reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Mam na 12.30

Jezu jaki bol mi wszedł w lędzwie to masakra. Ledwo chodze. Juz mialam tak pare razy glownie z powodu trybu pracy, ale wczoraj i podzwigalam i duzo porobiłam wiec mam rezultat. Jutro na bank wezme l4 i oby szybko przeszło. Mam tą mate z kolcami i to na razie jedyne co moge zastosować
Magda, te maty z kolcami są mocno zakazane w ciąży. W poprzedniej miałam mega zdziwienie jak mi gin zabronił 🙆

kochana ja gdyby nie Fizjo i mata to bym w ogóle nie chodziła . Żaden porządny fizjoterapeuta nie boi się kobiet w ciąży , to tak jak ćwiczenia przecież Babki nawet na siłowni ćwiczą , oni wiedzą jak robić i co robić ale no musi być doświadczony . Jeśli miałaś już
Problemy z rwą to niestety ciąża lubi nawroty ze względu na relaksyne. Mata Fizjo też jest ok , generalnie nie robi się badań na grupie ciężarnych dlatego nie napiszą producenci , że jest wskazana gdyż nie chcą brać odpowiedzialności . Wydaje mi się to logiczne i przemawia do mnie bardziej ciąża bez bólu na macie i z Fizjo niż wieczny ból który napewno powoduje dużo stresu i jest gorszy niż ćwiczenia i kolce :) oczywiście wszystko konsultowałam z neurochirurgiem , ginekologiem i neurologiem i każdy był podobnego zdania .
Kurczę, to jest dokładnie na odwrót co mi gin mówił. Zwariować można xD

Ja tez już po, ciąża wg usg 6+3 wg om 7+0, ale ponieważ u mnie to wpadka roku to wszystko możliwe, tez to ze złe liczę om. Bobas 0,58 cm z bijącym serduchem ❤️ a obok tego bobasa nie wiem jak to się nazywa ten taki pecherz w którym trwały poszukiwania drugiego bobasa 😱 natomiast nie został odnaleziony. Ze względu na to ze mam ta czarna plamę tam obok bobika dostałam duphaston i lek na mdłości. Lekarz mówi ze to nowka produkt (przynajmniej wprowadzony po moich ostatnich ciążach) i działa cuda wiec biere to bo oszaleje. Dostałam skierowanie na prenatalne i działamy. Kolejna wizyta za 3 tyg 12.04.

To się dzieje naprawdę 😱

Ja tez już po, ciąża wg usg 6+3 wg om 7+0, ale ponieważ u mnie to wpadka roku to wszystko możliwe, tez to ze złe liczę om. Bobas 0,58 cm z bijącym serduchem ❤️ a obok tego bobasa nie wiem jak to się nazywa ten taki pecherz w którym trwały poszukiwania drugiego bobasa 😱 natomiast nie został odnaleziony. Ze względu na to ze mam ta czarna plamę tam obok bobika dostałam duphaston i lek na mdłości. Lekarz mówi ze to nowka produkt (przynajmniej wprowadzony po moich ostatnich ciążach) i działa cuda wiec biere to bo oszaleje. Dostałam skierowanie na prenatalne i działamy. Kolejna wizyta za 3 tyg 12.04.

To się dzieje naprawdę 😱

Już prenatalne??

To się dzieje naprawdę 😱
A to nie jest krwiak to obok?

