mavika
Fanka BB :)
Ja biorę metylofolian (5-MTHF) w dawce 600mcgpowodzenia, na pewno wrócisz szczęśliwa i uspokojona to już prenatalne?
Dziewczyny, czy któraś z Was jeszcze bierze kwas foliowy w dawce 5 mg??? w tych wszystkich bez recepty jest 0,4 mg...
Witajcie Kochane.
U mnie od rana smutek i łzy. W środę byłam u lekarza z pierwszymi wynikami badań no i okazalo sie ze nie zrobili mi jednej toksoplazmozy tylko był wynik dodatni na bolerioze. Lekarz był zdziwiony bo nie dawał na bolerioze skierowania i stwierdził że to pewnie jakaś pomyłka w wynikach. Wczoraj zadzwonili do mnie z laboratorium powiedzieć żebym zgłosiła się na ponowne badanie na tą toksoplazmoze. Rano pojechałam i prosiłam o wyjaśnienie co z tym wynikiem na bolerioze. Panie powiedziały mi że przez pomyłkę zrobiono mi badania na bolerioze no i wyszły one dodatnie. Jestem w ogromnym szoku, nigdy nie miałam kleszcza i żadnych objawów jak rumień. Nie wiem co dalej. Nie mogę dodzwonić się do swojego lekarza.
Może to głupio zabrzmi, ale to szczęście w nieszczęściu. Wiele osób latami zmaga się z efektami boreliozy, a wielu z nich, jeśli w ogóle wpadnie na to żeby zrobić badanie, ma wynik fałszywie negatywny...Znajdź dobrego lekarza ILADS, polecam też grupy o borelii na fb, mają ludzie ogromną wiedzę!
18-21 [emoji16] Ty jakoś po 20?
Wyszłam jakimś cudem z domu. Też dostajecie oczopląsu na straganach?
Ja teraz codziennie na kolację wtrążalam porcję owoców...
Widzę tylko niektóre suwaczki na aplikacji. Np swojego nie widzę. Moje malenstwo jest wg OM 2 dni mniejszy, niż wg USG. Zobaczymy, na razie mi terminu porodu też nie przesunął. Ja bym chciała chodzić na badania co 2 tygodnie, bo teraz znowu jest nerwowo czy się nie zatrzymało:/ Tak, ja z tych panikar jestem Te dziewczyny które były na prenatalnych powiedzcie jak dokładnie wyglada to badanie.
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Jesli chodzi o USG prenatalne, to wygląda jak normalne usg, tyle że lekarz ma lepszy sprzęt i bada więcej parametrów.