reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

reklama
Okresu nadal nie ma ani żadnych plamień. Nocka kiepska bo młody płakał że chce bajki oglądać. Wzięłam wczoraj tylko jedną tabletkę bo źle się czułam po niej i slabilo mnie. Mówiła że jak będę się źle czuć to żebym brała narazie tylko jedną rano. Nie byłabym sobą jakbym sobie bety i prożka nie zrobiła 🤣

Okresu nadal nie ma ani żadnych plamień. Nocka kiepska bo młody płakał że chce bajki oglądać. Wzięłam wczoraj tylko jedną tabletkę bo źle się czułam po niej i slabilo mnie. Mówiła że jak będę się źle czuć to żebym brała narazie tylko jedną rano. Nie byłabym sobą jakbym sobie bety i prożka nie zrobiła 🤣

To czekamy ❤️

Nie jestem fanką okłamywania dzieci, ale widziałam taki pomysł, żeby nakleić sobie plasterki i mówić dziecku, że nie można karmić bo piersi są chore.
Co do tych leków - nie wiem co dostałaś, ale np. o leku bromergon krążą różne bardzo złe historie

Ja zaraz się zbieram do rosska, kupię dwa testy i jutro z rana potestuje ale jakoś optymizm mnie opuścił 😏 a jak jutro biel to potem chyba po weekendzie spróbuję..
Ja miałam zatestowac rano,ale jak się obudziłam to piersi jakoś tak mniej mnie bolały niż wczoraj i też opuścił mnie optymizm i w końcu nie nasikałam, stwierdziłam że czekam do jutra 🤣ale teraz na nowo zaczęły mnie boleć więc pewnie będzie mnie kusić jak wrócę do domu 🤣🤣

Ja miałam zatestowac rano,ale jak się obudziłam to piersi jakoś tak mniej mnie bolały niż wczoraj i też opuścił mnie optymizm i w końcu nie nasikałam, stwierdziłam że czekam do jutra 🤣ale teraz na nowo zaczęły mnie boleć więc pewnie będzie mnie kusić jak wrócę do domu 🤣🤣
No mnie piersi bola od 9 dni, od owulacji, ale jakoś tego nie wiąże z ciąża, bardziej pewnie kwestia wysokiego proga może, no i teraz to już albo na ciążę bola albo na okres 🫣
Okres to generalnie jeśli będzie powtórka z rozrywki, to może zacząć się plamieniem 3 dni przed faktycznym okresem czyli też 25, ale znowu ta owulka wskazuje na to, że ten okres jednak był od 25 czyli od plamienia a nie od 28...ale to nigdy nic nie wiadomo, jak nie miewałam plamien przed okresowych to ta czułam owulacje jak w zegarku 14-15 dc, teraz licząc od faktyczniego okresu to miałam ja w 11-12dc....licząc od plamien to właśnie 14-15🫣🫣

To czekamy ❤️

Nie jestem fanką okłamywania dzieci, ale widziałam taki pomysł, żeby nakleić sobie plasterki i mówić dziecku, że nie można karmić bo piersi są chore.
Co do tych leków - nie wiem co dostałaś, ale np. o leku bromergon krążą różne bardzo złe historie
Jak czytam o bromergonie to aż mnie mdli na samą myśl. Po pierwszej ciąży stosowałam.. Nie polecam z całego serca. Lepiej się czułam bo hydroxyzynie jak po tym bromie 🙈.

To czekamy ❤️

Nakleilam wczoraj plasterki i to zaakceptował. Widziałam że się męczy ale nie płakał że chce cyca tylko bajki. Dała mi bromocor więc to pewnie to samo co bromergon . Jeszcze mówiła że jest jakiś lek co je się tylko jedną tabletkę i znika mleko ale mówiła że to dopiero jest szogun i jak ten bromocor nie pomoże to wtedy da ten silniejszy. Chciałam by to odstawienie było samoistne ale jak widać młody miał inny plan. Za chwile dwa lata mu stuknie a mam wrażenie że by pił do 4 roku 🫣

reklama
Nakleilam wczoraj plasterki i to zaakceptował. Widziałam że się męczy ale nie płakał że chce cyca tylko bajki. Dała mi bromocor więc to pewnie to samo co bromergon . Jeszcze mówiła że jest jakiś lek co je się tylko jedną tabletkę i znika mleko ale mówiła że to dopiero jest szogun i jak ten bromocor nie pomoże to wtedy da ten silniejszy. Chciałam by to odstawienie było samoistne ale jak widać młody miał inny plan. Za chwile dwa lata mu stuknie a mam wrażenie że by pił do 4 roku 🫣
Mój brat ciągnął cyca do 3, r.ż :) .
Ja nie widzę nic złego w tym, że dziecko pije mleko matki jako 2latek :).

Do góry