reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

powodzenia, na pewno wrócisz szczęśliwa i uspokojona :) to już prenatalne?

Dziewczyny, czy któraś z Was jeszcze bierze kwas foliowy w dawce 5 mg??? w tych wszystkich bez recepty jest 0,4 mg...o_O
Ja biorę metylofolian (5-MTHF) w dawce 600mcg

Witajcie Kochane.
U mnie od rana smutek i łzy. W środę byłam u lekarza z pierwszymi wynikami badań no i okazalo sie ze nie zrobili mi jednej toksoplazmozy tylko był wynik dodatni na bolerioze. Lekarz był zdziwiony bo nie dawał na bolerioze skierowania i stwierdził że to pewnie jakaś pomyłka w wynikach. Wczoraj zadzwonili do mnie z laboratorium powiedzieć żebym zgłosiła się na ponowne badanie na tą toksoplazmoze. Rano pojechałam i prosiłam o wyjaśnienie co z tym wynikiem na bolerioze. Panie powiedziały mi że przez pomyłkę zrobiono mi badania na bolerioze no i wyszły one dodatnie. Jestem w ogromnym szoku, nigdy nie miałam kleszcza i żadnych objawów jak rumień. Nie wiem co dalej. Nie mogę dodzwonić się do swojego lekarza. :sad::sad::sad:

Może to głupio zabrzmi, ale to szczęście w nieszczęściu. Wiele osób latami zmaga się z efektami boreliozy, a wielu z nich, jeśli w ogóle wpadnie na to żeby zrobić badanie, ma wynik fałszywie negatywny...Znajdź dobrego lekarza ILADS, polecam też grupy o borelii na fb, mają ludzie ogromną wiedzę!

18-21 [emoji16] Ty jakoś po 20?

Wyszłam jakimś cudem z domu. Też dostajecie oczopląsu na straganach?

1500632338-aaaaaa.jpeg

Ja teraz codziennie na kolację wtrążalam porcję owoców...

Widzę tylko niektóre suwaczki na aplikacji. Np swojego nie widzę. Moje malenstwo jest wg OM 2 dni mniejszy, niż wg USG. Zobaczymy, na razie mi terminu porodu też nie przesunął. Ja bym chciała chodzić na badania co 2 tygodnie, bo teraz znowu jest nerwowo czy się nie zatrzymało:/ Tak, ja z tych panikar jestem ;) Te dziewczyny które były na prenatalnych powiedzcie jak dokładnie wyglada to badanie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesli chodzi o USG prenatalne, to wygląda jak normalne usg, tyle że lekarz ma lepszy sprzęt i bada więcej parametrów.

reklama
Mam dupka ale zupełnie nie w tej części mieszkam.
Po za tym też co 2 godz mega głodna jestem i staram sie oszukiwac głód piciem i warzywami. Wieczorami za to mdłości wracają są dni ze tylko lekkie a co kilka dni mega ze nadaje się tylko do łóżka.

f2w3skjol4llo8s8.png

To widzę, że to już chyba powoli okres, kiedy uciążliwe objawy po mału się wyciszają. Trochę mnie to uspokaja :) może faktycznie teraz będzie lepiej i nie oznacza to nic złego... to czekam cierpliwie do przyszłego piątku, potem 8.08 prenatalne :)

To widzę, że to już chyba powoli okres, kiedy uciążliwe objawy po mału się wyciszają. Trochę mnie to uspokaja :) może faktycznie teraz będzie lepiej i nie oznacza to nic złego... to czekam cierpliwie do przyszłego piątku, potem 8.08 prenatalne :)

Myślę, że po 12-13 tc wrócimy do żywych :-) no i psychicznie tez będzie lepiej bo już po genetycznych no i mniejsze zagrożenie poronieniem.

Ja to dzisiaj bym zabiła za kawę z papierosem. Aż mnie trzęsie w środku :-)

Ja mam prenatalne 7.08.

To mamy prenatalne tego samego dnia [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

elgerezi, zorientuj się gdzie masz nocną /wekendowa opiekę zdrowotną i podjedź z kartą ciąży i najlepiej opakowanie też zabierz ze sobą, powinni wypisać. Mnie tak w dlugi weekend z mlekiem dla małego poratowali

Witajcie dziewczyny [emoji5]
Zaciskam mocno kciukasy za wszystkie wizyty &&&&&&

Ja to jestem dzisiaj jakaś dupiata,spałam 2h w południe i nadal jakaś ledwo żywa jestem [emoji15]
@coldold owocki pychota,w ciaży jakoś więcej tego pochłaniam niż normalnie [emoji12]
@kruszynka28 no mdłości już mnie nie męcza ale senność nadal dopada w ciagu dnia,powoli już powinno być lepiej teraz [emoji6]
@elgerzi no za kawke to tak,papieroska to już nie [emoji12]

Trzymajcie się brzuchatki [emoji6]

85993e3ky4c2zicj.png

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

A ja jestem tak przestraszona tymi moimi wynikami testu papp-a z krwi, że całymi dniami rycze... Jeszcze zero wsparcia w mężu bo tylko się na mnie drze, że nie mam ryczec i panikowac.... A do USG jeszcze 4 długie dni.

reklama
Wiem jak to jest, mój też na mnie krzyczy, że panikuję... ale faceci czasem tacy są, nie "zaprzątają" sobie głowy jak coś nie jest pewne... a najlepsze jest to, że za te 4 dni wszystko okaże się być w porządku i on wtedy powie "a nie mówiłem?" ;) wiem, że Ci ciężko, ale pamiętaj, że płaczem nic nie zmienisz, a możesz zaszkodzić... o nie, mówię jak mój niemąż ;) no ale niestety sporo w tym racji.
Trzymaj się, przytulam :-*

Do góry