reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

hej ja planuje zrobić nifty , nie mam wskazań natomiast pamiętam jak robiłam w poprzedniej ciąży prenatalne z krwi i USG i bardzo dużo stresu mnie to kosztowało więc jeśli mam
Możliwość sobie go zaoszczędzic to to zrobię :) a dodatkowo będę znać płeć szybciej a jestem bardzo niecierpliwa w tym temacie. Siostra moja robiła nifty , zwykle pobranie krwi w 10 tygodniu , od wyniku już cała ciąża na luzie .
tak właśnie o to mi najbardziej chodzi żeby mieć spokojna głowę. Dla mnie prenatalne to już zawsze będzie duży stres

reklama
witaj! Strach po poronieniu niestety gdzieś zostaje w nas, ale pierwsza ciąża po jest nim mocno naznaczona. Postaraj się dziś dużo odpoczywać, może to pomoże w bólu podbrzusza. Mnie to tez przy każdej ciąży zawsze martwi i wręcz w tej byłam pewna ze oznacza okres. A jednak.
A robiłaś betę? Masz możliwość? Może ona trochę cię uspokoi?

Dziewczyny a ja mam pytanie myslalyscie o badaniach nifty/sanco/ coś podobnego? Ja zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić, ale nie mam te doświadczenia. Mam za sobą poronienia, wadę genetyczna u dziecka w jednej z ciąż, i w tym roku skończę 35 lat na dodatek nie przygotowywałam sie do tej ciąży w ogóle, nie brałam kwasu foliowego ani witamin. Jak teraz kurz opadł zaczynam myśleć jakie powinnam podejmować kroki.
ja miałam w pierwszej ciąży Sanco, teraz też będę chciała zrobić.
Dla mnie to badanie powinno być obowiązkowe i refundowane.

Jakie mnie mdłości dziś męczą 🙈 dramat jest.
Co do pamięci, to tez jestem zakręcona. 😅

Miłej niedzieli 😁

Ja wczoraj cały dzień przeleżałam, czułam się jakby mnie jakaś jelitowka dopadła , dziś lepiej ale zapachy mega drażnią ledwo za obiad się zabrałam 😬

Ja wczoraj cały dzień przeleżałam, czułam się jakby mnie jakaś jelitowka dopadła , dziś lepiej ale zapachy mega drażnią ledwo za obiad się zabrałam 😬

Ja właśnie tez próbuje się zabrać za obiad, ale sam widok mięsa wywołuje u mnie mdłości 😂
Jutro jeszcze praca na 6, a wtedy mam największe, ale będzie trzeba jakoś przetrwać 🥲

Dominika Ty miałaś dzisiaj wizytę ? Jeśli tu jesteś to wnioskuję , że wszystko ok ? Opowiadaj
Ja na pierwszą wizytę wcisnęłam się ( nie zapisana, pomiędzy pacjentkami) w piątek 1 marca, bo dzień wcześniej zmarł mój Tatko :( w poniedziałek mieliśmy pogrzeb, bardzo się bałam tego dnia, bałam się że stracę maleństwo.. :( Pani doktor zaleciła mi kontrolować co dwa dni betę i crp i tak przez tydzień… przedwczoraj byłam na kontrolnej wizycie i z maleństwem na szczęście wydaje się być wszystko ok .. jedynie co, to mam torbiel na jajniku wielkości ok 3 cm, a tydzień temu jej nie było

reklama
Ja na pierwszą wizytę wcisnęłam się ( nie zapisana, pomiędzy pacjentkami) w piątek 1 marca, bo dzień wcześniej zmarł mój Tatko :( w poniedziałek mieliśmy pogrzeb, bardzo się bałam tego dnia, bałam się że stracę maleństwo.. :( Pani doktor zaleciła mi kontrolować co dwa dni betę i crp i tak przez tydzień… przedwczoraj byłam na kontrolnej wizycie i z maleństwem na szczęście wydaje się być wszystko ok .. jedynie co, to mam torbiel na jajniku wielkości ok 3 cm, a tydzień temu jej nie było
To super wieści odnośnie fasolki 😊 Przykro mi z powodu Twojego Taty 😓 W pierwszej ciąży też miałam torbiel i się sama wchłonęła. Będzie dobrze 💪❤️

Do góry