reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Z miesiączki termin mam na 10 listopada… w grudniu 2023 roku poroniłam w 8 tygodniu. Mam 5 letniego synka. Natomiast przez sytuację z grudnia jestem w strachu.
Jak się czujecie ? Ja mam wizytę dopiero 18.03… po konsultacji telefonicznej z lekarzem.
Ja ogólnie okej ale pobolewa mnie podbrzusze dziś tak mocniej jak na miesiaczke promieniuje i mam już panikę w oczach…
Hej Kochana, też w grudniu poroniłam ok 7 tc. Wiem, że się boisz. Musimy to po prostu przetrwać. Liczę że jak już minie "ten" tydzień będzie lepiej 🫂

reklama
Wiesz co ja ide 6+5 , na grupie na fb kobitka dziś pytała właśnie że była w 6tc na usg i nie było zarodka i teraz stres i musi tydzien czekać czy pojawi sie zarodek. Lepiej poczekać pare dni, chyba ze coś cie niepokoi.

Też mam w planach na basen chodzić, tylko niech sie zrobi cieplej ciut bo inaczej zatoki chore bede miec na bank.
W poprzedniej ciąży 6+5 miałam serduszko, więc już może coś widać. Teraz kolejną wizytę mam na 7+1 😉

Ja mam pierwszą 13.03, to będzie 6 TC, ale to dlatego, że już miałam umówione USG w poradni leczenia niepłodności i pani powiedział, ze jak mam i tak zaklepany termin, to żebym przyszła :) Kolejne u mojego lekarza mam w 8 TC i celowałam właśnie w 7-8 TC, żeby na 100% już coś było widać, szczególnie, że mam późno owulację i obstawiam, że ciąża pewnie będzie młodsza.

Ja teraz zaczynam 2 kg grubsza niż w pierwszej ciąży, najpierw straciłam 4 kg, a ostatecznie rodziłam z +7 kg od wagi wyjściowej. Teraz znów chciałabym trochę zbić wagę w początkowej fazie, ale wtedy chodziłam do dietetyka, a teraz liczę, że może uda mi się samej...
Zazdroszczę tak małego przytycia. Ja się dobrze trzymałam tak do 5 miesiąca, potem tyłam strasznie. No ale też dużo jadłam 😆 Teraz mam tak 3/4 kg dodatkowe, które nie chcą mnie opuścić, mimo, że już jakiś czas ćwiczę i staram się nie jeść dużo.

Z miesiączki termin mam na 10 listopada… w grudniu 2023 roku poroniłam w 8 tygodniu. Mam 5 letniego synka. Natomiast przez sytuację z grudnia jestem w strachu.
Jak się czujecie ? Ja mam wizytę dopiero 18.03… po konsultacji telefonicznej z lekarzem.
Ja ogólnie okej ale pobolewa mnie podbrzusze dziś tak mocniej jak na miesiaczke promieniuje i mam już panikę w oczach…
witaj! Strach po poronieniu niestety gdzieś zostaje w nas, ale pierwsza ciąża po jest nim mocno naznaczona. Postaraj się dziś dużo odpoczywać, może to pomoże w bólu podbrzusza. Mnie to tez przy każdej ciąży zawsze martwi i wręcz w tej byłam pewna ze oznacza okres. A jednak.
A robiłaś betę? Masz możliwość? Może ona trochę cię uspokoi?

Dziewczyny a ja mam pytanie myslalyscie o badaniach nifty/sanco/ coś podobnego? Ja zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić, ale nie mam te doświadczenia. Mam za sobą poronienia, wadę genetyczna u dziecka w jednej z ciąż, i w tym roku skończę 35 lat na dodatek nie przygotowywałam sie do tej ciąży w ogóle, nie brałam kwasu foliowego ani witamin. Jak teraz kurz opadł zaczynam myśleć jakie powinnam podejmować kroki.

witaj! Strach po poronieniu niestety gdzieś zostaje w nas, ale pierwsza ciąża po jest nim mocno naznaczona. Postaraj się dziś dużo odpoczywać, może to pomoże w bólu podbrzusza. Mnie to tez przy każdej ciąży zawsze martwi i wręcz w tej byłam pewna ze oznacza okres. A jednak.

Dziewczyny a ja mam pytanie myslalyscie o badaniach nifty/sanco/ coś podobnego? Ja zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić, ale nie mam te doświadczenia. Mam za sobą poronienia, wadę genetyczna u dziecka w jednej z ciąż, i w tym roku skończę 35 lat na dodatek nie przygotowywałam sie do tej ciąży w ogóle, nie brałam kwasu foliowego ani witamin. Jak teraz kurz opadł zaczynam myśleć jakie powinnam podejmować kroki.
Nigdy nie myślałam nad dodatkowymi badaniami, ale w tej sytuacji jaką opisujesz, chyba bym je rozważyła.

Nigdy nie myślałam nad dodatkowymi badaniami, ale w tej sytuacji jaką opisujesz, chyba bym je rozważyła.
u mnie do tej pory to była poradnia genetyczna tam badania 1 trymestru i genetyka wtedy proponował amnio lub nie. Wiem ze teraz trochę się to pozmieniało przez obecne prawo. Dlatego mysle prywatnie o teście, żeby potencjalnie zaoszczędzić sobie stresu

Ja mam 33 , nic na razie nie myślałam , myślę że wszystko będzie zależeć od tego co powie lekarz,czy będą wskazania . Dlatego warto mieć zaufanego lekarza prowadzącego 😉 pociesze cie że też nic nie brałam przed , jedynie zrobiłam cytologie w styczniu i tyle. Zresztą u nas jest ciąża z zaskoczenia więc ciężko było sie przygotować w takim przypadku 😊

Ja mam 33 , nic na razie nie myślałam , myślę że wszystko będzie zależeć od tego co powie lekarz,czy będą wskazania . Dlatego warto mieć zaufanego lekarza prowadzącego 😉 pociesze cie że też nic nie brałam przed , jedynie zrobiłam cytologie w styczniu i tyle. Zresztą u nas jest ciąża z zaskoczenia więc ciężko było sie przygotować w takim przypadku 😊
dokładnie, ja na szczęście chociaż cytologię tez mam aktualna 😅 dzięki trochę mnie pocieszylas, No tak to jest jak to jest całkowite zaskoczenie 😅

reklama
Hej Kochana, też w grudniu poroniłam ok 7 tc. Wiem, że się boisz. Musimy to po prostu przetrwać. Liczę że jak już minie "ten" tydzień będzie lepiej 🫂

Betę robiłam na 6 dni przed terminem miesiączki I już wyszła .. ale nie powtarzałam czy rośnie powtórzę w tym tygodniu.. brzuch już nie boli za to w nocy miałam mdłości i zgagę które mnie uspokoiły hehe bo boję się że ból podbrzusza to zwiastuje jedno ale w sumie chyba nie

Do góry