reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Cześć dziewczyny, u mnie termin wychodzi na 11.11 ale dzisiaj byłam na usg powinno być 6+3 i było widać tylko pęcherzyk ciążowy i ledwo pęcherzyk żółtkowy więc trochę słabo. Cykle mam w miarę regularne, nie sądzę żeby do zapłodnienie doszło tydzień później. Następna wizyta 27.03 strasznie dużo czekania

reklama
kochana ja gdyby nie Fizjo i mata to bym w ogóle nie chodziła . Żaden porządny fizjoterapeuta nie boi się kobiet w ciąży , to tak jak ćwiczenia przecież Babki nawet na siłowni ćwiczą , oni wiedzą jak robić i co robić ale no musi być doświadczony . Jeśli miałaś już
Problemy z rwą to niestety ciąża lubi nawroty ze względu na relaksyne. Mata Fizjo też jest ok , generalnie nie robi się badań na grupie ciężarnych dlatego nie napiszą producenci , że jest wskazana gdyż nie chcą brać odpowiedzialności . Wydaje mi się to logiczne i przemawia do mnie bardziej ciąża bez bólu na macie i z Fizjo niż wieczny ból który napewno powoduje dużo stresu i jest gorszy niż ćwiczenia i kolce :) oczywiście wszystko konsultowałam z neurochirurgiem , ginekologiem i neurologiem i każdy był podobnego zdania .
Dzięki wielkie za to co napisałaś. Tak jak piszesz to nie pierwsza rwa kulszowa, niestety one lubią nawracać 😅 będę dziś u lekarza i zapytam sie co sądzi na temat maty, bardzo mi ona pomaga a tak na prawde w ciąży wszelkie plastry rozgrzewajace,masci przeciwbólowe, leki które do tej pory brałam są z pewnością zakazane a czymś sie ratować musze. Musze zacząć chodzić na basen to na pewno może jutro skocze jak będzie ok wszystko. I zobaczymy może przejdzie choć zazwyczaj trzyma mnie ze 2tyg i to na lekach 🫠

Wreszcie piąteczek ❤

Monia gratuluje serduszka 🥰

Hej, wreszcie piątek. Zostały mi jeszcze 2 dni do wizyty ❤️ Dziś jestem 6+6 i jakkolwiek głupio to zabrzmi, cieszę się bardzo, bo od wczoraj zaczęły się mdłości. Dziś miałam ciężką noc, co się obudziłam to mnie skręcało. Uznaje to za dobry omen 😆 Pewnie zaraz będę to odszczekiwać i błagać o ulgę w cierpieniu 🫣🙃

Hej, wreszcie piątek. Zostały mi jeszcze 2 dni do wizyty ❤️ Dziś jestem 6+6 i jakkolwiek głupio to zabrzmi, cieszę się bardzo, bo od wczoraj zaczęły się mdłości. Dziś miałam ciężką noc, co się obudziłam to mnie skręcało. Uznaje to za dobry omen 😆 Pewnie zaraz będę to odszczekiwać i błagać o ulgę w cierpieniu 🫣🙃

Szalona! 😜
Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle mdłości. Za to teraz wymiękam. Ostatnio jadłam w nocy banana, bo myślałam, że zwymiotuję nosząc małego do snu 🤣 no nie jest łatwo!

Mnie męczą od 10 dni takie mdłości że nie funkcjonuje a tylko leżę ale też nie narzekam bo to niby dobry znak ;p

Szalona! 😜
Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle mdłości. Za to teraz wymiękam. Ostatnio jadłam w nocy banana, bo myślałam, że zwymiotuję nosząc małego do snu 🤣 no nie jest łatwo!
Ja właśnie w każdej miałam niedługo po pozytywnym teście. Teraz się tak dobrze czułam, że się cała stresowałam 🤣

tak właśnie o to mi najbardziej chodzi żeby mieć spokojna głowę. Dla mnie prenatalne to już zawsze będzie duży stres
Hej u mnie też pierwsza ciąża była z wada genetyczna, w drugiej ciąży z racji dobrych wyników usg +pappa robiłam Sanco. W tej ciąży planuję zrobić Sanco jak znowu będę miała niskie ryzyka a jeśli będzie cokolwiek niepokojącego na prenatalnych robię amniopunkcję. Też mam ogromny strach przed prenatalnymi

Dzień dobry ☺️
Jak samopoczucie dziś?
Mnie trochę boli brzuch jak na miesiączkę 😑
Ale mam nadzieję,że to normalny objaw...dziś też zrobiłam sobie test 🙈 i kreska już dużo wyraźniejsza niż wczoraj,także rośnie ☺️

Załączniki

• e2591084-1b2d-4010-9862-ba64f79c4481.jpeg
    e2591084-1b2d-4010-9862-ba64f79c4481.jpeg
    42,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Ja mam mega mdłości najgorzej wieczorami, w każdej ciąży mnie męczą, strasznie też tyje mimo że pilnuje co jem już przytyłam 1kg ! Chyba z powietrza te kilogramy się biorą. W poprzedniej ciąży miałam 30kg na plusie masakra. Najbardziej się boje że ciąża się nie rozwija a USG dopiero 27.03

Do góry