reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dziewczyny jeszcze mam pytanie czy któraś tak miała? Wczoraj jak chciałam wstać z kanapy złapał mnie taki skorczowy bol w górnej części brzucha że ledwo stałam musiałam usiąść trwał ze 3-4 ?minuty ale przeszło. Żadnych plamien ni nic

reklama
Dziewczyny jeszcze mam pytanie czy któraś tak miała? Wczoraj jak chciałam wstać z kanapy złapał mnie taki skorczowy bol w górnej części brzucha że ledwo stałam musiałam usiąść trwał ze 3-4 ?minuty ale przeszło. Żadnych plamien ni nic

Mi zdarzają się takie ukłucia, musowanie, takie chwilowe ale w dolnej części brzucha raz z jednej raz z drugiej strony. Prawdopodobnie to normalne wszystko rośnie rozciąga się.

Mi zdarzają się takie ukłucia, musowanie, takie chwilowe ale w dolnej części brzucha raz z jednej raz z drugiej strony. Prawdopodobnie to normalne wszystko rośnie rozciąga się.
tez tak mysle kurcze tylko dość mocne to było że było.mi ciężko ustać ale 3-4 min i przeszło. Nic się dalej nie dzieje 😉 a u ciebie jak??

tez tak mysle kurcze tylko dość mocne to było że było.mi ciężko ustać ale 3-4 min i przeszło. Nic się dalej nie dzieje 😉 a u ciebie jak??

Jeśli nic się niepokojącego nie dzieje to chyba nic takiego po prostu macica może daje o sobie znać 😁
Bywało gorzej nie mam co narzekać piersi strasznie doskwierają i czasami ból jak na 🐒. Jutro idę na badania potrzebne na wizytę i czekamy niecierpliwie do 16.04 .

Sorka, ale statystycznie puste jajo płodowe to 50% wszystkich poronień więc nie wiem skąd Twój lekarz wziął swoją teorię.

Chyba że go nie zrozumiałaś i chodziło o pęcherzyk żółtkowy bo tu faktycznie skrajnie rzadko mamy sytuację, że jest YS a nie
Raczej dobrze go zrozumiałam, bo u mnie nie ma jeszcze pęcherzyka :)
Dlatego zapytałam odnośnie wielkości jaja, ponieważ tłumaczył mi że poronienia pustego jaja zdążają się w większości bardzo szybko, na etapie 6-8 tygodnia ciąży podobno jest to już o wiele żadsze. 8-10 mm jajo może mieć jeszcze prawo nie mieć widocznego zarodka :)
Ogólnie rozmawiałam z nim trochę o poronieniach i "statystykach". Większość wczesnych strat nie jest się w stanie zbadać, a te potwierdzone przyczyny są u kobiet które już miały jakieś problemy i mocno kontrolują swój cykl - dlatego mamy w takich przypadkach potwierdzone informacje.

Dlatego nie straszyła bym innych na zapas :)

Między dolnymi żebrami? Ja po pierwszej ciąży długo walczyłam z rozejściem mięśni prostych brzucha, i właśnie w tym miejscu mnie łapał taki ból skurczowy.
Jakby dłużej się utrzymywało to bym fizjo zaliczyła żeby zobaczyć :)

Raczej dobrze go zrozumiałam, bo u mnie nie ma jeszcze pęcherzyka :)
Dlatego zapytałam odnośnie wielkości jaja, ponieważ tłumaczył mi że poronienia pustego jaja zdążają się w większości bardzo szybko, na etapie 6-8 tygodnia ciąży podobno jest to już o wiele żadsze. 8-10 mm jajo może mieć jeszcze prawo nie mieć widocznego zarodka :)
Ogólnie rozmawiałam z nim trochę o poronieniach i "statystykach". Większość wczesnych strat nie jest się w stanie zbadać, a te potwierdzone przyczyny są u kobiet które już miały jakieś problemy i mocno kontrolują swój cykl - dlatego mamy w takich przypadkach potwierdzone informacje.

Dlatego nie straszyła bym innych na zapas :)
Nie wiem jakie są statystyki ,ale ja w pierwszej ciąży poroniłam puste jajo w 10 tygodniu dopiero i niestety pierwsze usg wlasnie mialam tego dnia co poroniłam i z tego co pamiętam jajo płodowe na usg odpowiadało 10tc ale nie było w środku nic, czarna dziura.

reklama
Do góry