reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Cześć. Przyszło mi pożegnać się z Wami. Wczoraj krwawienie się rozkręciło, ból jak na okres i popołudniu niestety stało się najgorsze 😢. Dziś udało mi się dostać do mojego gina i dzidziusia już nie było 🥺😢. Smutno, bo do tej pory miałam 4 zdrowe ciąże, bez komplikacji. A teraz to, i jak rozmawiałam z lekarzem to tłumaczył, że poronienia się zdarzają. I to niczyja wina , a na tym etapie nic nie dało sie zrobić i natura sama zadecydowała(że było samoistne bez zabiegu i farmakologii).

A Wam życzę samych zdrowych i spokojnych ciąż :). Płci jakie chcecie rośnijcie zdrowo. Trzymam za Was kciuki.
Bardzo mi przykro 😥 Skup się teraz na sobie, odpoczywaj i regeneruj siły 🫂

reklama
Ja odchodzę z wątku listopadowych mam, ponieważ wczoraj poroniłam. Wczoraj byłby 8t4dc ale ciąża zatrzymała się na 6 tygodniu po ostatniej wizycie gdzie słyszeliśmy pierwszy raz serduszko. Zaczęło bolec mnie na dniach podbrzusze z przerwami a przedwczoraj od rana ciągiem i dostałam drgawek. Pojechałam tydzień wcześniej niż planowana wizyta do swojej ginekolog prowadzącej i brak akcji serca dziecka. Posłuchałam swojej intuicji i gdybym tego nie zrobiła to nie wiem czy za tydzień nie zmagałabym się z sepsą. Mój apel jest taki abyście mamusie słuchały swojej intuicji i lepiej sprawdzić dwa razy niż czekać do wizyty jak was coś niepokoi. Życzę zdrówka i niech maluszki rosną oraz szczęśliwych rozwiązań. Tulę mocno
Jej co za straszne wiadomości. Bardzo Ci współczuję 😓 Dbaj o siebie ❤️

Hej Dziewczyny 😊 Nie odzywałam się, bo odpoczywam. Już sobie nadrobiłam i gratuluję wszystkich udanych wizyt. Chyba umówię sobie jakąś wizytę po powrocie, bo coś lepiej się tu czuję i mdłości przestały męczyć. Za wyjątkiem przejazdu ekstremalną droga, gdzie żołądek miałam wymęczony 🙃

Przesyłam Wam trochę słoneczka 😉 🥰

Załączniki

• 7f9b8eaa-cc25-41c9-bb9d-f37926cade1f.jpeg
    7f9b8eaa-cc25-41c9-bb9d-f37926cade1f.jpeg
    63,9 KB · Wyświetleń: 92
Hej Dziewczyny 😊 Nie odzywałam się, bo odpoczywam. Już sobie nadrobiłam i gratuluję wszystkich udanych wizyt. Chyba umówię sobie jakąś wizytę po powrocie, bo coś lepiej się tu czuję i mdłości przestały męczyć. Za wyjątkiem przejazdu ekstremalną droga, gdzie żołądek miałam wymęczony 🙃

Udanego wypoczynku relaxuj sie i nic nie martw 😘 korzystaj z dobrego samopoczucia

Cześć dziewczyny. Strasznie mi przykro z powodu wszystkich strat😥 im więcej was czytam tym bardziej sama się stresuje. Mam wrażenie, że w pierwszej ciąży stresowałam się dużo mniej. Wstałam dziś z takim bólem głowy, że ledwo sobie radzę, a muszę jechać z córką na badania do lekarza sportowego. Ja jutro idę na wyniki i wizyta za tydzień w piątek. Do tego czasu to chyba jajko zniosę z nerwów🤣

Cześć dziewczyny. Strasznie mi przykro z powodu wszystkich strat😥 im więcej was czytam tym bardziej sama się stresuje. Mam wrażenie, że w pierwszej ciąży stresowałam się dużo mniej. Wstałam dziś z takim bólem głowy, że ledwo sobie radzę, a muszę jechać z córką na badania do lekarza sportowego. Ja jutro idę na wyniki i wizyta za tydzień w piątek. Do tego czasu to chyba jajko zniosę z nerwów🤣
Ja to podchodze do tego na chłodno chyba. Wiadomo przykro mi jak czytam o tych wszystkich stratach i szczerze współczuje,ale z drugiej strony wiem ,że organizm wie co robi. Jeśli poronienie jest na tak wczesnym etapie to najprawdopodobniej przyczyną są jakieś wady i lepiej teraz niż za pare miesięcy. Przynajmniej ja bym tak wolała. To są rzeczy na które nie mamy wielkiego wpływu. Jeśli dbasz o siebie, przyjmujesz witaminki i stosujesz zaleceń lekarza to nic więcej nie jesteśmy w stanie zrobić. Tak jak u mnie z tym rumieniem zakaźnym. Nie jestem w stanie tego przewidzieć zostaje mi wierzyć że mimo to będzie ok.

Na 11.30 ide z córką do lekarza ale myśle że na 90% to to. Potem podjade zrobić przeciwciała. Szkoda tylko że dowiedziałam sie że jest rumień w szkole dopiero jak moja córka zachorowała, gdybym wiedziała wcześniej to by po prostu ze mną w domu została bo to dopiero zerówka więc nie było by problemu.

Dziewczynyyy, mam problem. Młodsza córka ma chyba rumień zakaźny. Co robić? Czy którejś dziecko to miało i wie jakie dokładnie ma to objawy? Mam stan przedzawałowy...
widzę, ze lekarz już chyba Cię uspokoił. U mnie dzieci tez chorowały na rumien w lutym akurat jak zaszłam w ciąże. Lekarz powiedział żeby się nie martwić większość z Nas już przechodziła i najpewniej mamy przeciwciała. Zrobić badanie i trzymam kciuki żebyś po nim spała spokojnie ❤️

ale Ci fajnie 🥰 wypoczywaj! Ja już odliczam dni do wyjazdu 🙈a po powrocie prenatalne

Cześć dziewczyny!
Jak tam samopoczucia? Objawy jeszcze jakieś doskwierają, czy im bliżej końca 1 trymestru tym lepiej?
Ja mam wrażenie, że u mnie już została wzmożona senność. Brodawki bolą mnie coraz mniej, można powiedzieć, że aż wcale.

reklama
Hej! Piersi ciągle obolałe, kupiłam już rozmiar większy stanik 😢 nudności już zdarzają się sporadycznie, także zmierzam do coraz lepszego samopoczucia 😅 chęć spania nadal duża

Do góry