reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Ja planowałam rodzeństwo dla mojego listopadowego synka na ciepły miesiąc. Życie zweryfikowało i jeśli w listopadzie urodzę zdrowe dziecko to będę najszczęśliwszą osobą na Ziemi.
Ja na razie nic nie mówię o ciąży ale jeśli ktoś zapyta to potwierdzę.
Święta u mnie leniwie, ginekolog zalecił oszczędny tryb życia i tego się trzymam. Lubię mieć wszystko dobrze posprzątane ale w tym roku nie będzie idealnie. Okna nie umyte, firanki nie wyprane... Jutro z moim niespełna 2,5 letnim synem malujemy pisanki. Będzie się działo 🙈W niedzielę odwiedzę mamę i spotkam się z moją częścią rodziny a w poniedziałek idę do teściowej.
Ja też mam starszą listopadową prawie 2,5 latkę :)
Jakie to imie? 😉

Ja trafiłam w 1% z moim synkiem z Zespołem Edwardsa.. także cóż, niestety to wcale nie jest tak mało i na kogoś trafia

Pozdrawiam z sierpnia! Najlepszy miesiac na urodziny moim zdaniem 😁

Mnie aktualnie bola więzadła przy macicy, bo katar i rosnacy brzuch dały im w kosc i meczy częste sikanie 🤯 w nocy po 6 razy wstaje.. 😔 rodzicom chciałabym powiedziec na świętach ale chyba wstrzymam się do wizyty 8 kwietnia.. chyba ze gdzies wczes jej dorwie detektor 🤪
Gabrysia :)
Aż tak daleko nie szłam z obawami 🤣

Akurat nie o organizacje urodzin mi tu chodziło 😉 a grudzień? Też piękny miesiąc 🥰 ja tylko z listopadem mam problem 🥲🙈 ale może to właśnie po to by odczarować? 🤔

Zgadzam się 😁

Mam 2 koleżanki, które miały termin koło i też modliły się, żeby nie urodzić 1.11 🙈 obie urodziły następnego dnia 😁
Ja miałam termin na 26.10, modliłam się po tym jak minął, żeby tylko nie 1.11 i tak wymodliłam, że 6.11 miałam już wywoływany :D
Dziewczyny… wyszły mi bakterie w moczu 😫😫😫😫 wizytę u gin mam dopiero 11.04
Nie czuję żadnych objawów zapalenia pęcherza, ale wyniki mówią co innego. Powinnam iść do normalnego lekarza po jakiś bezpieczny antybiotyk czy co robić? Miała któraś z was taką sytuację? Help :(
Ja miałam,, dostałam wskazania jak dziewczyny, więcej pić, pić Urolact i powtórzyć badanie. Zrobiłam kolejne po 5 dniach i znów wyszły bakterie, wizytę miałam ze 3 dni później, dostałam skierowanie do szpitala. Ja bym nie czekała 2 tyg i szukała innego lekarza ginekologa. W ciąży trzeba bardzo uważać na te infekcje i dlatego często jest mocz zlecany.
No i mam wynik drugiej bety jestem załamana.
27.03 2524,37
A dziś 29.03 3098,35 czy źle przyrasta.
Czyli puste domyslam się 😭😭😭
Na takim etapie to już chyba się nie patrzy tak bardzo na przyrost. Nie załamuj się, myślę, że USG może coś rozjaśnić.

reklama
U mnie niby "tylko" 2cm, ale jak byłam we wtorek u lekarza to mówił, że może jeszcze rosnac
Myślę, że ten krwiak się oczyszcza. Jeśli działo by się coś z dzieckiem to raczej ból też by się pojawił. Jednak musisz być czujna i w miarę możliwości się oszczędzać. A w razie potrzeby jechać na SOR. Ja z tym moim krwiakiem pojechałam bo miałam ogromny krwotok, konieczne było podanie leków zatrzymujących krwawienie.

Myślę, że ten krwiak się oczyszcza. Jeśli działo by się coś z dzieckiem to raczej ból też by się pojawił. Jednak musisz być czujna i w miarę możliwości się oszczędzać. A w razie potrzeby jechać na SOR. Ja z tym moim krwiakiem pojechałam bo miałam ogromny krwotok, konieczne było podanie leków zatrzymujących krwawienie.
No wlasnie dlatego nie panikuje, bo bólu jako takiego nie ma. delikatne bóle, czy ciągnięcie w podbrzuszu , ale to raczej normalne od początku ciąży. Obserwuje jedynie zwłaszcza kolor krwi. No i odpoczywam ile mogę bo wtedy to krwawienie jest zdecydowanie mniejsze. Jak miałam wolne to wręcz całkowicie ustało.

Hej wszystkim. Widzę że doszło trochę nowych dziewczyn. U nas wszystko dobrze mamy 8+2 . Wczoraj sprzątałam chatę nawet okna po myłam dzisiaj kończyłam. Jutro gotowanie. W pracy już mam szukane zastępstwo. A jak wasze samopoczucia?? U mnie mdlosci ustępują. Ale te 2 dni tak mi dały w kosc 😒
Super, że u Ciebie lepsze samopoczucie i dużo sił. 😊 U mnie mdłości na szczęście nie ma. Jak zaczęłam brać duphaston to kilka dni miałam mdłości ale później przeszło.

Dziewczyny… wyszły mi bakterie w moczu 😫😫😫😫 wizytę u gin mam dopiero 11.04
Nie czuję żadnych objawów zapalenia pęcherza, ale wyniki mówią co innego. Powinnam iść do normalnego lekarza po jakiś bezpieczny antybiotyk czy co robić? Miała któraś z was taką sytuację? Help :(

A może masz kontakt do gina? Możesz napisać mu sms czy coś?

reklama
Cześć dziewczyny. Mam nadzieję, że dziś same dobre humorki😊 ja przez noc wypoczęłam i krwawienie zdecydowanie złagodniało. Od 5.30 na nogach w pełni sił 😊 zaraz jakieś ciacho upiekę i będziemy z córa malować jajeczka.😊 Popołudniu do znajomej na kawkę się umówilysmy. Oby to był dobry dzień.♥️

Do góry