reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin z okazji Świat Wielkiej Nocy😀

U nas wczoraj sajgon organizacyjny, bo zamiast szykować święconkę pojechaliśmy szukać wiosennych butów dla młodej, a przy jej długim chudym kopycie z wysokim podbiciem i niechęci do mierzenia, to było jak orka na ugorze. Wróciliśmy uchetani jak dziki, ale z butami i że była taka piękna pogoda, to całe popołudnie spędziliśmy na dworze😀 W sumie za pichcenie wzięliśmy się dopiero wieczorem.
Idę zaraz ogarnąć kuchnie, schować zająca i ugotować żurek, bo wczoraj już nie miałam siły😀

reklama
Dzień dobry. Radosnych i spokojnych świąt w dobrym samopoczuciu wam życzę i przede wszystkim odpoczynku.😊
U mnie rodzinka jeszcze dosypia, a ja gotuję żurek i powoli szykuje sniadanko, nie będę się przemęczać bo jak długo stoję to bardzo ciągnie w podbrzuszu, więc będa bardzo spokojne święta😊

Dziewczyny jak będziecie miały wolną chwilę sprawdźcie proszę na USG wymiar pęcherzyka Żółtkowego (YS) tylko nie pomylcie z pęcherzykiem ciążowym :)

No właśnie bo u mnie 23.03 był 4,5mm czyli w normie a 29.03 7 mm i to już jest poza normą co może świadczyć o wadach genetycznych. I już sama nie wiem co o tym myśleć czy on mógł tak urosnąć w 6 dni czy to błąd pomiaru. Ale z tego co widzę większość ginekologów nie mierzy w ogóle tego YS. A może mierzą tylko jak wydaje im się na oko że jest powiększony

Myślę, że to mógł być błąd pomiaru - to jednak są takie małe wartości… Poza tym do 7mm jest ok, a powyżej 7 może być coś źle, ale wcale nie musi. Proszę się nie martwić na zapas!

reklama
No właśnie bo u mnie 23.03 był 4,5mm czyli w normie a 29.03 7 mm i to już jest poza normą co może świadczyć o wadach genetycznych. I już sama nie wiem co o tym myśleć czy on mógł tak urosnąć w 6 dni czy to błąd pomiaru. Ale z tego co widzę większość ginekologów nie mierzy w ogóle tego YS. A może mierzą tylko jak wydaje im się na oko że jest powiększony
U mnie nic lekarz nie mówił, nie wiem czy było ok, więc o tym nie wspominal, czy poprostu skupił się na czymś innym. Aż w ciekawości sprawdzę badania z poprzedniej ciąży bo nie kojarze

Do góry