reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2018

Dziękuje bardzo...troszkę jestem zawiedziona, bo po cichu liczyłam na malutka coreczke[emoji12]ale najważniejsze, że jest zdrowe. Chłopaki te są fajni jak się ich mądrze wychowuje[emoji13]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

będziesz za to miała zgraną męską drużynę i jako rodzynek w rodzinie możesz liczyć pewnie na specjalne względy :)
a ten test z V w oku też wychodził na dziewczynę? To byś obaliła naszą najnowszą metodę ;D

reklama
Ciekawa jestem czy mój maluszek w piątek na USG pokaże co ma między nóżkami :D tak po cichu chciałam dziewczynkę, ale czuję że to chłopak ;P

A kalendarz chiński? Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale u nich każdy miesiąc ma 28 dni i według tego oznacza się wiek matki. Ja np. mam 29 lat, a w chińskim 31. U mnie dziewczyna wychodzi.
W przypadku każdego z moich dzieci ten kalendarz tez zawodzi. Zresztą w to to już w ogóle powatpiewam, ze każda kobieta w podobnym wieku wg. kalendarza, która poczęła dziecko w tymże samym miesiącu urodzi dziecko tej samej płci. Bzdety. Co ma byc to będzie byle kochać i zdrowe bylo.[emoji7]

Ja mam tydzień później a płeć poznałam już w tamtym tygodniu :) to zależy od sprzętu, lekarza i widoczności. Wydaje mi się że chłopców chyba wcześniej widzą ;) nic się nie przejmuj, dużo nas tu debiutuje w tej roli :) damy radę! Ja np. Boje się, że nie wiem ile takie dziecko ma jeść i skąd będę wiedziała czy nie za mało :D
O kurcze ;) ja ide 16.08 do gin moze tez sie dowiem plec :) gratuluje chlopcA :-) ja wlasnie tez sie boje ze nie bede wiedziala czy juz najedzony czy glodny :-).. A wozek jaki kupujesz? Bo w sumie to w zimie bedziemy rodzily :-) i za bardzo jezdzic wtedy nie bedziemy :-) a kupujesz juz jakies akcesoria czy ubranka? Ja nic nie mam jeszcze :-)

będziesz za to miała zgraną męską drużynę i jako rodzynek w rodzinie możesz liczyć pewnie na specjalne względy :)
a ten test z V w oku też wychodził na dziewczynę? To byś obaliła naszą najnowszą metodę ;D
Niestety V mam w lewym oku na dziewczynę. Obalam teorie!!!!!!!!!!!

O kurcze ;) ja ide 16.08 do gin moze tez sie dowiem plec :) gratuluje chlopcA :-) ja wlasnie tez sie boje ze nie bede wiedziala czy juz najedzony czy glodny :-).. A wozek jaki kupujesz? Bo w sumie to w zimie bedziemy rodzily :-) i za bardzo jezdzic wtedy nie bedziemy :-) a kupujesz juz jakies akcesoria czy ubranka? Ja nic nie mam jeszcze :-)

A co ma zima do spacerów? Ja tam mam zamiar spacerować ile się da [emoji12] a kto wie, może luty będzie ciepły, a w kwietniu spadnie śnieg [emoji23]

16ud3e3kpztre1wh.png

Ja w każdej ciazy kupowałam prawie od początku sukcesywnie. Teraz też już mam pokaźną ilość. Oglądam teraz wózki i poczytuję opinie o nich. Wózek kupie jakis miesiąc przed porodem. Nie wczuwam się zbytnio w te przesady odnoszące się do późniejszych zakupów. Czułam również, że nie przydarzy mi się poronienie. Zresztą kupowanie tych malusich fatalaszkow sprawia mi przyjemność i nie potrafię sobie tego odmówić. Poza tym mam byc zrelaksowana, zadowolona i szczęśliwa wiec jak tu sobie odmówić. Później siedzę i oglądam swoje zdobycze, a jeszcze teraz wyprzedaże to już w ogóle mam niezbity argument.[emoji9]

Hmmmm...a o co chodzi z tym V??? [emoji849]

16ud3e3kpztre1wh.png
Dziewczyny na tym forum ale w innej grupie wymienialy się swoimi przeczuciami odnośnie płci, któraś napisała, że u kobiety ciezarnej pojawia się coś na wzór litery V w prawym bądź lewym oku. Nalezy odciągnąć dolna powiekę i u dołu białkowki naczynka krwionosne wlasnie w coś takiego powinny się ułożyć. U mnie faktycznie było lecz w lewym oku niby na dziewczyne. Prawe to chłopiec. Nie wiem tylko czy wcześniej nie miałam podobnego ułożenia naczynek, bo nie sprawdzałam. W każdym bądź razie teorie obalam. Chyba, że ktoś coś pokręcił i lewe oko przepowiada chlopca wówczas w moim przypadku zgadzaloby się. [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]

reklama
Coldold gratuluję :) a nie miałaś mieć usg jutro, z nami? :) mi na ostatnim usg też się termin przesunął na 15.02, zobaczymy co okaże się jutro :)

Do góry