reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Oo tak magnez ja bralam caly czas w ciąży Asmag B6 i odstawiałam z miesiac przed porodem . Ten gin nic nie wspomniał o tym 🤔 ale myśle że magnez jest bardzo ważny
Czyli magnez można brać w ciąży ? Bo już się gubię jestem lekko przeziębiona i nie wiem co brać kupiłam specjalnie dedykowane leki dla kobiet w ciąży ale średnio mi przechodzi … jestem w 6 tygodniu . A pracuje z dziećmi w przedszkolu jeszcze nie jestem na l4

Czyli magnez można brać w ciąży ? Bo już się gubię jestem lekko przeziębiona i nie wiem co brać kupiłam specjalnie dedykowane leki dla kobiet w ciąży ale średnio mi przechodzi … jestem w 6 tygodniu . A pracuje z dziećmi w przedszkolu jeszcze nie jestem na l4
Magnez jest nawet zalecany, bo w ciąży zwiększa się jego zapotrzebowanie ale to bardziej na bóle brzucha/różne skurcze. Weź cynk i witaminę c, a magnez to tak dodatkowo jeśli nie bierzesz zestawu witamin 😉

Raczej dobrze go zrozumiałam, bo u mnie nie ma jeszcze pęcherzyka :)
Dlatego zapytałam odnośnie wielkości jaja, ponieważ tłumaczył mi że poronienia pustego jaja zdążają się w większości bardzo szybko, na etapie 6-8 tygodnia ciąży podobno jest to już o wiele żadsze. 8-10 mm jajo może mieć jeszcze prawo nie mieć widocznego zarodka :)
Ogólnie rozmawiałam z nim trochę o poronieniach i "statystykach". Większość wczesnych strat nie jest się w stanie zbadać, a te potwierdzone przyczyny są u kobiet które już miały jakieś problemy i mocno kontrolują swój cykl - dlatego mamy w takich przypadkach potwierdzone informacje.

Dlatego nie straszyła bym innych na zapas :)

Puste jajo płodowe określa się kiedy pęcherzyk ciążowy ma minimum 25mm i nie ma w nim zarodka.
Naprawdę rozumiem dawanie nadziei, brak straszenia ale niech to będzie zgodne z aktualną wiedzą medyczną

Edi. PS. Kiedy pęcherzyk ciążowy ma 8-10mm pojawia się zwykle pęcherzyk żółtkowy - YS, a po nim w ciągu 1-2 dni powinien pojawić się zarodek

Puste jajo płodowe określa się kiedy pęcherzyk ciążowy ma minimum 25mm i nie ma w nim zarodka.
Naprawdę rozumiem dawanie nadziei, brak straszenia ale niech to będzie zgodne z aktualną wiedzą medyczną

Edi. PS. Kiedy pęcherzyk ciążowy ma 8-10mm pojawia się zwykle pęcherzyk żółtkowy - YS, a po nim w ciągu 1-2 dni powinien pojawić się zarodek

Olka, a Ty na kiedy masz termin?

Ale mnie wczoraj przeorało, do 3 w nocy bolała mnie głowa,zalewały poty , słabo mi było jak by jakieś choróbsko, dziś na szczęście ok 😊

Sosna, tak mi przykro ❤️ nie wyobrażam sobie co musisz czuć 🥹

Ludek , a masz pęcherzyk żółtkowy? Jeśli masz to może do zapłodnienia doszło później i zarodek będzie lada chwila. Trzymam kciuk

Nic nie mówił na temat pęcherzyka żółtkowego. Beta ma wszystko rozstrzygnąć niestety.
W piątek ma podjąć decyzję

reklama
Do góry