reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

może dlatego ze ja dostałam na NFZ ze względu na wiek i poprzednia historie, ale tak kazał już tam dzwonić umawiać się koniec kwietnia/początek maja
słowa krwiak nie użył. Najpierw sprawdzał czy czegoś tam nie ma, a później powiedział ze wyglada jak jakaś przestrzeń (nazwy nie spamiętałam mój mózg nie działa w tej ciąży) i ze mam się nie martwic, na wszelki wypadek brać duphaston i może się zdarzyć plamienie. W razie w dzwonić od razu do niego. Zapytałam czy może się jeszcze okazać ciąża bliźniacza powiedział, ze okaże się na następnej wizycie 😱 dodaje foto jak to wyglada
Faktycznie wygląda to ciekawie. Na tiktoku widziałam takie filmiki jak właśnie ok 10,11,12 tyg z pustego jaja robił sie już sporych rozmiarow bobas , po prostu był schowany i wczesniej nie było bliźniaka widać 😅

reklama
Faktycznie wygląda to ciekawie. Na tiktoku widziałam takie filmiki jak właśnie ok 10,11,12 tyg z pustego jaja robił sie już sporych rozmiarow bobas , po prostu był schowany i wczesniej nie było bliźniaka widać 😅
O mamo 😱 jak samą wpadkę przyjęłam na klatę to bliźniaki ciężko by było mi przetworzyć No ale zobaczymy co życie przyniesie

może dlatego ze ja dostałam na NFZ ze względu na wiek i poprzednia historie, ale tak kazał już tam dzwonić umawiać się koniec kwietnia/początek maja
słowa krwiak nie użył. Najpierw sprawdzał czy czegoś tam nie ma, a później powiedział ze wyglada jak jakaś przestrzeń (nazwy nie spamiętałam mój mózg nie działa w tej ciąży) i ze mam się nie martwic, na wszelki wypadek brać duphaston i może się zdarzyć plamienie. W razie w dzwonić od razu do niego. Zapytałam czy może się jeszcze okazać ciąża bliźniacza powiedział, ze okaże się na następnej wizycie 😱 dodaje foto jak to wyglada
Pytam o krwiaki bo ja w każdej ciąży mam. I właśnie wygląda tak jak na foto pustą czarna plama. W ostatniej ciąży tej donoszonej z której mam synka miałam krwawienie dosłownie krwotok stałam i lało się ze mnie jakby ktoś kran odkręcił i wypadła masa wielkości pięści, myślałam że poroniłam nawet do lekarza nie jechałam bo jakbym miała na sorze siedzieć i tłumaczyć to nie na moje nerwy, umówiłam się do swojego lekarza kilka dni później zobaczyć czy się wszystko oczyściło a tam szok bobas jest i ma się dobrze 🙈to krwawienie miałam 7+4. I w tej ciąży od początku biorę magne b6 forte 2x2 tabl

Pytam o krwiaki bo ja w każdej ciąży mam. I właśnie wygląda tak jak na foto pustą czarna plama. W ostatniej ciąży tej donoszonej z której mam synka miałam krwawienie dosłownie krwotok stałam i lało się ze mnie jakby ktoś kran odkręcił i wypadła masa wielkości pięści, myślałam że poroniłam nawet do lekarza nie jechałam bo jakbym miała na sorze siedzieć i tłumaczyć to nie na moje nerwy, umówiłam się do swojego lekarza kilka dni później zobaczyć czy się wszystko oczyściło a tam szok bobas jest i ma się dobrze 🙈to krwawienie miałam 7+4. I w tej ciąży od początku biorę magne b6 forte 2x2 tabl
Tylko tu jest wielkosci jaja plodowego z zarodkiem , przynajmnie wyglada na podobnych rozmiarów , a krwiak jak juz jest to zazwyczaj mniejszy chociaz tez pewnie bywa roznie , wiecie moze byc tez dwa jaja plodowe a jedno puste bo np zarodek sie nie rozwinął . Na pewno kolejna wizyta wyjaśni 😅

Tak jak mówię, określania krwiak nie użył a to chyba bym zapamiętała 😅 No jest kilka opcji, postaram się nie nadwyrężać i czekam do 15/04 na wizytę. Wtedy w razie co zapytam czy to krwiak.
Mam jedynie nadzieje ze cokolwiek to jest to nie zagraża temu maluchowi który jest

Tylko tu jest wielkosci jaja plodowego z zarodkiem , przynajmnie wyglada na podobnych rozmiarów , a krwiak jak juz jest to zazwyczaj mniejszy chociaz tez pewnie bywa roznie , wiecie moze byc tez dwa jaja plodowe a jedno puste bo np zarodek sie nie rozwinął . Na pewno kolejna wizyta wyjaśni 😅
Dziękuje za wsparcie! Tak teraz tylko czekać :)

Ja tez już po, ciąża wg usg 6+3 wg om 7+0, ale ponieważ u mnie to wpadka roku to wszystko możliwe, tez to ze złe liczę om. Bobas 0,58 cm z bijącym serduchem ❤️ a obok tego bobasa nie wiem jak to się nazywa ten taki pecherz w którym trwały poszukiwania drugiego bobasa 😱 natomiast nie został odnaleziony. Ze względu na to ze mam ta czarna plamę tam obok bobika dostałam duphaston i lek na mdłości. Lekarz mówi ze to nowka produkt (przynajmniej wprowadzony po moich ostatnich ciążach) i działa cuda wiec biere to bo oszaleje. Dostałam skierowanie na prenatalne i działamy. Kolejna wizyta za 3 tyg 12.04.

To się dzieje naprawdę 😱
a co to za lek??

reklama
Hej dziewczyny. Dzis mija mi 5 tydzien i 1 dzien. Termin z apki wchodzi mi na 22 listopad. Do lekarza mam na 27 marca na godzinę 16. Mam 35 lat i 11 letniego synka. Jestem po pustym jaju płodowym w zeszłym roku. Moje bety od poczatku to 13.85, 37.88, 154.30, 400.80 i ostatnia z wczoraj 1140.

Do góry