Aż zrobilam zrzut ekranu na wszelki 😅

Dobrze że jutro ta wizyta, pieron wie czy to nie atak rwy kulszowej 🫠 nie boli a napier....
Trzymam kciuki, żeby to jednak nie była rwa, bo niestety leczenie w ciąży polega na Paracetamolu ;/ W poprzedniej ciąży aż w szpitalu wylądowałam, bo nie byłam w stanie nic zrobić i mdlałam z bólu...
Cześć dziewczyny, u mnie termin wychodzi na 11.11 ale dzisiaj byłam na usg powinno być 6+3 i było widać tylko pęcherzyk ciążowy i ledwo pęcherzyk żółtkowy więc trochę słabo. Cykle mam w miarę regularne, nie sądzę żeby do zapłodnienie doszło tydzień później. Następna wizyta 27.03 strasznie dużo czekania
Możesz mieć regularne, a zdarzy się jednorazowa obsuwa, daj Wam czas :)
Na mdłości jeszcze imbir pomaga, ja wyciskam w wyciskarce i daje sobie łyżeczkę na szklankę wody i pomaga. Jeśli chodziło o pregna vomit to one są na imbirze i bo nich to dopiero było mi nie dobrze.
Ja jeszcze podzielę się z wami pewnymi rozmyślaniami, w każdej ciąży miałam niską betę, test ciążowy wychodził dopiero po kilku dniach od spodziewanej miesiączki. A w tej ciąży test wyszedł pozytywny 5 dni przed dniem miesiączki i beta bardzo wysoka jak na mnie bo wyszła 48 (przed miesiączka ) w poprzedniej ciąży w dniu spodziewanej msc miałam betę 1 🙈 więc nie wiem co zwiastuje taka wysoka beta u mnie i brak zarodka w 6+3
Wysoka beta to podobno ciąża mnoga ;)
Dziewczyny, a jak wygląda ryzyko zatrzymania się ciąży po uwidocznieniu akcji serca bobasa? Po wizycie zamiast się uspokoić boję się, że ciąża się zatrzyma i dowiem się dopiero za miesiąc (lekarz kazał mi przyjść dopiero za miesiąc🙈). Nie wiem czy na świętach mówić coś o ciąży, czy jednak się wstrzymać do 12 tyg 🙈
Nie znam statystyk, ale też się tego boję. Miałam poronienie zatrzymane i przez ileś czasu wydawało mi się, że wszystko gra, a potem okazało się, że jednak nie :/
Mam traumę po imbirze z poprzedniej ciąży. Miałam straszne mdłości i ginekolożka poleciła mi witaminy z imbirem. Jeżuniu, jakie ja miałam po nich chlustające wymioty, a potem wyczuwałam od samych drzwi sklepu, na której półce w markecie leży imbir.
Do tej pory nie przepadam za imbirem, chyba że gdzieś jest jedną z przypraw dodanych do potrawy.

Teraz też mam mdłości - nie zjem to jest mi niedobrze, zjem - też mi niedobrze. Zrobiłam sobie wczoraj do pracy sałatkę i nawet nie mogłam otworzyć pudełka, bo mnie mdliło na sam jej widok. Za to bagietka z pasztetem i pomidorem o 22 weszła jak złoto 😀
Moim "ulubionym" objawem ciąży jest to, że można jednocześnie być przejedzonym i głodnym
A jakie macie podejście do zakupów dzidziusiowych? Wpadacie w szał czy na spokojnie?
Ja nie kupuje, bo nie wiadomo, jak będzie. Poza tym jak będzie dziewczynka, to mam stos pudeł po pierworodnej i racjonalnie byłoby już nic nie kupować ;)

Ja wyszłam ze szpitala, na szczęście nadciśnienie nie zostało potwierdzone, więc bez leków 🥳 Na koniec jeszcze usg, serduszko bije, więc chwilowo jestem uspokojona :)

reklama
Już prenatalne??
może dlatego ze ja dostałam na NFZ ze względu na wiek i poprzednia historie, ale tak kazał już tam dzwonić umawiać się koniec kwietnia/początek maja
A to nie jest krwiak to obok?
słowa krwiak nie użył. Najpierw sprawdzał czy czegoś tam nie ma, a później powiedział ze wyglada jak jakaś przestrzeń (nazwy nie spamiętałam mój mózg nie działa w tej ciąży) i ze mam się nie martwic, na wszelki wypadek brać duphaston i może się zdarzyć plamienie. W razie w dzwonić od razu do niego. Zapytałam czy może się jeszcze okazać ciąża bliźniacza powiedział, ze okaże się na następnej wizycie 😱 dodaje foto jak to wyglada

Załączniki

• IMG_4236.jpeg
    IMG_4236.jpeg
    190 KB · Wyświetleń: 95
Do góry