej ciazy kupowałam prawie od początku sukcesywnie. Teraz też już mam pokaźną ilość. Oglądam teraz wózki i poczytuję opinie o nich. Wózek kupie jakis miesiąc przed porodem. Nie wczuwam się zbytnio w te przesady odnoszące się do późniejszych zakupów. Czułam również, że nie przydarzy mi się poronienie. Zresztą kupowanie tych malusich fatalaszkow sprawia mi przyjemność i nie potrafię sobie tego odmówić. Poza tym mam byc zrelaksowana, zadowolona i szczęśliwa wiec jak tu sobie odmówić. Później siedzę i oglądam swoje zdobycze, a jeszcze teraz wyprzedaże to już w ogóle mam niezbity argument.[emoji9]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Swietnie :-) podziel sie czyms co kupilas :-) ja obecnie jestem nad morzem, ladujemy z mezem akumulatory bo pozniej przez najblizsze 2,3 latka nie pojedziemy :-)

A co ma zima do spacerów? Ja tam mam zamiar spacerować ile się da [emoji12] a kto wie, może luty będzie ciepły, a w kwietniu spadnie śnieg [emoji23]

16ud3e3kpztre1wh.png
Hehe :-) no ja raczej w lutym z moim nie wyjde.. Poczekam do wiosny :-) najpewniej kwiecien ,maj czy na Wielkanoc :-) a z wozkiem chodzilo mi czy gleboki to nie jest tylko na pare miesiecy? Najlepiej chyba kupic jakis 3w1 bo z takiej gondoli szybko wyrosnie? Nie wiem moze sie myle.. Doradzcie dziewuszki ;)

reklama
@kruszynka28 wielkie dzięki, mi każda informacja się na prawdę przyda :)

@Paraplu, ja swojego detektora nie używałam już od środy :D teraz już wystarczy, że wiem że w każdej chwili mogę sprawdzić. Wiem, że łobuz ma się dobrze! Mam nadzieję, że Tobie również posiadanie detektora pomoże, może też wystarczy świadomość że w każdej chwili możesz sprawdzić :)

A u mnie trymestr się kończy, mdłości mam nadal, ale już nie sikam w nocy! Gdzieś mi się ta macica lepiej ułożyła :) także czekam jeszcze na obiecywany przypływ sił witalnych i tylko cieszyć się ciążą [emoji41]

Do góry