reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dzień dobry ☺️
Jak samopoczucie dziś?
Mnie trochę boli brzuch jak na miesiączkę 😑
Ale mam nadzieję,że to normalny objaw...dziś też zrobiłam sobie test 🙈 i kreska już dużo wyraźniejsza niż wczoraj,także rośnie ☺️

Tak, to normalny objaw ☺️

Ja mam mega mdłości najgorzej wieczorami, w każdej ciąży mnie męczą, strasznie też tyje mimo że pilnuje co jem już przytyłam 1kg ! Chyba z powietrza te kilogramy się biorą. W poprzedniej ciąży miałam 30kg na plusie masakra. Najbardziej się boje że ciąża się nie rozwija a USG dopiero 27.03

Nie martw się, i tak nie masz na to wpływu, a stres nie pomaga fasolce :) to już niedługo!

reklama
Ja mam mega mdłości najgorzej wieczorami, w każdej ciąży mnie męczą, strasznie też tyje mimo że pilnuje co jem już przytyłam 1kg ! Chyba z powietrza te kilogramy się biorą. W poprzedniej ciąży miałam 30kg na plusie masakra. Najbardziej się boje że ciąża się nie rozwija a USG dopiero 27.03
To czekanie najgorsze niestety 😖 Musisz być dobrej myśli.
W pierwszej ciąży przytyłam prawie 20 kg, nie chce tego powtórzyć.

Odnośnie mdłości to piszecie że nie możecie jeść, a jak ja mam mdłości to właśnie zjedzenie czegoś mi pomaga 😂 jakbym nie mogła jeść to nawet bym się ucieszyła bo bym nie przytyła 🙈
Dajcie znać po wizytach bo chyba dzisiaj 22.03 miało być sporo

Odnośnie mdłości to piszecie że nie możecie jeść, a jak ja mam mdłości to właśnie zjedzenie czegoś mi pomaga 😂 jakbym nie mogła jeść to nawet bym się ucieszyła bo bym nie przytyła 🙈
O widzisz mam podobnie . Mam mdlosci kak nie zjem , a jak juz mnie mdli to zjedzenie pomaga . Najgorzej doptowadzic sie do głodu 🤢

Ja mam dziś wizyte 🥰 zleci dziewczyny , dopiero pisałam że 2 tyg czekać musze na wizyte a to juz za 3h 🤩

Na mdłości jeszcze imbir pomaga, ja wyciskam w wyciskarce i daje sobie łyżeczkę na szklankę wody i pomaga. Jeśli chodziło o pregna vomit to one są na imbirze i bo nich to dopiero było mi nie dobrze.
Ja jeszcze podzielę się z wami pewnymi rozmyślaniami, w każdej ciąży miałam niską betę, test ciążowy wychodził dopiero po kilku dniach od spodziewanej miesiączki. A w tej ciąży test wyszedł pozytywny 5 dni przed dniem miesiączki i beta bardzo wysoka jak na mnie bo wyszła 48 (przed miesiączka ) w poprzedniej ciąży w dniu spodziewanej msc miałam betę 1 🙈 więc nie wiem co zwiastuje taka wysoka beta u mnie i brak zarodka w 6+3

Dziewczyny a czy któraś chodzi lub chodziła do lekarza w medicover Warszawa? Jeśli tak to dajcie znać które placówki mają usg w gabinecie bo słyszałam że nie wszystkie. Napewno wołoska i elektronowa mają lekarze usg.

Dziewczyny, a jak wygląda ryzyko zatrzymania się ciąży po uwidocznieniu akcji serca bobasa? Po wizycie zamiast się uspokoić boję się, że ciąża się zatrzyma i dowiem się dopiero za miesiąc (lekarz kazał mi przyjść dopiero za miesiąc🙈). Nie wiem czy na świętach mówić coś o ciąży, czy jednak się wstrzymać do 12 tyg 🙈

Na mdłości jeszcze imbir pomaga, ja wyciskam w wyciskarce i daje sobie łyżeczkę na szklankę wody i pomaga. Jeśli chodziło o pregna vomit to one są na imbirze i bo nich to dopiero było mi nie dobrze.
Ja jeszcze podzielę się z wami pewnymi rozmyślaniami, w każdej ciąży miałam niską betę, test ciążowy wychodził dopiero po kilku dniach od spodziewanej miesiączki. A w tej ciąży test wyszedł pozytywny 5 dni przed dniem miesiączki i beta bardzo wysoka jak na mnie bo wyszła 48 (przed miesiączka ) w poprzedniej ciąży w dniu spodziewanej msc miałam betę 1 🙈 więc nie wiem co zwiastuje taka wysoka beta u mnie i brak zarodka w 6+3

A był widoczny pęcherzyk? Lekarz był biegły w obsłudze usg? Może spróbuj pójść na cito do innego lekarza, skoro mocno się stresujesz 🤔

reklama

Mnie mdli jak jestem głodna, ale jak zjem coś nieodpowiedniego to mdli jeszcze bardziej. Ostatnie dni żyję na kanapkach z serem i gorzkiej herbacie 🙄

Dziewczyny, a jak wygląda ryzyko zatrzymania się ciąży po uwidocznieniu akcji serca bobasa? Po wizycie zamiast się uspokoić boję się, że ciąża się zatrzyma i dowiem się dopiero za miesiąc (lekarz kazał mi przyjść dopiero za miesiąc🙈). Nie wiem czy na świętach mówić coś o ciąży, czy jednak się wstrzymać do 12 tyg 🙈

Chyba nie ma wyliczeń takiego ryzyka. To może się wydarzyć zawsze z przyczyn genetycznych lub bez przyczyny. Wydaje mi się, że nie ma co się stresować na zapas i pisać czarne scenariusze.
W poprzedniej ciąży czekaliśmy do 12tyg, bo byłam po poronieniu, teraz mam jakiś 7-8tydz i wiem tylko ja i mąż. Kuzynka z kolei poinformowała nas w 5 tygodniu i dla mnie to był szok, że powiedziała wszystkim tak wcześnie. Wiec to chyba zależy od Twojej gotowości.

Do góry