reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Ja dopiero kolejna wizyta za miesiąc i nie wiem czy wytrzymam tyle nie wiedzieć co się dzieje z bobo 🙄
Mój brzuch wygląda tak samo, ale zauważyłam że nie umiem go wciągnąć 😅

reklama
Ja dzisiaj też byłam w szoku jak otworzyłam apke a tak pokazało mi, że to już 10 tydzień 😁 u mnie poza zmęczeniem doszły tylko dzisiaj od nowa jakieś delikatne bóle brzucha, ale to pewnie dlatego że działałam na ogródku i trochę dźwigałem więc już w planach mam leżeć i się nie stresować, wizyta w piątek więc staram się myśleć pozytywnie i oby czas leciał jak najszybciej bo chciałabym być już w drugim trymestrze 😉

Może nie do końca w niechcianej ale ogarnia mnie straszny nastrój …jestem w szoku mam nadzieję że to minie
Każda ciąża, to ogromna zmiana i ogromne obciążenie dla kobiety, więc jak najbardziej masz prawo tak się czuć. Nawet kobiety, które są w ciąży spodziewanej, wyczekiwanej i chcianej miewają różne myśli i obawy, bo pomimo radości z macierzyństwa, jest to również ogromne obciążenie - nikt za Ciebie nie przeżyje Twojego złego samopoczucia w ciąży i po ciąży, a potem przez kilka miesięcy lub lat będziesz non-stop mieć małego rzepka. Facet się otrzepie, wyjdzie z domu i po nim nie widać, że "jest w ciąży" albo jest tatą malucha. Ty będziesz się zastanawiać, czy wyskoczyć po marchewki przed drzemką, czy po, czasem w ogóle nie wyjdziesz z domu, bo gorączka, do łazienki przez kilka lat nie pójdziesz sama itd.

Świadomość tego strasznie może rzutować na samopoczucie, masz prawo do różnych uczuć, myśli i obaw.
Ale jednocześnie możesz też szukać dla siebie pomocy, jeśli poczujesz, że będzie to dla Ciebie dobre.
Bądź dla siebie dobra i wyrozumiała.
Zawsze też możesz do nas tu pisać, nie będziemy Cię oceniać i w miarę naszych możliwości, będziemy Cię wspierać dobrym słowem.

W którym tygodniu idziecie na prenatalne ? Ja zapisałam się w 12 +3 z okresu a z usg będzie 11+6 ale myślę czy przyspieszyć bo mnie już telepie i nie wiem czy wytrzymam

U mnie dzisiaj z USG 9+6, prenatalne mam 23.04, to będzie 12+0.
Z okresu wychodzi, że ciąża powinna być 10 dni starsza.

Hej dziewczyny. Piękna pogida to korzystamy i nie ma nas. Jest taka temp jak w lecie 🙈
@Ludek88 przykro mi bardzo :(.
W którym tygodniu idziecie na prenatalne ? Ja zapisałam się w 12 +3 z okresu a z usg będzie 11+6 ale myślę czy przyspieszyć bo mnie już telepie i nie wiem czy wytrzymam
Myśle, że idealnie. Ja zawsze robiłam między 11-12 tyg. I wszystko dobrze było widać.
16.04 mam wizytę wtedy będzie 11 tc. pewnie umówimy się wtedy kiedy, bo może jeszcze być za wcześnie.
A prenatalne robisz u tego samego lekarza?
Cześć 🌥️🌥️🌥️
Jak tam Wasze samopoczucie?

Ja jutro wizyta. Bardzo się stresuje czy jest tam coś czy nie ma...😑 Beta przyrasta także liczę na to, że jest spoko.
Trzymam kciuki.
Dziewczyny ciężko mi się ogarnąć mam mega obniżony nastrój ciągle siedzę i płacze. Nie planowaliśmy z mężem dziecka od kilku tygodni moje życie zaczęło wyglądać inaczej . Nie mogę się pogodzić z myślą że jestem w ciąży . Czy to minie? Czy tylko ja się nie cieszę z faktu że jestem w ciąży ? Proszę 🙏 tylko mnie nie oceniajcie 🫣🤦🏻‍♀️
myśle, ze to trochę strach przed tym co było kiedyś. Masz prawo do wszystkich emocji. Ja mysle, ze z kazdym dniem będzie coraz lepiej.

Miłego dnia

reklama
Hej dziewczyny. Piękna pogida to korzystamy i nie ma nas. Jest taka temp jak w lecie 🙈
@Ludek88 przykro mi bardzo :(.
Myśle, że idealnie. Ja zawsze robiłam między 11-12 tyg. I wszystko dobrze było widać.

A prenatalne robisz u tego samego lekarza?
Trzymam kciuki.
myśle, ze to trochę strach przed tym co było kiedyś. Masz prawo do wszystkich emocji. Ja mysle, ze z kazdym dniem będzie coraz lepiej.

Miłego dnia

Tak u tego samego. Leczyłam się w klinice niepłodności i tam już mam swojego zaufanego lekarza .

Do góry