reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin z okazji Świat Wielkiej Nocy😀

U nas wczoraj sajgon organizacyjny, bo zamiast szykować święconkę pojechaliśmy szukać wiosennych butów dla młodej, a przy jej długim chudym kopycie z wysokim podbiciem i niechęci do mierzenia, to było jak orka na ugorze. Wróciliśmy uchetani jak dziki, ale z butami i że była taka piękna pogoda, to całe popołudnie spędziliśmy na dworze😀 W sumie za pichcenie wzięliśmy się dopiero wieczorem.
Idę zaraz ogarnąć kuchnie, schować zająca i ugotować żurek, bo wczoraj już nie miałam siły😀

reklama
Dzień dobry. Radosnych i spokojnych świąt w dobrym samopoczuciu wam życzę i przede wszystkim odpoczynku.😊
U mnie rodzinka jeszcze dosypia, a ja gotuję żurek i powoli szykuje sniadanko, nie będę się przemęczać bo jak długo stoję to bardzo ciągnie w podbrzuszu, więc będa bardzo spokojne święta😊

Dziewczyny jak będziecie miały wolną chwilę sprawdźcie proszę na USG wymiar pęcherzyka Żółtkowego (YS) tylko nie pomylcie z pęcherzykiem ciążowym :)

No właśnie bo u mnie 23.03 był 4,5mm czyli w normie a 29.03 7 mm i to już jest poza normą co może świadczyć o wadach genetycznych. I już sama nie wiem co o tym myśleć czy on mógł tak urosnąć w 6 dni czy to błąd pomiaru. Ale z tego co widzę większość ginekologów nie mierzy w ogóle tego YS. A może mierzą tylko jak wydaje im się na oko że jest powiększony

Myślę, że to mógł być błąd pomiaru - to jednak są takie małe wartości… Poza tym do 7mm jest ok, a powyżej 7 może być coś źle, ale wcale nie musi. Proszę się nie martwić na zapas!

reklama
No właśnie bo u mnie 23.03 był 4,5mm czyli w normie a 29.03 7 mm i to już jest poza normą co może świadczyć o wadach genetycznych. I już sama nie wiem co o tym myśleć czy on mógł tak urosnąć w 6 dni czy to błąd pomiaru. Ale z tego co widzę większość ginekologów nie mierzy w ogóle tego YS. A może mierzą tylko jak wydaje im się na oko że jest powiększony
U mnie nic lekarz nie mówił, nie wiem czy było ok, więc o tym nie wspominal, czy poprostu skupił się na czymś innym. Aż w ciekawości sprawdzę badania z poprzedniej ciąży bo nie kojarze

Do góry