reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Ja dziś dostałam wynik witaminy D
9,4 ng/ml 🙈
Miałam równo 9 (co ciekawe przy stałej suplementacji 2000j/dobę) i brałam kilkadziesiąt tysięcy dziennie w takim rozpisanym schemacie, później zmniejszając dawki, ale nie polecam aż tak wielkiej suplementacji, bo po czasie doszłam do tego, że mogła to być przyczyna zniszczenia wątroby u mnie. Także suplementuj, ale rozsądnie i jak będziesz ponownie kontrolować, to pamiętaj o wcześniejszym odstawieniu.

to wcale nie brzmi źle 😄 to brzmi absolutnie naturalnie. Ja w marcu miałam tez kwas w pracy i jedyne, o czym myślałam to, że „pójdę na zwolnienie ciążowe i zobaczycie jak macie ciężko beze mnie” haha 😂 No i słuchajcie - nie zobaczyli 😂😂😂
Co roku mam to samo, a ja dalej w tym samym miejscu i z tymi samymi osobami 😆

Co do wit. D, ja najniżej miałam 23 ng. Po suplementacji 4000 j. dziennie skoczyło mi do 49 ng. Ponad rok czasu minęło od ostatniego badania, a cały czas biorę 4000 j. Czas zbadać ponownie 💪

A które kupiłaś?
Znalazłaś jakieś zapachy świeże i orzeźwiające?
Kupiłam odpowiednik Black Opium. Nie pamiętam dobrze, jak pachnie oryginał, ale ten odpowiednik bardzo mi się podoba. Kupiłam jeszcze 2 próbki - Euphoria, myślę, że super będzie na lato, i Dolce & Gabbana
L´Imperatrice - te mi nie weszły.
Jeśli chodzi o zapach jakiego szukam z rodzaju świeże pranie etc - to zamówiłam coś takiego. Znalazłam polecajki na jakiejś grupie, a 3 dyszki mi nie bedzie szkoda w razie co
A ja mam gdzieś jakieś perfum z avona... Mają chyba z 8 lat...
mój ukochany zapach w liceum - pur blanca :D pewnie do teraz by mi się podobał. Też bardzo słodki, zawsze lubiłam :D

Kupiłam odpowiednik Black Opium. Nie pamiętam dobrze, jak pachnie oryginał, ale ten odpowiednik bardzo mi się podoba. Kupiłam jeszcze 2 próbki - Euphoria, myślę, że super będzie na lato, i Dolce & Gabbana
L´Imperatrice - te mi nie weszły.
Jeśli chodzi o zapach jakiego szukam z rodzaju świeże pranie etc - to zamówiłam coś takiego. Znalazłam polecajki na jakiejś grupie, a 3 dyszki mi nie bedzie szkoda w razie co

mój ukochany zapach w liceum - pur blanca :D pewnie do teraz by mi się podobał. Też bardzo słodki, zawsze lubiłam :D
a skoro o perfumach nadal mowa to ja jestem fanką raczej takich cięższych zapachów. Na urodziny dostałam Jo Malone Myrrh & Tonka i uwielbiam je tak na codzień nosić. W ogóle uważam, ze te zapachy od nich z linii Cologne Intense są wszystkie całkiem super :)) wiec bardzo polecam :)) i super się na skórze trzymają.

no ja ma la vie est belle, ale dla mnie akurat on nie jest jakiś super hiper niezwykły - ot zapach. Ładny, ale taki, że bym pewnie uwagi nie zwróciła.
Ja jestem team cieżkie, słodkie ulepy. Jak JPG Scandal, popularny Black Opium, a teraz choruję na Jimmy Choo I want Choo
Ooh kochałam Jimmy Choo exotic, ale wycofali ze sprzedazy… 😭😭😭
A z kolei la vie est belle każdy zwraca uwaga i pyta co to za zapach;)

reklama
Moja koleżanka ma tak ze mowi robimy dziecko i w pierwszym miesiącu im sie udaje teraz jest w 3ciej ciazy . A nastepna zaliczyla 2 wpadki haha masakra
A my wszystko wiliczone i niema nic 🤣
nie powiem że wkurwiajace jest to ( przynajmniej ja tak mam) ze widzę wszędzie w około każdy ma drugie
Już, małe dziecko, tak jakby PSTRYK - chcieliśmy drugie mamy. Patola pstryk jest dziecko… nastolatki pstryk wpadka… 😩😫😤🤬😡🤯

Do góry